Prajiturile cu nuca si mai ales cu nuca prajita sunt in topul preferintelor mele. Reteta de prajitura Deliciu mai are in combinatie si o crema foarte fina si gustoasa, un strat de crema de ciocolata si biscuiti aromati cu cafea. Cu siguranta o sa gasiti reteta irezistibila si o veti incerca si voi. Eu m-am insiprat de la draga mea prietena Gabi de la Retete Papa Bun unde puteti gasi multe alte retete delicioase. Va spun si un mic secret :), ca sa scad putin numarul de calorii (pentru ca e o prajitura destul de consistenta) am folosit Green Sugar adica indulcitor natural sau mai bine zis indulcitor natural pe baza de stevie – dar cu gust stabilizat. Si asta pentru ca am raspuns provocarii Mihaelei de a pregati ceva bun cu acest tip de indulcitor. Cu siguranta ati auzit si voi de acest produs cu zero calorii si zero indice glicemic si daca nu, atunci aveti ocazia sa aflati acum despre el. Eu l-am mai folosit in prajituri si pot sa va zic ca nu le schimba cu nimic gustul si chiar si cafeaua zilnica se poate indulci cu Green Sugar. Eu sunt tare multumita mai ales ca mai tot timpul ma gandesc la kg pe care le am in plus si acum pot savura cu mai putine griji un desert indulcit cu Green Sugar
Ingredientele necesare sunt: nuca, oua, faina, indulcitor, lapte, frisca, crema ciocolata.
Iata cum se prepara Reteta de prajitura Deliciu
Blat: Intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem nuca tocata si prajita (am folosit o tava de 22x35 cm)
Mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam Green Sugar si mixam pana se dizolva indulcitorul natural. Adaugam apoi pesmetul, nuca macinata si la final faina amestecata cu praf de cop,t folosind o spatula si amestecand usor sa nu se lase spuma.
Cu o lingura punem amestecul de albusuri peste nuca si nivelam. Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 25 de minute.
Scoatem tava din cuptor si rasturnam blatul asa fierbinte pe un platou, indepartand hartia de copt.
Ungem imediat cu crema de ciocolata (punem de ici colo cate o lingura ca sa se topeasca si ca sa fie mai usor de intins). Dam prajitura la frigider pana pregatim crema.
Crema: Amestecam intr-un vas rezistent la caldura, galbenusurile cu 4 linguri de Green Sugar, adaugam laptele si punem vasul pe foc amestecand pana se ingroasa. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca complet.
Separat intr-un bol mixam frisca si adaugam apoi treptat din crema de galbenusuri mixand cu mixerul pe treapa cea mai mica.
Scoatem prajitura din frigider si ungem cu jumatate din crema sau un pic mai mult de jumatate. Peste crema punem in strat de biscuiti inmuiati in cafea si peste biscuiti urmeaza restul de crema.
Deasupra putem pune cacao, ciocolata rasa sau bucati de ciocolata.
Prajitura o pastram la rece minim o ora inainte de servire.
Vezi si reteta de Prajitura Regina Maria.
1
Pentru crema, in reteta scria 100 gr zahar la 4 oua dar a fost suficient sa folosesc doar 4 linguri de indulcitor natural pe baza de stevie.