Prajitura cu ness

de Xandrinne in Prajituri, 4 Feb 2015 | 8230 vizualizari

 

Reteta o am de la cumnata mea; mie nu mi-a iesit o culoare frumoasa la crema, poate si din cauza ness-ului folosit, de la borcan.... Ea, la aceasta crema, foloseste doar ness din pliculete... Crema ei arata (mereu :P) mult mai fain :)

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 6 albusuri,
  • 300 g zahar tos (mai taiati din cantitatea de zahar, daca doriti),
  • 350 g nuci,
  • 3 linguri faina,
  • esenta de vanilie.
  • Crema:
  • 6 galbenusuri,
  • 200 g zahar pudra,
  • 2 linguri ness,
  • 1 pachet de unt.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ness:

Nuca o prajim putin, in cuptor, apoi o sfaramam cu sucitorul; amestecam nuca cu faina.

Batem spuma albusurile, cu un praf de sare, la bain marie; incorporam zaharul, treptat, si mixam pana obtinem o bezea lucioasa, ferma. Incorporam vanilia si nuca amestecata cu faina, usor, cu ajutorul unei linguri de lemn.

Impartim compozitia in doua si coacem doua foi, pe dosul tavii, in cuptorul preincalzit, la 180 de grade, pana incep sa se aureasca pe margini foile.

Pentru crema mixam galbenusurile cu 100 g zahar pudra, tot la bain marie; adaugam si ness-ul. Lasam sa se raceasca.

Mixam untul cu 100 g zahar pudra si apoi incorporam, lingura cu lingura, crema rece.

Impartim crema in doua si umplem foile. 

Este mai buna a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ness" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si glazura din galbenus