Cornuri cu dulceata de prune si nuca

de reisnaor_2006 in Dulciuri, 4 Feb 2015 | 6566 vizualizari

 

Cea mai buna reteta de cornuri pe care o fac cu placere mereu.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de faina
  • 5 oua
  • 2 lg de zahar
  • 25 gr de drojdie proaspata
  • 12 lg de ulei
  • 300 gr de lapte
  • un praf de sare
  • dulceata de prune
  • 150 gr nuca macinata
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu dulceata de prune si nuca:

Drojdia se dizolva impreuna cu zaharul in laptele cald. Faina se pune intr-un bol, se adauga, laptele cu zaharul si drojdia dizolvata, untul.

Se framanta un aluat elastic. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Pentru umplutura nuca macinata se amesteca cu 5 lg de dulceata de prune.

Aluatul crescut se imparte in 2 parti egale, o parte se lasa, iar cealalta parte se imparte in 8 parti egale. Se intind oval si o jumatate va fi crestata longitudinal, iar pe cealalta se pune umplutura, se ruleaza si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se ung cu ou si se baga la cuptorul preincalzit la 200 gr pana se rumenesc.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Umplutura nu curge din cornuri daca are o consistenta mai groasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu dulceata de prune si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rocsi 1

04.02.2015, 21:02

Cornurile cu dulceata de prune si nuca eu le ador!

mihaelar63 1

04.02.2015, 23:25

Ce harnica ai fost !!!!

mirela0911 1

06.02.2015, 15:24

Vai ca bune mai sunt!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crackers cu mac - Rețeta gustoasă de casă

de RODIMUR 8

ieri la 13:19

Tartă rustică cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 11:08

Cartofi cu ciuperci și bacon - Rețeta gustoasă la cuptor

pe 24.09 la 07:11

Chec cu Oreo și afine - Deliciu pufos și aromat

pe 23.09 la 07:49

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]