Pizza felii

de Lau in Pizza, 2 Feb 2015 | 2589 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 25 g drojdie
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita sare
  • 2 oua
  • 50 g unt
  • 500 g faina
  • 200 ml apa calduta
  • Sos de tomate
  • 2 linguri ketchup
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 2 linguri apa
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • Umplutura
  • salam
  • masline
  • cascaval
  • telemea
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza felii:

Aluat - amestecam faina cu sare, zahar si facem o gaura in mijloc, adaugam ouale batute, untul topit, drojdia dizolvata in putina apa. Incepem sa framantam adaugand treptat apa calduta. Framantam un aluat care nu se lipeste de maini, acoperim si lasam la dospit cca 30 min.

Pregatim sosul - amestecam ingredintele intr-un bol adaugand condimente dupa gust.

Intindem pe masa infainata aluatul in forma dreptunghiulara de cca 1 cm grosime-ungem cu sosul pregatit, adaugam cascaval, telemea data prin razatoare si taiem patrate.

Pe fiecare patrat adaugam cate o felie de salam si masline.

Asezam bucatile de aluat una peste alta, apoi le asezam in tava de cozonac tapetata cu hartie de copt.

Acoperim si mai lasam la dospit cca 20 min,adaugam cascavl ras deasupra si dam la cuptorul incalzit pana se rumeste frumos cca 30 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza felii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza de casa