Acum, daca acest aparat face parte din aparatura mea electrocasnica, trebuie exploatat, nu? De data aceasta am decis sa prepar niste muschiulet de porc, pe care l-am si impletit, sa para mai atractiv. :D A iesit tare fraged, efectiv carnea s-a desfacut in fire si firicele, savuroase si suculente.
Clatim muschiuletul de porc cu putina apa si il uscam bine tamponandu-l cu prosoape absorbante de hartie, apoi feliem fiecare bucata in trei, lasand un capat intreg.
Curatam usturoiul, il spalam si il pisam bine, adaugand peste el si sarea, apoi il frecam cu ulei de masline ca la mujdei si adaugam peste el celelalte condimente.
Amestecam totul bine, iar cu acest amestec ungem feliile de muschiulet apoi il impletim frumos.
La capete infigem cate o scobitoare sa nu se desfaca impletitura.
Asezam bucatile de muschiulet impletit, intr-un vas cu capac si dam vasul la frigider cateva ore bune.
Eu l-am lasat de seara pana dimineata.
Dupa acest interval de timp, asezam muschiuletul in vasul de ceramica al slow cooker-ului Crock-Pot 4.7 l Digital.
Turnam peste el tot ce a ramas in vasul in care s-a marinat, acoperim aparatul cu capacul il conectam la sursa de curent si setam programul SLOW pentru 4 ore.
Dupa 3 ore si jumatate, eu am incercat carnea sa vad daca este preparata si a fost ok, asa ca am extras vasul din aparat, am scurs tot lichidul si am uns bucatile de muschiulet cu ketchup amestecat cu mustar, pe o parte si pe alta si am introdus din nou vasul in aparat, lasandu-l pana la expirarea celor patru ore setate.
In lichidul scurs de la carne am preparat niste catofi ca si garnitura, asezonandu-i la final cu patrunjel verde.
1
In timpul prepararii mancarurilor la slow cooker Crock-Pot, indiferent de ingredientele folosite, rezulta mult lichid, datorita aburilor care se formeaza, de aceea trebuie sa reducem cantitatea de apa sau grasime pe care am adauga-o la o preparare normala pe aragaz.