Profiterol cu inghetata

de Adele in Prajituri, 11 Apr 2015 | 5287 vizualizari

 

De cand am descoperit minunata reteta de inghetata a Inei, am prins curaj sa ma joc un pic asa .

 

INGREDIENTE

  • Pentru inghetata:
  • 200 ml frisca lichida.
  • 4 oua .
  • 1 esenta vanilie.
  • 1 plic budinca caramel.+ 100 ml lapte+2 linguri caramel
  • 100 gr zahar.
  • 1 varf lingurita sare.
  • Gogosele bigne 100 gr.
  • Ganache de ciocolata.:
  • 50 gr ciocolata amara.
  • 2 linguri cacaoa amara.
  • 50 ml frisca lichida.
  • Decor:
  • frisca.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Profiterol cu inghetata:

Se incepe prin pregatirea compozitiei de inghetata, pentru inceput se pune o oala cu 100 ml lapte la incalzit, intr-un vas mic se amesteca praful de budinca cu 2 linguri zahar si se adauga peste lapte. Se amesteca bine pana devine omogen, se adauga si caramelul si se lasa la racit.

Se separa galbenusurile de albusuri, dupa care se mixeaza albusurile intr-un vas cu un pic de sare si jumatate de zahar adaugat treptat, pana devin spuma. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul ramas si esenta de vanilie pana devin spuma, dupa care se toarna peste albusurile mixate, se amesteca cu o paleta de jos in sus si se incorporeaza bine. Se mixeaza si frisca, jumatate se incorporeaza cu prima compozitia, frisca ramasa se mixeaza bine cu crema caramel pana devine spumoasa, dupa care se incorporeaza cu compozitia precedenta.

Crema obtinuta se pune intr-un sac a posh, se gauresc gogoselele de bigne si se umplu fiecare, se aseaza intr-un vas se acopera si se dau la congelator cateva ore.

Se pregateste crema ganache de ciocolata: pe baie de aburi se pune la incalzit frisca lichida amestecata cu cacaoa, se adauga si ciocolata amara si se amesteca pana se topeste.

Le scoateti cu 15-20 minute inainte de a le servi, le treceti prin ganache si le lasati alte 5 minute.

Se servesc cu frisca.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Profiterol cu inghetata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert profiterol cu crema de vanilie si sos caramel