A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Pogacele cu chimen

Postat de: Adele in Aperitive / Garnituri

Intr-un pahar se dizolva drojdia cu un pic de zahar. In alt vas se amesteca faina cu sarea, se face un cuib si se toarna drojdia dizolvata dupa care se adauga untul taiat bucati, telemeaua rasa,...Citeste continuarea

Eierschecke-Prajitura Corinutei

Postat de: cris2711 in Prajituri

1.Pregatirea aluatului: Intr-un castron se pun faina si sarea.Apoi se adauga drojdia .Peste ea se pune o lingurita de zahar.Intre timp incalzim laptele,in el se topesc untul si zaharul.Se...Citeste continuarea

Cornuri Cu Brinza Topita, Salam Si...

Postat de: Valyvalentyna in Aperitive / Garnituri

Topim margarina sau untul la, foc mic. Dupa ce untul s-a topit il luam de pe foc, adaugam zaharul si amestecam bine. In alta cratita batem ouale, drojdia si sarea. Amestecam bine ouale cu drojdia...Citeste continuarea

Macarons

Postat de: Bianca20 in Prajituri

   Migdalele macinate se amesteca cu cacaoa si cele 150 g. zahar pudra. Albusurile se mixeaza spuma cu praful de sare. Se adauga 2 lg. zahar pudra si se mixeaza pana au consistenta...Citeste continuarea

Soia cu ciuperci si mazare

Postat de: Catalinaflorea in Mancaruri de post

Am pus soia la fiert cu sare. Ciupercile le-ampus la calit, apoi am adaugat mazarea,bulionul si am acoperit cu un capac. Cand a fiert soia am adaugat-o peste ciuperci si mazare,am pus o cana...Citeste continuarea

Eierschecke-prajitura cu branza si...

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Aluat: Intr-un castron cernem faina, adaugam praful de sare si oul. Separat frecam drojdia cu o lingura de zahar pana se lichefiaza. Laptele il punem la incalzit adaugam untul si zaharul, lasam...Citeste continuarea

Vinete umplute - Reteta video

Postat de: scortisoara in Aperitive / Garnituri

Taiem vinetele pe lungime, in jumatati. Cu ajutorul unui cutit si lingura scobim miezul si-l punem deoparte. Il taiem pe acesta cubulete (miezul de vinete). Intr-o tigaie, incingem uleiul si...Citeste continuarea

Drob invelit in foi de placinta

Postat de: Constelatialeu in Aperitive / Garnituri

Mai intai punem la fiert ficatul, dupa ce a fiert il lasam sa se raceasca si-l taiem cubulete mici. Taiem ceapa marunt, apoi leurda si ardeiul capia taiat cubulete. Punem un tuci pe foc lasam...Citeste continuarea

Cartofi copti la cuptor

Postat de: madab in Aperitive / Garnituri

Speli bine cartofii si ii stergi cu hartie de bucatarie, sa nu mai fie umezi. Ii intepi cu cutitul de cateva ori si ii pui in cuptor direct pe gratar, la foc mediu timp de 60 minute. Ca sa fii...Citeste continuarea

Tobite

Postat de: Camy_gby in Dulciuri

Prima data se face bezeaua. Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul pe baie de aburi pana cand isi tripleza volumul si se obtine o bezea tare si lucioasa. La final se adauga nuca macinata si...Citeste continuarea

Tocanita de stevie

Postat de: violeta30 in Mancaruri de legume

Taiem ceapa marunt si o punem la calit in ulei, apoi punem 100 ml apa pentru a se inabusi. Stevia oparita o tocam marunt si o punem peste ceapa calita. Potrivim de sare si lasam sa scada...Citeste continuarea

Marinata de miel

Postat de: violeta30 in Oaie

Fasonam pulpa de miel si scoatem oasele. Coasta de miel e portionam in bucati mai mici. Intr-un vas amestecam condimentele cu delikat si piper. Pregatim un vas cu capac si incepem operatiunea...Citeste continuarea

Aperitiv oua vopsite cu coji de ceapa

Postat de: timea in Aperitive / Garnituri

Punem in doua vase cojile de ceapa (separat pentru fiecare tip de coji) si adaugam apa cat se acopere bine cojile, un pic mai sus de jumatatea vasului. Adaugam o lingura de sare si o lingura de...Citeste continuarea

Pasca fara aluat pentru copii

Postat de: Steffy in Mancare copii

Punem ouale intr-un castron, adaugam mierea si mixam bine. Adaugam branza maruntita si untul la temperatura camerei si omogenizam foarte bine amestecul. Punem apoi faina, putin cate putin....Citeste continuarea

Cartofi la cuptor cu sos de mustar

Postat de: deea2686 in Mancaruri de post

Incalzim cuptorul. Ungem tava cu ulei. Cartofii taiati ii punem in vas si apoi ii amestecam bine cu uleiul, cateii de usturoi, sarea si putina apa.Iii dam la facut pina devin moi sau rumeni....Citeste continuarea

Fasole pastai cu carnati de curcan

Postat de: gurita_ta2005 in Curcan

Carnatii se taie in doua si se pun la prajit in putin ulei intr-o tigaie wok, se acopera cu un capac. Cand s-au prajit se scot pe o farfurie si se lasa sa se raceasca. Peste uleiul in care...Citeste continuarea

Supa de iepure

Postat de: gurita_ta2005 in Supe

Bucatiile de iepure se pun intr-o cratita cu apa, se fierbe la foc mediu pentru 30 minute, intre timp se ia spuma. Ceapa se toaca marunt, ardeiul gras cuburi, iar morcovul rondele si se pun la...Citeste continuarea

Desert prajitura de post cu bulion...

Postat de: merisor67 in Prajituri

Pentru aluat, diluam bulionul cu apa, iar zaharul il frecam cu uleiul si sarea, pana la fluidizarea acestora. Amestecam cele doua compozitii, apoi adaugam bicarbonatul stins in otet si incepem...Citeste continuarea

Pasca fara aluat cu blenderul Oster...

Postat de: AlexTeacher in Dulciuri

Lasati stafidele la hidratat in crema de whisky si cognac pentru cca 1 ora; Lasati branza de vaci la scurs; Separati galbenusurile de...Citeste continuarea

Pogacele cu leurda

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol adaugam faina,sarea,drojdia,amestecam facem o gaura in mijloc adaugam oul batut,smantana,margarina si incepem sa framantam un alaut omogen si nelipicios.(daca este nevoie adaugam apa...Citeste continuarea

Omleta cu leurda

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol adaugam laptele, ouale, sare si le batem bine. Intr-o tigaie adaugam putin ulei si cand s-a incalzit adaugam ouale batute, leurda tocata, cubuletele de branza. Cu ajutorul...Citeste continuarea

Mancare de cartofi la cuptor, cu...

Postat de: merisor67 in Mancaruri de post

Curatam cartofii, ii spalam si ii feliem pe lung, in 6-8 felii. Ungem o forma termorezistenta cu ulei de masline si asezam cartofii in ea. Ii asezonam cu sare, busuioc, piper si boia de...Citeste continuarea

Palmieri cu cacao si cocos - de post

Postat de: mihaelar63 in Dulciuri

Am  dezghetat faia de placinta la  temperatura camerei . Am preparat umplutura amestecand ingredientele date . Am presarat blatul de lucru cu zahar brun si...Citeste continuarea

Chiftele marinate cu cartofi la cuptor

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carne

Cartofii se curata se spala si se pun jumatati in tava stropita cu ulei . Se amesteca compozitia pentru chiftele . Se formeaza chiftele rotunde  de marimea preferata [ ale mele...Citeste continuarea

Piure de cartofi

Postat de: ela2015 in Aperitive / Garnituri

Spalam cartofii foarte bine si ii punem la fiert intr-un vas, cu apa usor sarata, cat sa-i acopere. Fierbem fara capac, la foc moderat, 25-30 de minute (facem proba cu scobitoarea / furculita,...Citeste continuarea

Fake cookies

Postat de: Catalinaflorea in Dulciuri

Banana se piseaza cu o furculita dupa se adauga taratele. Se formeaza biscuitii pe hartie de copt, se orneaza unul cu ciocolata - unul cu alunele pisate  si se dau 10 minute la...Citeste continuarea

CHEESECAKE CU JELEU DE CAPSUNI

Postat de: Retete_Haplea in Dulciuri

Macinam biscuitii cu mixerul. Topim untul. Turnam untul peste biscuiti si amestecam. Asezam biscuitii pe fundul unei tavi cu pereti detasabili si presam (diametru 25 cm). Omogenizam crema de...Citeste continuarea

Ciorba de legume

Postat de: rocsi_1612 in Ciorbe

Cartofii si dovlecelul ii curatam de coaja apoi ii taiem cuburi potrivite. Morcovul il decojim, il dam pe razatoarea mare. Ceapa, pastarnacul le curatam, le tocam marunt, ardeiul rosu il facem...Citeste continuarea

Bors de curcan

Postat de: ela2015 in Supe/Ciorbe

Portionam carnea, o spalam si o punem la fiert in apa rece. Cand a facut spuma se curata bine cu lingura (spumiera) si se sterg si peretii vasului (oalei in care fierbe).  Lasam sa fiarba...Citeste continuarea

Prajitura cu mere, biscuiti...

Postat de: simona72 in Prajituri

Pentru blat: separam albusurile de galbenusuri, mizam pentru 1 minut albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea. Amestecam galbenusurile cu uleiul si le adaugam...Citeste continuarea

Supa cu spanac si salata verde

Postat de: mihaelar63 in Supe

Legumele se curata si se spala. Se calesc usor ceapa tocata, morcovul si ardeiul  cuburi ,usturoiul tocat in ulei. Se aduga la prajire ciolanul dezosat taiat cuburi....Citeste continuarea

Nuci - varianta de post

Postat de: merisor67 in Dulciuri

Pentru aluat, punem uleiul intr-un vas si adaugam peste el zaharul si sarea. Le mixam bine pana la diluarea zaharului, eventual rasnim zaharul sa reducem din timpul de lucru. Dizolvam...Citeste continuarea

Pizza cu vinete la gril

Postat de: simona72 in Pizza

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredietele au fost puse in cuva masinii in ordina scrisa la ingrediente. Dupa framantare, am scos aluatul, l-am intins pe hartie de copt dandaui o...Citeste continuarea

Gogosi pufoase

Postat de: Andra_h in Dulciuri

Punem faina intru-un bol iar peste ea presaram sarea.Separat intr-un castron pregatim maiaua:zdrobim drojdea ,peste ea punem o lingurita zahar si 2 lg lapte amestecam bine pe urma adaugam o...Citeste continuarea

Prajitura tricolora in oua de Paste

Postat de: ctlina in Dulciuri

Prepararea oualor:  Desenați un mic cerc pe fiecare ou. Faceti gauri mici cu vârful unui ac, pe urmele cercului. Se decupeaza cercul cu cutitul si se obtine o gaura in ou....Citeste continuarea

Saft din carne de vita sau de porc,pui

Postat de: Andra_h in Mancaruri cu carne

Se pune carnea la fiert pentru supa(daca vrei)apoi cand carnea e fiarta se taie in bucatele.Separat taiem ceapa si ardeul felii subtiri,morcovul curatat si dat prin razatoarea mica .Le punem la...Citeste continuarea

Tocana de naut cu chorizo si bulgur

Postat de: Ksenya in Reteta de vedeta

Mai intai facem bulgurul. Punem intr-o cratita uleiul,rupem spaghetele bucati,le calim pana devin aurii,adaugam bulgurul amestecam si lasam 2 minute,adaugam scortisoara amestecam si turnam apa...Citeste continuarea

Supa de pui

Postat de: Andra_h in Supe

Punem gaina la fiert impreuna cu morcovul si ceapa curatate ,adaugam si delikat de gaina cat sa fie supa sarata.Dupa ce au fiert le scoatem afara si strecuram supa intr-o alta oala.Completam cu...Citeste continuarea

Paste cu fasole verde - de post

Postat de: mihaelar63 in Farfalle

Pastele se fierb in apa sarata respectand timpul indicat pe ambalaj. Se scurg . Rosiile , ceapa si usturoiul se curata,  se spala . Se caleste usor in ulei ceapa si...Citeste continuarea

Tocana de cartofi cu mazare si naut

Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri de post

Ceapa rosie o tocam marunt si o punem la calit in ulei de masline,dupa cateva minute adaugam si morcovul taiat rondele.Se pune apa si se lasa cateva minute sa fiarba la foc mic. Cartofii ii...Citeste continuarea

Salată cu ciuperci și porumb

Postat de: mirela0911 in Salate

Se prepară maioneza dintr-un gălbenuș, muștarul și uleiul. Se amestecă cu iaurtul și se condimentează cu sare și piper după gust.  Ciupercile din conservă se scurg bine de apă...Citeste continuarea

Orez cu legume

Postat de: deea2686 in Mancaruri de post

Ceapa se taie marunt se caleste putin in ulei de masline apoi se adauga morcovul taiat rondele sau cuburi,ardelul taiat cuburi,ciupercutele taiate felii un pic de sare si se lasa la fiert cu un...Citeste continuarea

Linte cu pastina

Postat de: Catalinaflorea in Paste

Lintea se spala si se pune la fiert cu morcovul dat pe razatoare si ceapa.Se amesteca din cand in cand si se adauga condimentele.Cand este fiarta se aduga pasta fina si se mai lasa inca 8...Citeste continuarea

Fasole păstăi cu bulion

Postat de: iri_love in Mancaruri de post

Ceapa o curățăm,  spălăm si o tăiem mărunt după care o punem la  înăbușit cu un pic de ulei si 200ml apă. Păstăile le lăsăm la dezghețat la temperatura camerei,...Citeste continuarea

Legume trase la tigaie, cu sos de...

Postat de: merisor67 in Mancaruri de post

Curatam toate legumele de coaja, de seminte sau ce mai au ele si le spalam. Radacinoasele le taiem in rondele, sau sferturi de rondele. Ardeiul il taiem julien ca da mai bine asa in...Citeste continuarea

Lapte de migdale

Postat de: Camy_gby in Vegan / Raw vegan

Migdalele se pun intr-un litru de apa si se lasa la hidratat peste noapte. A doua zi se pun in blender migdalele hidratate si cele 600 ml de apa. Se mixeaza aprox.1 minut. Laptele se trece...Citeste continuarea

Oua vopsite cu afine

Postat de: mitinita in Aperitive / Garnituri

Am luat ouale fierte si le-am frecat cu afine. Chiar daca afinele erau congelate, s-au inmuiat destul de repede. Apoi le-am lasat sa se usuce si apoi am dat iar cu niste afine. Dupa ce se...Citeste continuarea

Pizza cu sunca si chorizo

Postat de: Dea_Dea in Pizza

Faina se pune in castron cu sarea si praful de copt. Adaugam apa pe rand , pana obtinem un aluat ce poate fi intins.La final punem uleiul , framantam pana se incorporeaza.  Sos : Apa cu...Citeste continuarea

Ciorba de pui si ficatei

Postat de: momo121 in Ciorbe

Carnea o portionam si o spalam bine, la fel si ficateii. Le punem in apa si dam sa dea cateva clocote, spumam daca este cazul si schimbam apa. Dupa ce a inceput din nou sa fiarba punem legumele...Citeste continuarea

Gogosi de post, vanilate

Postat de: merisor67 in Dulciuri

Aluatul este usor de preparat, ca la paine. Punem drojdia cu 1 lingura de zahar intr-un bol si le frecam pana la diluare. Punem apa la incalzit, cat sa suporte degetul si adaugam jumatate...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]