Nuci, prune, scoici si ciupercute umplute

de Dulciuri cu Georgiana in Prajituri, 1 Mai 2015 | 7376 vizualizari

 

Dulciurile copilariei facute de bunica, nelipsite de pe masa de Paste,

 

INGREDIENTE

  • 3 oua 3 cescute zahar pudra 3 cescute ulei 1 praf de copt faina cat cuprinde 200 ml lapte 200 g zahar 100 g unt 2 pachete zahar vanilat un castron nuci macinate
Portii: 40
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuci, prune, scoici si ciupercute umplute:

Cele 3 cescute de zahar pudra se freaca cu ouale pana se topeste zaharul. Se adauga uleiul, coaja de lamaie  si faina amestecata cu praful de copt.

Coca nu trebuie sa fie foarte tare. Se unge forma cu ulei, se fac bilute cat bobul de strugure si se aseaza in fiecare lacas al formei. Se pune forma pe flacara intorcand-o  de pe o parte pe alta pana ce cojile se rumenesc usor.Se curata marginile cojilor. Pentru crema se pune pe foc laptele, zaharul, untul si zaharul vanilat.

Cand da in clocot se adauga nucile si marginile cojilor faramitate. Se amesteca pe foc pana se leaga. Crema rece se pune intre coji.

Nucile formate se tavalesc prin cacao amestecata cu zahar pudra.

TIPS-URI

1

Cojile se pot umple si cu gem amestecat cu nuca macinata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci, prune, scoici si ciupercute umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu gem de prune si nuci - de post