Ciorba acra de curcan cu mazare si ciuperci

de mihaelar63 in Ciorbe, 3 Feb 2015 | 4972 vizualizari

 

Asa... cam de doua ori pe an ma prinde pofta de o ciorba acrita cu zeama de la gogosari marinati . Acum i-a venit timpul .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr piept de curcan
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 bucata mica de praz
  • 1 cana mazare verde[ congelata ]
  • 1 cana ciuperci taiate
  • 1 cana smantana
  • 1/2 cana gogosari marinati
  • 1/2 cana zeama acra de la gogosarii marinati -http://www.bucataras.ro/retete/gogosari-in-otet-66070.html
  • 50 ml ulei
  • sare
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba acra de curcan cu mazare si ciuperci:

  1. Legumele se curata si se spala .
  2. Morcovii se taie cuburi , ceapa si prazul se toaca marunt .Se calesc usor in ulei 2 min.
  3. Adaugati la prajire pieptul de curcan taiat cuburi . Cand acesta incepe sa se albeasca se sareaza si se adauga 3 l apa .
  4. Dupa 15 minute cand morcovul incepe sa se patrunda se pune mazarea , ciupercile si gogosarii marinati taiati patrate .
  5. Mai lasati sa dea un clocot [ 15 min].
  6. Dregeti ciorba cu smanatana si serviti-o cu patrunjel verde tocat .
  7. Daca va place mai acra adaugati mai multa zeama de la gogosari .

TIPS-URI

1

Zeama acra de la gogosatii marinati va conferi ciorbei , gust de iute si acreala .

2

Atentie la cantitatea de sare folosita daca zeama de la gogosari este si foarte sarata .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba acra de curcan cu mazare si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

mihaelar63 1

07.02.2015, 08:23

Dia stie

Xandrinne 1

07.02.2015, 09:19

Hop si eu!!

mihaelar63 1

07.02.2015, 09:35

Xandrine esti binevenita

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole verde