Nu-mi pasă de gurile rele!
Din când în când mănânc și pâine
Făcută de mâinile mele
Uite ce poți să gătești mâine!
Aluat:
Umplutura:
Incalzim laptele, in care diluam drojdia cu praful de zahar. Atentie! Laptele trebuie sa fie doar caldut. Formam astfel maiaua.
Intr-un bol turnam restul de faina. Facem o adancitura in faina si turnam maiaua.
Lasam sa se odihneasca un sfert de ora, apoi turnam restul de lapte si framantam pana obtinem o coca. O lasam la crescut la cald timp de o ora
Pentru umplutura: calim ceapa apoi adaugam carnea tocata apoi ardeiul gras si condimentele. Lasam pe foc pana cand este facuta carnea
Formam din coca crescuta 9 chifle pe care le asezam in tava cuptorului tapetata cu hartie de copt
Cu ajutorul unei lingurite, formam mici ”lacasuri” in partea superioara a chiflelor Le umplem cu carne tocata
Presaram cascaval razuit deasupra. Marginea chiflei o ungem cu galbenus de ou.
Bagam la cuptorul incins la 170 grade pentru circa 30 minute (pana cand se rumenesc frumos deasupra).