M-am inspirat de la reteta Corinei: http://www.bucataras.ro/retete/pogacele-cu-chimen-59401.html ..dar am facut cum am crezut eu :D ..
Intr-un pahar se dizolva drojdia cu un pic de zahar. In alt vas se amesteca faina cu sarea, se face un cuib si se toarna drojdia dizolvata dupa care se adauga untul taiat bucati, telemeaua rasa, oul batut, smantana si chimenul, se amesteca energic si se framanta un aluat potrivit. Se lasa la crescut pentru 30 minute, dupa care se imparte in 2-3 bucati, din fiecare bucata se intinde o foaie cu ajutorul unui inel de inox (pahar) se taie cercuri din foaia intinsa.
Se aseaza in tava pregatita cu hartie de copt, daca doriti puteti unge cu ou batut deasupra (eu am pus unt topit si parmezan ras.)
Se da la cuptor pentru 15-20 de minute la 200°.
Se repeta operatiunea pana cand se termina aluatul.
Pofta buna!!