Drob invelit in foi de placinta

de Constelatialeu in Aperitive / Garnituri, 10 Apr 2015 | 7159 vizualizari

 

Am vazut la Motanel ''invelitoarea''asta si am zis sa incerc si asa....umplutura e dupa capatana mea si cum imi place mie

 

INGREDIENTE

  • 700 g ficat porc
  • 500 g ficat pui
  • 7 legaturi de ceapa verde
  • 2 legaturi leurda
  • 2 ardei capia
  • 3 legaturi de marar
  • 2 legaturi de patrunjel
  • 8 oua mici, crude
  • 12 oua mici , fierte
  • foi de placinta bella
  • sare
  • piper
  • ulei de masline pentru uns foile
  • 1 cana de lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob invelit in foi de placinta:

Mai intai punem la fiert ficatul, dupa ce a fiert il lasam sa se raceasca si-l taiem cubulete mici. Taiem ceapa marunt, apoi leurda si ardeiul capia taiat cubulete.

Punem un tuci pe foc lasam sa se incinga, adaugam 1 cescuta cu ulei si calim pana se inmoaie ceapa, leurda si ardeiul. La final adaugam mararul si partunjelul, adaugam un praf de sare si mai lasam 2-3 minute pe foc, apoi rasturnam totul intr-un castron mai mare. Lasam sa se racoreasca putin, apoi adaugam ficatul taiat, cele 8 oua crude si omogenizam, gustam si potrivim de sare si piper.

Apoi pregatim vasele in care vom coace drobul. Eu am avut o forma dreptunghiulara de ceramica si una rotunde de aluminiu. Am uns formele si am inceput sa asez foile de placinta, unse fiecare in parte. Am folosit 4 foi de placinta la forma dreptunghiulara si 2 foi la forma rotunda. Am asezat un strat de compozitie, am asezat ouale fierte si apoi inca un strat de compozitie, la final am adus foile de placinta care dadeau peste forma, impaturind frumos. Am uns cu ulei si am dat formele la cuptorul preincalzit, la foc moderat, cca 45 minute. Cu 5 minute inainte de a scoate formele din cuptor am turnat lapte peste si am mai lasat cca 10 minute la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob invelit in foi de placinta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Oua umplute cu pate