A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Penne delicioase la cuptor

Postat de: reisnaor_2006 in Penne

Se fierb pastele in apa cu sare timp de 8-10 minute sau dupa indicatiile de pe ambalaj. Apoi se scurg. Ceapa si salamul se taie felii potrivite si se calesc intr-o tigaie cu putin ulei. Adaugam...Citeste continuarea

Turnulete cu dovlecel, rosii si tofu

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de post

Spalam dovlecelul, il curatam de coaja si il taiem felii potrivit de groase. Le presaram cu sare, le lasam asa 15-20 de minute, apoi cu servestele de bucatarie stergem zeama lasata de pe fiecare...Citeste continuarea

Pizza turceasca

Postat de: merisor67 in Pizza

Pentru aluat, dizolvam drojdia cu zaharul,  adaugam 150 ml apa calda si o mana de faina. Amestecam bine totul, acoperim vasul si lasam maiaua sa creasca 10-15 minute, pana isi va dubla...Citeste continuarea

Desert cu prune uscate

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Incepem cu prunele uscate, le verificam sa nu aiba totusi din neatentie samburi, apoi le punem in blender. Fulgii de ovaz i-am rasnit in masina de cafea si am obtinut pudra, apoi am adaugat 5...Citeste continuarea

Desert spirale cu halva

Postat de: mirela0911 in Dulciuri

Pregatim pentru inceput maiaua: Intr-un vas se pun in jur de 150 ml apa calduta pe care o amestecam cu 1 lingurita de zahar, 1 lingura de faina si dizolvam drojdia, apoi lasam 15 minute sa...Citeste continuarea

File de pangasius pane

Postat de: raisha in Pangasius

Fileul de pangasius se portioneaza, se condimenteaza si se stropeste cu putina lamaie. Oul se bate cu furculita. Pestele se trece intai prin faina, apoi prin ou si la final prin pesmet. Se pune pe...Citeste continuarea

Mancare de spanac

Postat de: raisha in Aperitive / Garnituri

Spanacul se spala bine si se curata de pamant. Se pune un vas cu apa la fiert si cand apa ajunge la punctul de fierbere se adauga spanacul. Se lasa la oparit pentru 2 minute. Se scurge apoi de apa...Citeste continuarea

Coasta de miel umpluta

Postat de: Ina in Mancaruri cu carne

Avem nevoie de o coasta intreaga, pe care o desprindem cu grija la transarea mielului. Cu un cutit bine ascutit separam carnea de oase ( mergand cat mai aproape de os ) , formand un buzunar in...Citeste continuarea

Tarta cu branza, leurda si dovlecei

Postat de: simona72 in Piine

Aluatul, l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Daca aluatul este prea vartos adaugati lapte...asta in functie de...Citeste continuarea

Cartofi copti

Postat de: Catalinaflorea in Aperitive / Garnituri

Spalati coaja cartofilor apoi ii taiati in 2 si ii asezati in tava.Presarati deasupra ulei,sare si boia si ii introducetl la cuptor pentru 30 minute la 200 grade.Din usturoi faceti mujdei in care...Citeste continuarea

Malai

Postat de: cristinutanicolita in Cocktail

Din malai se face o mamaliga putin mai moale si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit mamaliguta o sfarami bine,adaugi uleiul,zaharul drojdia si omogenizezi. Adaugi apa calduta si faina pana...Citeste continuarea

Desert prajitura cu gem si nuca

Postat de: cristinutanicolita in Prajituri

Se amesteca apa cu zaharul, pana acesta din urma se topeste. Se adauga si restul ingredientelor si se omogenizeaza totul. Se pune in tava tapetata cu hartie de copt si se da tava la cuptor cca 30...Citeste continuarea

Clatite cu faina integrala

Postat de: Catalinaflorea in Dulciuri

Se amesteca faina integrala cu cea alba,se adauga apa,albusurile praful de sare si se amesteca bine.Se coc clatite intr-o tigaie unsa cu ulei (un servetel imbibat cu ulei) si se servesc cu nutella...Citeste continuarea

Ardei umpluti

Postat de: madab in Mancaruri cu carne

Se curata legumele , se spala si se toaca marunt(ceapa si ardeiul) , iar morcovul se da pe razatoare. Legumele se calesc bine si la sfarsit se adauga putin sos de rosii.  Intr-un bol se pune...Citeste continuarea

Cartofi cu kaiser si branza feta

Postat de: madab in Mancaruri cu carne

Cartofii se curata, se spala si se taie felii, dar nu pana la capat. Kaiserul se taie felii si se pune intre feliile de cartofi. Se preincalzeste cuptorul si cand cartofii sunt umpluti se pun...Citeste continuarea

Placinta cu iaurt si portocale

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Se lasa foile sa se dezghete, se rupe in bucati mici si se lasa sa se usuce bine (langa o sursa de caldura de preferat, pt a grabi procesul de uscare). Intr-un bol se pune iaurtul impreuna cu...Citeste continuarea

Piure de cartofi cu batoane de...

Postat de: iri_love in Peste

Cartofii ii curățăm,  spălăm si apoi îi punem la fiert in apă călduță cu un pic de sare. Cat fierb cartofii, punem la încins 100ml ulei, peste care așezăm batoanele...Citeste continuarea

Salata de legume cu rucola si piept...

Postat de: merisor67 in Salate

Spalam bine si scurgem de apa, legumele si rucola. Le taiem rondele sau cuburi, cum le preferam. Eu le-am feliat rondele cu dispozitivul din dotarea Salad Smart Chef, imi place ca le feliaza...Citeste continuarea

Fluturasi dulci din aluat cu...

Postat de: rhapsody in Dulciuri

Sirop caramel: 1. Pune zaharul impreuna cu zeama de lamaie intr-o cratita neaderenta (eu am folosit un tuci) la caramelizat.   2. Cand capata culoare maronie, il iei de pe foc si...Citeste continuarea

Mancare de post - Galuste cu soia

Postat de: rhapsody in Mancaruri de post

Aluat: 1. Fierbi morcovul si il faci piure apoi il lasi sa se raceasca. 2. Pune intr-un bol 300 g faina, faci o adancitura in mijloc, adaugi sarea, piureul de morcov si apa si amesteci...Citeste continuarea

Supa-crema cu bostan si spanac

Postat de: cristeena20 in Supe/Ciorbe

 Punem in oala la clait cu ulei de masline ceapa tocata si adaugam usturoiul zdrobit. Apoi punem morcovul curatat si taiat rondele, ardeiul gras curatat si taiat bucati nu foarte mici. Apoi...Citeste continuarea

Langosi cu cartofi si smantana

Postat de: daniastefania in Aperitive / Garnituri

Dizolvam drojdia in laptele caldut. Adaugam faina, sarea si zaharul si framantam bine aluatul. Va rezulta un aluat moale si lipicios. Punem aluatul intr-un vas uns cu ulei. Ungem si aluatul...Citeste continuarea

Inimioara cu crema de branza si jeleu

Postat de: daniastefania in Torturi

Vom face prima data blatul. Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu zaharul si un praf de sare. Se adauga galbenusurile, amestecand usor de jos in sus. Se adauga faina amestecata cu...Citeste continuarea

Musuroi de cartita

Postat de: monik80 in Prajituri

Blat : se pun intr-un castron praful pentru blat, cele doua oua, margarina si laptele si se mixeaza foarte bine pana la omogenizare. Bagam compozitia la cuptor pentru cca. 20 minute sau pana...Citeste continuarea

Savarine cu crema de lamaie

Postat de: raluca95 in Prajituri

Incepem prin a dizolva zaharul si drojdia in laptele caldut. Intr-un vas cernem faina, adaugam praful de sare si amestecam bine dupa care facem o gaura in mijloc si turnam laptele si uleiul,...Citeste continuarea

Rulada cu crema

Postat de: gicuta69 in Prajituri

Blat: Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Adaugam zaharul treptat si mixam pana obtinem o bezea lucioasa. Galbenusurile se freaca cu uleiul, se adauga esentele si coaja de lamaie. Se...Citeste continuarea

Paine cu cartofi, masline si rosii...

Postat de: Irina in Piine

Am pus faina in vasul robotului, iar in mijloc drojdia amestecata cu zahar si 2 linguri de lapte cald. Am lasat maiaua la dospit cam 15 minute. Am mixat faina cu maiaua, apoi am adaugat pe rand...Citeste continuarea

Painici cu rosii uscate , masline...

Postat de: mihaelar63 in Piine

Se pune faina alba intr-un bol mare . In mijloc se face o adancitura in care se pune putina apa calda , drojdia , sarea , zaharul si se amesteca usor cu foarte putina faina . Se lasa sa dospeasca...Citeste continuarea

Mini Mille feuilles- Mini Cremsnit

Postat de: ctlina in Prajituri

Crema : Se înmoaie gelatina intr-un bol cu apa rece. Se încălzește 35 cl de lapte cu vanilia și untul. Într-un castron diluam amidonul cu 15 cl de lapte, se...Citeste continuarea

Mini farfalle cu miez de scoici

Postat de: iri_love in Fructe de mare

Pentru inceput am pus apă la fiert cu un pic de sare si ulei. După ce apa a dat în clocot am adaugat pastele, pe care le-am lasat la fiert maxim 8 minute pe ceas. Separat am curățat...Citeste continuarea

Mititei din peste cu blenderul Oster

Postat de: AlexTeacher in Peste

Curatati si tocati pestele marunt; Asezonati-l cu condimentele; Adaugati gheata in blenderul performant Oster Reversible , peste care puneti pestele condimentat; Adaugati Wassabi si...Citeste continuarea

Crema de somon cu tofu pe crouton...

Postat de: AlexTeacher in Aperitive / Garnituri

Taiati somonul, branza tofu si cascavalul tofu marunt; Introduceti-le in blenderul performant Oster Reversible si adaugati zeama de lamaie, zeama de portocala si laptele de soia;...Citeste continuarea

Cozonac floare cu crema de ciocolata

Postat de: mitinita in Dulciuri

Mai intai pregatim maia. Intr-un bol, punem 50 ml de lapte caldut, drojdia si o lingurita de zahar si lasam deoparte 5 minute. Intr-un bol adanc punem faina, adaugam drojdia, zaharul, ouale,...Citeste continuarea

Blat de tort cu cacao

Postat de: mitinita in Torturi

Preaincalzim cuptorul. Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem in continuare. Alternativ, adaugam galbenusurile, uleiul si apa. Se pune un...Citeste continuarea

Chec

Postat de: mitinita in Prajituri

Se preincalzeste cuptorul. Se cerne faina si praful de copt. Se mixeaza ouale cu zaharul, apoi se adauga alternativ uleiul si laptele si se amesteca. Se tapeteaza tava de copt cu ulei si...Citeste continuarea

Cod marinat

Postat de: iri_love in Peste

Pentru început spălăm peștele și îl curățăm de solzi, după care il tăiem in bucati mai mari sau mai mici după preferință.     Apoi așezăm bucățile intr-o...Citeste continuarea

Spaghete cu ceapa verde si ciuperci

Postat de: gurita_ta2005 in Spaghete

Ceapa verde se curata, se spala bine sub jet de apa rece si se taie feliute, se pune la calit in ulei de masline. Ciuperciile (am avut direct la tava taiate), se spala bine si se taie bucati...Citeste continuarea

Varza picanta cu carnati si taitei

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carne

Pastele se fierb in apa cu sare a la dente [ sa ramana mai ferme ] .Scurgeti pastele si pastrati 100-150 ml din apa in care au fiert . Portionati carnatul chorizo si-l  caliti impreuna cu...Citeste continuarea

Prajitura cu ganache de ciocolata...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Blatul: Galbenusurile le mixam zaharul. Incorporam apa, faina, cacaoa si praful de copt. Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare. Le adaugam peste compozitia de galbenusuri, le amestecam...Citeste continuarea

Spaghetti con le vongole

Postat de: gurita_ta2005 in Spaghete

Vongolele se pun intr-un castron in apa cu sare,se lasa jumatate de ora,amestecand din cand in cand,dupa care se schimba apa,se pune sare si se amesteca si se mai lasa pentru 1-2 ore. Usturoiul...Citeste continuarea

Madlene

Postat de: merisor67 in Prajituri

Aducem toate ingredientele la temperature camerei cu cel putin o ora inainte de preparare. Mixam ouale cu un praf de sare si zaharul, pana la topirea zaharului.  Laptele il punem pe foc...Citeste continuarea

Piept de pui cu praz la cuptor

Postat de: timea in Pui

Spalam bine ardeii si prazul, iar vanata spalata o curatam. Taiem prazul rondele si il calim intr-o tigaie in care am picurat un pic de ulei de masline. Adaugam ardeiul rosu si verde taiate...Citeste continuarea

Chiftele marinate

Postat de: Pungasa_Rogue in Pt. carne

Se fierb toate ingredientele in afara de chiftele si de usturoi. Dupa ce s-a fiert sosul se adauga chiftelele si se mai tin la foc cateva minute, amestecand cu grija ca sa nu se zobeasca. Se ia de...Citeste continuarea

Piept de pui la gratar cu duet de...

Postat de: simona72 in Pui

Pieptul de pui se taie in felii. Eu prefer feliile nu foarte subtiri, asa ca tai fiecare bucata de piept de pui in doua pe lungime. Amestec toate ingredientele pentru marinata intr-un castron pana...Citeste continuarea

Pui Gong Bao

Postat de: mirela0911 in Pui

Cel mai bine e ca toate ingredientele sa fie curatate si taiate si puse la indemana. Pieptul de pui se taie fasii. Ceapa se curata si se taie solzisori, morcovii se taie rondele apoi fiecare...Citeste continuarea

Chiftele din carne de porc si legume

Postat de: Pungasa_Rogue in Porc

Cartoful si morcovul se curata, se spala si se dau pe razatoare. Cepele se curata, se spala si se toaca marunt. Usturoiul se curata, se spala si se zdrobeste. Intr-un castron se amesteca toate...Citeste continuarea

Orez cu ciuperci si mazare

Postat de: gaby_d in Mancaruri de post

Pui la incins uleiul de masline. Cureti ceapa, o speli si o toci marunt. O pui in cratita (alege una cu fund dublu; eu am facut intr-una de ceramica), si o lasi la calit pana...Citeste continuarea

Prajitura crocanta,prajitura cu...

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Amestecam drojdia cu laptele caldut, praful de sare, zaharul si zaharul vanilat. Adaugam oul, uleiul si faina, framantam un aluat elastic pe care il vom lasa la dospit in loc ferit de curenti cca...Citeste continuarea

Spanac de post cu jumarele din soia

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Punem soia la hidratat cateva minute, apoi la fiert la foc mic in putina apa cu sare. Lasam sa fiarba cca 5 minute, pana se umfla si patrunde usor furculita in bucatelele de soia. Scurgem apa in...Citeste continuarea

Pasta Tartinabila {Mic Dejun}

Postat de: Valyvalentyna in Mancare copii

Punem la fiert ouale, pateul il punem intr- un vas mai maricel{castron] .Dupa ce ouale au fiert le curatam si luam galbenusurile si le pisam cu furculita impreuna cu pateul  tocam patrunjelul...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]