Lemon curd este o crema de lamaie, cu un gust intens.
Pentru ca sunt in perioada in care am grija cat zahar consum, am apelat la indulcitorul natural cu gust stabilizat Green Sugar si am folosit cinci linguri, cantitate care a fost perfecta pentru mine. Acest indulcitor nu are gustul amar specific steviei si are 0 calorii, deci nu a mai fost nevoie sa le numar. Am folosit cinci linguri de indulcitor, lemon curd-ul a fost acrisor cu un gust pronuntat de lamaie, exact asa cum imi place mie. Bineinteles ca se mai poate adauga indulcitor natural Green Sugar, daca il vreti mai dulce.
Intr-un bol de inox, punem cele trei oua, indulcitorul natural Green Sugar si sucul de lamaie si amestecam cu un tel sau cu o spatula.
Punem bolul de inox deasupra unei craticioare in care fierbe apa (la bain-marie) si amestecam pana se ingroasa si capata consistenta smantanei. Va dura cam 10 minute.
Luam bolul deoparte si adaugam untul taiat bucatele si amestecam pana se incorporeaza si s-a topit. Acoperim cu folie alimentara. Lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi punem la frigider.
Se poate prepara cu cateva zile inainte de a fi folosit, ba chiar si cu o saptamana.
Se poate folosi la tarte, muffins, cupcakes sau diferite prajituri.