Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Penne delicioase la cuptor
Postat de: reisnaor_2006 in PenneSe fierb pastele in apa cu sare timp de 8-10 minute sau dupa indicatiile de pe ambalaj. Apoi se scurg. Ceapa si salamul se taie felii potrivite si se calesc intr-o tigaie cu putin ulei. Adaugam...Citeste continuarea
Turnulete cu dovlecel, rosii si tofu
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de postSpalam dovlecelul, il curatam de coaja si il taiem felii potrivit de groase. Le presaram cu sare, le lasam asa 15-20 de minute, apoi cu servestele de bucatarie stergem zeama lasata de pe fiecare...Citeste continuarea
Pizza turceasca
Postat de: merisor67 in PizzaPentru aluat, dizolvam drojdia cu zaharul, adaugam 150 ml apa calda si o mana de faina. Amestecam bine totul, acoperim vasul si lasam maiaua sa creasca 10-15 minute, pana isi va dubla...Citeste continuarea
Desert cu prune uscate
Postat de: RuxyRux in DulciuriIncepem cu prunele uscate, le verificam sa nu aiba totusi din neatentie samburi, apoi le punem in blender. Fulgii de ovaz i-am rasnit in masina de cafea si am obtinut pudra, apoi am adaugat 5...Citeste continuarea
Desert spirale cu halva
Postat de: mirela0911 in DulciuriPregatim pentru inceput maiaua: Intr-un vas se pun in jur de 150 ml apa calduta pe care o amestecam cu 1 lingurita de zahar, 1 lingura de faina si dizolvam drojdia, apoi lasam 15 minute sa...Citeste continuarea
File de pangasius pane
Postat de: raisha in PangasiusFileul de pangasius se portioneaza, se condimenteaza si se stropeste cu putina lamaie. Oul se bate cu furculita. Pestele se trece intai prin faina, apoi prin ou si la final prin pesmet. Se pune pe...Citeste continuarea
Mancare de spanac
Postat de: raisha in Aperitive / GarnituriSpanacul se spala bine si se curata de pamant. Se pune un vas cu apa la fiert si cand apa ajunge la punctul de fierbere se adauga spanacul. Se lasa la oparit pentru 2 minute. Se scurge apoi de apa...Citeste continuarea
Coasta de miel umpluta
Postat de: Ina in Mancaruri cu carneAvem nevoie de o coasta intreaga, pe care o desprindem cu grija la transarea mielului. Cu un cutit bine ascutit separam carnea de oase ( mergand cat mai aproape de os ) , formand un buzunar in...Citeste continuarea
Tarta cu branza, leurda si dovlecei
Postat de: simona72 in PiineAluatul, l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Daca aluatul este prea vartos adaugati lapte...asta in functie de...Citeste continuarea
Cartofi copti
Postat de: Catalinaflorea in Aperitive / GarnituriSpalati coaja cartofilor apoi ii taiati in 2 si ii asezati in tava.Presarati deasupra ulei,sare si boia si ii introducetl la cuptor pentru 30 minute la 200 grade.Din usturoi faceti mujdei in care...Citeste continuarea
Malai
Postat de: cristinutanicolita in CocktailDin malai se face o mamaliga putin mai moale si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit mamaliguta o sfarami bine,adaugi uleiul,zaharul drojdia si omogenizezi. Adaugi apa calduta si faina pana...Citeste continuarea
Desert prajitura cu gem si nuca
Postat de: cristinutanicolita in PrajituriSe amesteca apa cu zaharul, pana acesta din urma se topeste. Se adauga si restul ingredientelor si se omogenizeaza totul. Se pune in tava tapetata cu hartie de copt si se da tava la cuptor cca 30...Citeste continuarea
Clatite cu faina integrala
Postat de: Catalinaflorea in DulciuriSe amesteca faina integrala cu cea alba,se adauga apa,albusurile praful de sare si se amesteca bine.Se coc clatite intr-o tigaie unsa cu ulei (un servetel imbibat cu ulei) si se servesc cu nutella...Citeste continuarea
Ardei umpluti
Postat de: madab in Mancaruri cu carneSe curata legumele , se spala si se toaca marunt(ceapa si ardeiul) , iar morcovul se da pe razatoare. Legumele se calesc bine si la sfarsit se adauga putin sos de rosii. Intr-un bol se pune...Citeste continuarea
Cartofi cu kaiser si branza feta
Postat de: madab in Mancaruri cu carneCartofii se curata, se spala si se taie felii, dar nu pana la capat. Kaiserul se taie felii si se pune intre feliile de cartofi. Se preincalzeste cuptorul si cand cartofii sunt umpluti se pun...Citeste continuarea
Placinta cu iaurt si portocale
Postat de: mirela0911 in PrajituriSe lasa foile sa se dezghete, se rupe in bucati mici si se lasa sa se usuce bine (langa o sursa de caldura de preferat, pt a grabi procesul de uscare). Intr-un bol se pune iaurtul impreuna cu...Citeste continuarea
Piure de cartofi cu batoane de...
Postat de: iri_love in PesteCartofii ii curățăm, spălăm si apoi îi punem la fiert in apă călduță cu un pic de sare. Cat fierb cartofii, punem la încins 100ml ulei, peste care așezăm batoanele...Citeste continuarea
Salata de legume cu rucola si piept...
Postat de: merisor67 in SalateSpalam bine si scurgem de apa, legumele si rucola. Le taiem rondele sau cuburi, cum le preferam. Eu le-am feliat rondele cu dispozitivul din dotarea Salad Smart Chef, imi place ca le feliaza...Citeste continuarea
Fluturasi dulci din aluat cu...
Postat de: rhapsody in DulciuriSirop caramel: 1. Pune zaharul impreuna cu zeama de lamaie intr-o cratita neaderenta (eu am folosit un tuci) la caramelizat. 2. Cand capata culoare maronie, il iei de pe foc si...Citeste continuarea
Mancare de post - Galuste cu soia
Postat de: rhapsody in Mancaruri de postAluat: 1. Fierbi morcovul si il faci piure apoi il lasi sa se raceasca. 2. Pune intr-un bol 300 g faina, faci o adancitura in mijloc, adaugi sarea, piureul de morcov si apa si amesteci...Citeste continuarea
Supa-crema cu bostan si spanac
Postat de: cristeena20 in Supe/CiorbePunem in oala la clait cu ulei de masline ceapa tocata si adaugam usturoiul zdrobit. Apoi punem morcovul curatat si taiat rondele, ardeiul gras curatat si taiat bucati nu foarte mici. Apoi...Citeste continuarea
Langosi cu cartofi si smantana
Postat de: daniastefania in Aperitive / GarnituriDizolvam drojdia in laptele caldut. Adaugam faina, sarea si zaharul si framantam bine aluatul. Va rezulta un aluat moale si lipicios. Punem aluatul intr-un vas uns cu ulei. Ungem si aluatul...Citeste continuarea
Inimioara cu crema de branza si jeleu
Postat de: daniastefania in TorturiVom face prima data blatul. Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu zaharul si un praf de sare. Se adauga galbenusurile, amestecand usor de jos in sus. Se adauga faina amestecata cu...Citeste continuarea
Musuroi de cartita
Postat de: monik80 in PrajituriBlat : se pun intr-un castron praful pentru blat, cele doua oua, margarina si laptele si se mixeaza foarte bine pana la omogenizare. Bagam compozitia la cuptor pentru cca. 20 minute sau pana...Citeste continuarea
Savarine cu crema de lamaie
Postat de: raluca95 in PrajituriIncepem prin a dizolva zaharul si drojdia in laptele caldut. Intr-un vas cernem faina, adaugam praful de sare si amestecam bine dupa care facem o gaura in mijloc si turnam laptele si uleiul,...Citeste continuarea
Rulada cu crema
Postat de: gicuta69 in PrajituriBlat: Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Adaugam zaharul treptat si mixam pana obtinem o bezea lucioasa. Galbenusurile se freaca cu uleiul, se adauga esentele si coaja de lamaie. Se...Citeste continuarea
Paine cu cartofi, masline si rosii...
Postat de: Irina in PiineAm pus faina in vasul robotului, iar in mijloc drojdia amestecata cu zahar si 2 linguri de lapte cald. Am lasat maiaua la dospit cam 15 minute. Am mixat faina cu maiaua, apoi am adaugat pe rand...Citeste continuarea
Painici cu rosii uscate , masline...
Postat de: mihaelar63 in PiineSe pune faina alba intr-un bol mare . In mijloc se face o adancitura in care se pune putina apa calda , drojdia , sarea , zaharul si se amesteca usor cu foarte putina faina . Se lasa sa dospeasca...Citeste continuarea
Mini Mille feuilles- Mini Cremsnit
Postat de: ctlina in PrajituriCrema : Se înmoaie gelatina intr-un bol cu apa rece. Se încălzește 35 cl de lapte cu vanilia și untul. Într-un castron diluam amidonul cu 15 cl de lapte, se...Citeste continuarea
Mini farfalle cu miez de scoici
Postat de: iri_love in Fructe de marePentru inceput am pus apă la fiert cu un pic de sare si ulei. După ce apa a dat în clocot am adaugat pastele, pe care le-am lasat la fiert maxim 8 minute pe ceas. Separat am curățat...Citeste continuarea
Mititei din peste cu blenderul Oster
Postat de: AlexTeacher in PesteCuratati si tocati pestele marunt; Asezonati-l cu condimentele; Adaugati gheata in blenderul performant Oster Reversible , peste care puneti pestele condimentat; Adaugati Wassabi si...Citeste continuarea
Crema de somon cu tofu pe crouton...
Postat de: AlexTeacher in Aperitive / GarnituriTaiati somonul, branza tofu si cascavalul tofu marunt; Introduceti-le in blenderul performant Oster Reversible si adaugati zeama de lamaie, zeama de portocala si laptele de soia;...Citeste continuarea
Cozonac floare cu crema de ciocolata
Postat de: mitinita in DulciuriMai intai pregatim maia. Intr-un bol, punem 50 ml de lapte caldut, drojdia si o lingurita de zahar si lasam deoparte 5 minute. Intr-un bol adanc punem faina, adaugam drojdia, zaharul, ouale,...Citeste continuarea
Blat de tort cu cacao
Postat de: mitinita in TorturiPreaincalzim cuptorul. Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem in continuare. Alternativ, adaugam galbenusurile, uleiul si apa. Se pune un...Citeste continuarea
Chec
Postat de: mitinita in PrajituriSe preincalzeste cuptorul. Se cerne faina si praful de copt. Se mixeaza ouale cu zaharul, apoi se adauga alternativ uleiul si laptele si se amesteca. Se tapeteaza tava de copt cu ulei si...Citeste continuarea
Cod marinat
Postat de: iri_love in PestePentru început spălăm peștele și îl curățăm de solzi, după care il tăiem in bucati mai mari sau mai mici după preferință. Apoi așezăm bucățile intr-o...Citeste continuarea
Spaghete cu ceapa verde si ciuperci
Postat de: gurita_ta2005 in SpagheteCeapa verde se curata, se spala bine sub jet de apa rece si se taie feliute, se pune la calit in ulei de masline. Ciuperciile (am avut direct la tava taiate), se spala bine si se taie bucati...Citeste continuarea
Varza picanta cu carnati si taitei
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carnePastele se fierb in apa cu sare a la dente [ sa ramana mai ferme ] .Scurgeti pastele si pastrati 100-150 ml din apa in care au fiert . Portionati carnatul chorizo si-l caliti impreuna cu...Citeste continuarea
Prajitura cu ganache de ciocolata...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriBlatul: Galbenusurile le mixam zaharul. Incorporam apa, faina, cacaoa si praful de copt. Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare. Le adaugam peste compozitia de galbenusuri, le amestecam...Citeste continuarea
Spaghetti con le vongole
Postat de: gurita_ta2005 in SpagheteVongolele se pun intr-un castron in apa cu sare,se lasa jumatate de ora,amestecand din cand in cand,dupa care se schimba apa,se pune sare si se amesteca si se mai lasa pentru 1-2 ore. Usturoiul...Citeste continuarea
Madlene
Postat de: merisor67 in PrajituriAducem toate ingredientele la temperature camerei cu cel putin o ora inainte de preparare. Mixam ouale cu un praf de sare si zaharul, pana la topirea zaharului. Laptele il punem pe foc...Citeste continuarea
Piept de pui cu praz la cuptor
Postat de: timea in PuiSpalam bine ardeii si prazul, iar vanata spalata o curatam. Taiem prazul rondele si il calim intr-o tigaie in care am picurat un pic de ulei de masline. Adaugam ardeiul rosu si verde taiate...Citeste continuarea
Chiftele marinate
Postat de: Pungasa_Rogue in Pt. carneSe fierb toate ingredientele in afara de chiftele si de usturoi. Dupa ce s-a fiert sosul se adauga chiftelele si se mai tin la foc cateva minute, amestecand cu grija ca sa nu se zobeasca. Se ia de...Citeste continuarea
Piept de pui la gratar cu duet de...
Postat de: simona72 in PuiPieptul de pui se taie in felii. Eu prefer feliile nu foarte subtiri, asa ca tai fiecare bucata de piept de pui in doua pe lungime. Amestec toate ingredientele pentru marinata intr-un castron pana...Citeste continuarea
Pui Gong Bao
Postat de: mirela0911 in PuiCel mai bine e ca toate ingredientele sa fie curatate si taiate si puse la indemana. Pieptul de pui se taie fasii. Ceapa se curata si se taie solzisori, morcovii se taie rondele apoi fiecare...Citeste continuarea
Chiftele din carne de porc si legume
Postat de: Pungasa_Rogue in PorcCartoful si morcovul se curata, se spala si se dau pe razatoare. Cepele se curata, se spala si se toaca marunt. Usturoiul se curata, se spala si se zdrobeste. Intr-un castron se amesteca toate...Citeste continuarea
Orez cu ciuperci si mazare
Postat de: gaby_d in Mancaruri de postPui la incins uleiul de masline. Cureti ceapa, o speli si o toci marunt. O pui in cratita (alege una cu fund dublu; eu am facut intr-una de ceramica), si o lasi la calit pana...Citeste continuarea
Prajitura crocanta,prajitura cu...
Postat de: Valclaudia in DulciuriAmestecam drojdia cu laptele caldut, praful de sare, zaharul si zaharul vanilat. Adaugam oul, uleiul si faina, framantam un aluat elastic pe care il vom lasa la dospit in loc ferit de curenti cca...Citeste continuarea
Spanac de post cu jumarele din soia
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postPunem soia la hidratat cateva minute, apoi la fiert la foc mic in putina apa cu sare. Lasam sa fiarba cca 5 minute, pana se umfla si patrunde usor furculita in bucatelele de soia. Scurgem apa in...Citeste continuarea
Pasta Tartinabila {Mic Dejun}
Postat de: Valyvalentyna in Mancare copiiPunem la fiert ouale, pateul il punem intr- un vas mai maricel{castron] .Dupa ce ouale au fiert le curatam si luam galbenusurile si le pisam cu furculita impreuna cu pateul tocam patrunjelul...Citeste continuarea