Prajitura cu crema de ciocolata

de mena29 in Dulciuri, 30 Apr 2015 | 5732 vizualizari

 

Pentru ca ieri a fost ziua sotului meu, am pregatit o prajitura ciocolatoasa!
Se face foarte repede si este delicioasa,sau a fos,mai bine zis :)))

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 4 linguri ulei
  • 3 linguri apa rece
  • 3 linguri cacao
  • 1 varf cutit sare
  • 10 g praf de copt
  • 1 lingura zahar vanilat
  • Crema:
  • 250 g unt gras la temperatura camerei
  • 250 g crema de ciocolata finetti,nutella sau ce fel vreti voi
  • Siropul:
  • 250 ml apa
  • 150 g zahar tos
  • 4 linguri lichior Amaretto
  • Glazura:
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 4 linguri lapte sau frisca lichida
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui
  • Frisca lichida dulce pentru ornat:
  • 200 ml
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de ciocolata:

Am separat albusurile de galbenusuri,le-am mixat bine, am adaugat pe rand cele 8 linguri de zahar si praful de sare. Separat am amestecat galbenusurile cu cele 4 linguri de ulei, am adaugat apa si zaharul vanilat. Am pus galbenusurile in spuma de albus si am amestecat usor. Am incorporat faina cernuta,praful de copt si cacaua,amestecand usor de jos in sus. Am pus compozitia in tava de 23/36cm, tapetata cu hartie de copt. Am copt blatul in cuptorul preancalzit la 170 grade pentru 20 minute, trebuie sa treaca testul cu scobitoarea. Am scos blatul din cuptor si l-am lasat sa se raceasca. 

Intre timp am pregatit crema,am mixat spumos untul si am adaugat treptat cate o lingura din crema de ciocolata.Am pus crema intr-o punga pentru ornat cu un dui in forma de stea si am lasat-o deoparte la rece. Am fiert apa cu zaharul pentru sirop pana s-a topit zaharul. Am luat siropul de pe foc si l-am lasat sa se raceasca. Cand siropul s-a racit am adaugat lichiorul Amaretto. Am scos frisca lichida de la frigider si am mixat-o, dupa care am pus-o intr-o punga pentru ornat si am lasat-o la frigider. Am taiat blatul rece in 20 de bucati pe care le-am insiropat. Am topit ciocolata intr-o craticioara,pe abur cu cele 4 linguri de frisca lichida iar la final am incorporat uleiul. Am pus cu lingura glazura de ciocolata pe fiecare prajitura. Am lasat putin sa se intareasca glazura dupa care am spritat crema deasupra. Peste crema de ciocolata am ornat cu frisca.

Am dat prajitura la frigider pentru 3 ore.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Amandina