Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Pogacele cu chimen
Postat de: Adele in Aperitive / GarnituriIntr-un pahar se dizolva drojdia cu un pic de zahar. In alt vas se amesteca faina cu sarea, se face un cuib si se toarna drojdia dizolvata dupa care se adauga untul taiat bucati, telemeaua rasa,...Citeste continuarea
Eierschecke-Prajitura Corinutei
Postat de: cris2711 in Prajituri1.Pregatirea aluatului: Intr-un castron se pun faina si sarea.Apoi se adauga drojdia .Peste ea se pune o lingurita de zahar.Intre timp incalzim laptele,in el se topesc untul si zaharul.Se...Citeste continuarea
Cornuri Cu Brinza Topita, Salam Si...
Postat de: Valyvalentyna in Aperitive / GarnituriTopim margarina sau untul la, foc mic. Dupa ce untul s-a topit il luam de pe foc, adaugam zaharul si amestecam bine. In alta cratita batem ouale, drojdia si sarea. Amestecam bine ouale cu drojdia...Citeste continuarea
Macarons
Postat de: Bianca20 in PrajituriMigdalele macinate se amesteca cu cacaoa si cele 150 g. zahar pudra. Albusurile se mixeaza spuma cu praful de sare. Se adauga 2 lg. zahar pudra si se mixeaza pana au consistenta...Citeste continuarea
Soia cu ciuperci si mazare
Postat de: Catalinaflorea in Mancaruri de postAm pus soia la fiert cu sare. Ciupercile le-ampus la calit, apoi am adaugat mazarea,bulionul si am acoperit cu un capac. Cand a fiert soia am adaugat-o peste ciuperci si mazare,am pus o cana...Citeste continuarea
Eierschecke-prajitura cu branza si...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriAluat: Intr-un castron cernem faina, adaugam praful de sare si oul. Separat frecam drojdia cu o lingura de zahar pana se lichefiaza. Laptele il punem la incalzit adaugam untul si zaharul, lasam...Citeste continuarea
Vinete umplute - Reteta video
Postat de: scortisoara in Aperitive / GarnituriTaiem vinetele pe lungime, in jumatati. Cu ajutorul unui cutit si lingura scobim miezul si-l punem deoparte. Il taiem pe acesta cubulete (miezul de vinete). Intr-o tigaie, incingem uleiul si...Citeste continuarea
Drob invelit in foi de placinta
Postat de: Constelatialeu in Aperitive / GarnituriMai intai punem la fiert ficatul, dupa ce a fiert il lasam sa se raceasca si-l taiem cubulete mici. Taiem ceapa marunt, apoi leurda si ardeiul capia taiat cubulete. Punem un tuci pe foc lasam...Citeste continuarea
Cartofi copti la cuptor
Postat de: madab in Aperitive / GarnituriSpeli bine cartofii si ii stergi cu hartie de bucatarie, sa nu mai fie umezi. Ii intepi cu cutitul de cateva ori si ii pui in cuptor direct pe gratar, la foc mediu timp de 60 minute. Ca sa fii...Citeste continuarea
Tobite
Postat de: Camy_gby in DulciuriPrima data se face bezeaua. Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul pe baie de aburi pana cand isi tripleza volumul si se obtine o bezea tare si lucioasa. La final se adauga nuca macinata si...Citeste continuarea
Tocanita de stevie
Postat de: violeta30 in Mancaruri de legumeTaiem ceapa marunt si o punem la calit in ulei, apoi punem 100 ml apa pentru a se inabusi. Stevia oparita o tocam marunt si o punem peste ceapa calita. Potrivim de sare si lasam sa scada...Citeste continuarea
Marinata de miel
Postat de: violeta30 in OaieFasonam pulpa de miel si scoatem oasele. Coasta de miel e portionam in bucati mai mici. Intr-un vas amestecam condimentele cu delikat si piper. Pregatim un vas cu capac si incepem operatiunea...Citeste continuarea
Aperitiv oua vopsite cu coji de ceapa
Postat de: timea in Aperitive / GarnituriPunem in doua vase cojile de ceapa (separat pentru fiecare tip de coji) si adaugam apa cat se acopere bine cojile, un pic mai sus de jumatatea vasului. Adaugam o lingura de sare si o lingura de...Citeste continuarea
Pasca fara aluat pentru copii
Postat de: Steffy in Mancare copiiPunem ouale intr-un castron, adaugam mierea si mixam bine. Adaugam branza maruntita si untul la temperatura camerei si omogenizam foarte bine amestecul. Punem apoi faina, putin cate putin....Citeste continuarea
Cartofi la cuptor cu sos de mustar
Postat de: deea2686 in Mancaruri de postIncalzim cuptorul. Ungem tava cu ulei. Cartofii taiati ii punem in vas si apoi ii amestecam bine cu uleiul, cateii de usturoi, sarea si putina apa.Iii dam la facut pina devin moi sau rumeni....Citeste continuarea
Fasole pastai cu carnati de curcan
Postat de: gurita_ta2005 in CurcanCarnatii se taie in doua si se pun la prajit in putin ulei intr-o tigaie wok, se acopera cu un capac. Cand s-au prajit se scot pe o farfurie si se lasa sa se raceasca. Peste uleiul in care...Citeste continuarea
Supa de iepure
Postat de: gurita_ta2005 in SupeBucatiile de iepure se pun intr-o cratita cu apa, se fierbe la foc mediu pentru 30 minute, intre timp se ia spuma. Ceapa se toaca marunt, ardeiul gras cuburi, iar morcovul rondele si se pun la...Citeste continuarea
Desert prajitura de post cu bulion...
Postat de: merisor67 in PrajituriPentru aluat, diluam bulionul cu apa, iar zaharul il frecam cu uleiul si sarea, pana la fluidizarea acestora. Amestecam cele doua compozitii, apoi adaugam bicarbonatul stins in otet si incepem...Citeste continuarea
Pasca fara aluat cu blenderul Oster...
Postat de: AlexTeacher in DulciuriLasati stafidele la hidratat in crema de whisky si cognac pentru cca 1 ora; Lasati branza de vaci la scurs; Separati galbenusurile de...Citeste continuarea
Pogacele cu leurda
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriIntr-un bol adaugam faina,sarea,drojdia,amestecam facem o gaura in mijloc adaugam oul batut,smantana,margarina si incepem sa framantam un alaut omogen si nelipicios.(daca este nevoie adaugam apa...Citeste continuarea
Omleta cu leurda
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriIntr-un bol adaugam laptele, ouale, sare si le batem bine. Intr-o tigaie adaugam putin ulei si cand s-a incalzit adaugam ouale batute, leurda tocata, cubuletele de branza. Cu ajutorul...Citeste continuarea
Mancare de cartofi la cuptor, cu...
Postat de: merisor67 in Mancaruri de postCuratam cartofii, ii spalam si ii feliem pe lung, in 6-8 felii. Ungem o forma termorezistenta cu ulei de masline si asezam cartofii in ea. Ii asezonam cu sare, busuioc, piper si boia de...Citeste continuarea
Palmieri cu cacao si cocos - de post
Postat de: mihaelar63 in DulciuriAm dezghetat faia de placinta la temperatura camerei . Am preparat umplutura amestecand ingredientele date . Am presarat blatul de lucru cu zahar brun si...Citeste continuarea
Chiftele marinate cu cartofi la cuptor
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carneCartofii se curata se spala si se pun jumatati in tava stropita cu ulei . Se amesteca compozitia pentru chiftele . Se formeaza chiftele rotunde de marimea preferata [ ale mele...Citeste continuarea
Piure de cartofi
Postat de: ela2015 in Aperitive / GarnituriSpalam cartofii foarte bine si ii punem la fiert intr-un vas, cu apa usor sarata, cat sa-i acopere. Fierbem fara capac, la foc moderat, 25-30 de minute (facem proba cu scobitoarea / furculita,...Citeste continuarea
Fake cookies
Postat de: Catalinaflorea in DulciuriBanana se piseaza cu o furculita dupa se adauga taratele. Se formeaza biscuitii pe hartie de copt, se orneaza unul cu ciocolata - unul cu alunele pisate si se dau 10 minute la...Citeste continuarea
CHEESECAKE CU JELEU DE CAPSUNI
Postat de: Retete_Haplea in DulciuriMacinam biscuitii cu mixerul. Topim untul. Turnam untul peste biscuiti si amestecam. Asezam biscuitii pe fundul unei tavi cu pereti detasabili si presam (diametru 25 cm). Omogenizam crema de...Citeste continuarea
Ciorba de legume
Postat de: rocsi_1612 in CiorbeCartofii si dovlecelul ii curatam de coaja apoi ii taiem cuburi potrivite. Morcovul il decojim, il dam pe razatoarea mare. Ceapa, pastarnacul le curatam, le tocam marunt, ardeiul rosu il facem...Citeste continuarea
Bors de curcan
Postat de: ela2015 in Supe/CiorbePortionam carnea, o spalam si o punem la fiert in apa rece. Cand a facut spuma se curata bine cu lingura (spumiera) si se sterg si peretii vasului (oalei in care fierbe). Lasam sa fiarba...Citeste continuarea
Prajitura cu mere, biscuiti...
Postat de: simona72 in PrajituriPentru blat: separam albusurile de galbenusuri, mizam pentru 1 minut albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea. Amestecam galbenusurile cu uleiul si le adaugam...Citeste continuarea
Supa cu spanac si salata verde
Postat de: mihaelar63 in SupeLegumele se curata si se spala. Se calesc usor ceapa tocata, morcovul si ardeiul cuburi ,usturoiul tocat in ulei. Se aduga la prajire ciolanul dezosat taiat cuburi....Citeste continuarea
Nuci - varianta de post
Postat de: merisor67 in DulciuriPentru aluat, punem uleiul intr-un vas si adaugam peste el zaharul si sarea. Le mixam bine pana la diluarea zaharului, eventual rasnim zaharul sa reducem din timpul de lucru. Dizolvam...Citeste continuarea
Pizza cu vinete la gril
Postat de: simona72 in PizzaAluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredietele au fost puse in cuva masinii in ordina scrisa la ingrediente. Dupa framantare, am scos aluatul, l-am intins pe hartie de copt dandaui o...Citeste continuarea
Gogosi pufoase
Postat de: Andra_h in DulciuriPunem faina intru-un bol iar peste ea presaram sarea.Separat intr-un castron pregatim maiaua:zdrobim drojdea ,peste ea punem o lingurita zahar si 2 lg lapte amestecam bine pe urma adaugam o...Citeste continuarea
Prajitura tricolora in oua de Paste
Postat de: ctlina in DulciuriPrepararea oualor: Desenați un mic cerc pe fiecare ou. Faceti gauri mici cu vârful unui ac, pe urmele cercului. Se decupeaza cercul cu cutitul si se obtine o gaura in ou....Citeste continuarea
Saft din carne de vita sau de porc,pui
Postat de: Andra_h in Mancaruri cu carneSe pune carnea la fiert pentru supa(daca vrei)apoi cand carnea e fiarta se taie in bucatele.Separat taiem ceapa si ardeul felii subtiri,morcovul curatat si dat prin razatoarea mica .Le punem la...Citeste continuarea
Tocana de naut cu chorizo si bulgur
Postat de: Ksenya in Reteta de vedetaMai intai facem bulgurul. Punem intr-o cratita uleiul,rupem spaghetele bucati,le calim pana devin aurii,adaugam bulgurul amestecam si lasam 2 minute,adaugam scortisoara amestecam si turnam apa...Citeste continuarea
Supa de pui
Postat de: Andra_h in SupePunem gaina la fiert impreuna cu morcovul si ceapa curatate ,adaugam si delikat de gaina cat sa fie supa sarata.Dupa ce au fiert le scoatem afara si strecuram supa intr-o alta oala.Completam cu...Citeste continuarea
Paste cu fasole verde - de post
Postat de: mihaelar63 in FarfallePastele se fierb in apa sarata respectand timpul indicat pe ambalaj. Se scurg . Rosiile , ceapa si usturoiul se curata, se spala . Se caleste usor in ulei ceapa si...Citeste continuarea
Tocana de cartofi cu mazare si naut
Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri de postCeapa rosie o tocam marunt si o punem la calit in ulei de masline,dupa cateva minute adaugam si morcovul taiat rondele.Se pune apa si se lasa cateva minute sa fiarba la foc mic. Cartofii ii...Citeste continuarea
Salată cu ciuperci și porumb
Postat de: mirela0911 in SalateSe prepară maioneza dintr-un gălbenuș, muștarul și uleiul. Se amestecă cu iaurtul și se condimentează cu sare și piper după gust. Ciupercile din conservă se scurg bine de apă...Citeste continuarea
Orez cu legume
Postat de: deea2686 in Mancaruri de postCeapa se taie marunt se caleste putin in ulei de masline apoi se adauga morcovul taiat rondele sau cuburi,ardelul taiat cuburi,ciupercutele taiate felii un pic de sare si se lasa la fiert cu un...Citeste continuarea
Linte cu pastina
Postat de: Catalinaflorea in PasteLintea se spala si se pune la fiert cu morcovul dat pe razatoare si ceapa.Se amesteca din cand in cand si se adauga condimentele.Cand este fiarta se aduga pasta fina si se mai lasa inca 8...Citeste continuarea
Fasole păstăi cu bulion
Postat de: iri_love in Mancaruri de postCeapa o curățăm, spălăm si o tăiem mărunt după care o punem la înăbușit cu un pic de ulei si 200ml apă. Păstăile le lăsăm la dezghețat la temperatura camerei,...Citeste continuarea
Legume trase la tigaie, cu sos de...
Postat de: merisor67 in Mancaruri de postCuratam toate legumele de coaja, de seminte sau ce mai au ele si le spalam. Radacinoasele le taiem in rondele, sau sferturi de rondele. Ardeiul il taiem julien ca da mai bine asa in...Citeste continuarea
Lapte de migdale
Postat de: Camy_gby in Vegan / Raw veganMigdalele se pun intr-un litru de apa si se lasa la hidratat peste noapte. A doua zi se pun in blender migdalele hidratate si cele 600 ml de apa. Se mixeaza aprox.1 minut. Laptele se trece...Citeste continuarea
Oua vopsite cu afine
Postat de: mitinita in Aperitive / GarnituriAm luat ouale fierte si le-am frecat cu afine. Chiar daca afinele erau congelate, s-au inmuiat destul de repede. Apoi le-am lasat sa se usuce si apoi am dat iar cu niste afine. Dupa ce se...Citeste continuarea
Pizza cu sunca si chorizo
Postat de: Dea_Dea in PizzaFaina se pune in castron cu sarea si praful de copt. Adaugam apa pe rand , pana obtinem un aluat ce poate fi intins.La final punem uleiul , framantam pana se incorporeaza. Sos : Apa cu...Citeste continuarea
Ciorba de pui si ficatei
Postat de: momo121 in CiorbeCarnea o portionam si o spalam bine, la fel si ficateii. Le punem in apa si dam sa dea cateva clocote, spumam daca este cazul si schimbam apa. Dupa ce a inceput din nou sa fiarba punem legumele...Citeste continuarea
Gogosi de post, vanilate
Postat de: merisor67 in DulciuriAluatul este usor de preparat, ca la paine. Punem drojdia cu 1 lingura de zahar intr-un bol si le frecam pana la diluare. Punem apa la incalzit, cat sa suporte degetul si adaugam jumatate...Citeste continuarea