Pentru ca sunt in perioada nesarata dar etapa cu putina sare si cum nu am putut sa inghit telemeaua aia fara chior de sare,am zis ca mai bine o bag intr-o placinta.....sa capete gust...
Aluat : Intr-un castron punem osanza ( osanza a fost topita si apoi racita),zaharul, praful de sare, ouale si omogenizam bine, apoi adaugam amoniacul stins cu zeama de lamaie. La final adaugam faina cat sa putem modela aluatul.
Luam o forma rotunda ( am folosit un vas rotund de ceramica) intindem cu mana aluatul, urcand si pe pereti cat mai mult, sa obtinem o margine inalta.
Umplutura : Radem branza pe razuitoarea mica, adaugam ouale, smantana, zaharul si vanilia bourbon, omogenizam.
Turnam umplutura in vasul cu aluat, adaugam bucatele de ciocolata, marginile de aluat le pliem in interiorul vasului.
Dam vasul la cuptorul preincalzit cca 50 min la foc moderat. E gata cand incepe sa se rumeneasca aluatul si umplutura s-a legat bine.
Pentru ca mie imi place calda, am taiat din ea....daca aveti rabdare se taie mai rece. Se pudreaza cu zahar.