O bunatate de rulada cu multa ciocolata.
Se incalzeste cuptorul la 180 grade.
Blat:
Se bat spuma albusurile cu un praf de sare.
Se amesteca bine galbenusurile cu zaharul, se adauga faina si la final se incorporeaza si albusurile.
Se toarna in tava captusita cu hartie de copt. (dimensiuni tava 32*35).
Se coace in cuptorul preincalzit nu mai mult de 15 minute pentru ca daca se coace prea tare devine casanta la rulare. Eu am verificat-o dupa 12 minute si cand am vazut ca s-a rumenit foarte putin pe fund am scos-o.
Se uda un prosop curat, apoi se stoarce bine de tot.
Se rastoarna tava cu fundul in sus pe prosopul umed. Se ruleaza blatul pentru a i se da forma si se lasa asa sa se raceasca.
Crema de ciocolata:
Se topeste la foc mic margarina, se adauga apoi bucatelele de ciocolata. Se amesteca bine sa nu se prinda de fundul cratitei. Cand s-a amogenizat complet, se ia de pe foc si se va lasa la rece pana se intareste.
Cand rulada s-a racit si crema de ciocolata s-a intarit atat cat sa se poata intinde, se intinde rulada si se unge suprafata cu crema de ciocolata peste care se pun visinele bine stoarse. Se ruleaza strans cu ajutorul prosopului si se da la rece.
Rulada poate fi lasata asa sau se poate glazura cu ciocolata, pudra cu zahar praf, dupa preferinta.
Dupa ce se intareste glazura se taie felii.
1
Daca mai ramane crema, se poate adauga peste aceasta biscuiti sfaramati, stafide; se amesteca bine, se fac bilute si se se dau la rece.
2
In crema de ciocolata se poate adauga esenta de rom sau amareto.
3
Rulada se poate umple si cu gem sau cu nuttela.