Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Omleta coapta, cu ceapa...
Postat de: scortisoara in Mancare copiiLinkul catre reteta video: https://youtu.be/qTHL5kQ2Ovc Incepem prin a carameliza ceapa taiata solzisori in untul topit, la foc mediu. Adaugam condimentele si amestecam. Prajim ceapa timp...Citeste continuarea
Placinta cu pui
Postat de: alexandranistor in PuiPentru ca eu am folosit resturile, am rupt bucatile de pui si le-am facut fasiute. Le-am calit impreuna cu ciupercile si ceapa verde, am asezonat cu sare si piper dupa gust. Dupa ce s-au rumenit...Citeste continuarea
Supa vietnameza de pui
Postat de: alexandranistor in SupeSe pun la inmuiat taiteii de orez intr-un castron cu apa calduta de la chiuveta. Cat timp se inmoaie taiteii, taiati pieptul de pui felii subtiri julienne. Puneti la prajit in uleiul de alune...Citeste continuarea
Pui in stil vietnamez
Postat de: alexandranistor in Cook and smileSe taie ceapa felii subtiri, puiul in bucati de aproximativ 2 cm. Intr-o tigaie mai adanca se pune la incins uleiul si se pune ceapa pana prinde o culoare aurie. Dupa ce ceapa prinde acea culoare...Citeste continuarea
Ardei umpluti, in sos de rosii cu...
Postat de: merisor67 in Mancaruri cu carneNu am trecut cantitati la condimente, acestea se pun in functie de gustul fiecaruia. Eu obisnuiesc sa pun cate putin, pe parcursul prepararii si gust mancarea din cand in cand sa vad daca...Citeste continuarea
Ciorba de miel reteta cu tarhon si...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeCapul de miel si coastele se curata, se spala, se fierbe 10 minute in apa sarata si se arunca apa. Legumele se curata si se spala Morcovul se taie rondele, cartofii se...Citeste continuarea
Bulete colorate
Postat de: dantes in Aperitive / GarnituriCascavalul se da pe razatoare si se amesteca cu branza de vaci si se condimenteaza cu piper dupa gust.Se fac din aceasta compzitie bile si se tavalesc jumate prin patrunjelul taiat marunt si...Citeste continuarea
Rulouri cu scortisoara
Postat de: merisor67 in DulciuriIntr-un bol, sfaramam drojdia, adaugam o lingura de zahar peste ea si le frecam cu ajutorul unei linguri de lemn, pana se dilueaza. Incalzim jumatate din cantitatea de lapte, si il adaugam...Citeste continuarea
Cotlet de porc in sos de unt cu...
Postat de: gurita_ta2005 in PorcIntr-o tigaie punem bucatiile de carne clatite cu apa rece si sterse cu un prosop de hartie,se condimenteaza pe ambele parti, se pune ulei de masline si se lasa putin la prajit. Se adauga vinul...Citeste continuarea
Mini tarte cu ciuperci si porumb
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriAluatul: Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva. Cernem faina intr-un bol, presaram sare, adaugam drojdia si amestecam cu mana. Turnam putin lapte, framantam, apoi incorporam untul topit....Citeste continuarea
Chec cu cirese confiate la slow...
Postat de: timea in Slow CookerMixam albusurile cu un varf de sare pana devin spuma. Adaugam zaharul si mixam pana se topeste zaharul, apoi adaugam pe rand mixand dupa fiecare: galbenusurile, uleiul si laptele. La final...Citeste continuarea
Desert prajitura Budapesta
Postat de: Constelatialeu in DulciuriFoi : Intr-un castron punem faina cernuta, untura, zaharul, galbenusul, sarea si praful de copt si amestecam bine, apoi adaugam cacaua si smantana si framantam pana obtinem o coca omogena....Citeste continuarea
Prajitura cu ness si krant
Postat de: Constelatialeu in DulciuriBlat: Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare,se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea tare. Peste albusuri se adauga galbenusurile si se omogenizeaza. Apoi faina si nuca...Citeste continuarea
Briose cu migdale, fara zahar
Postat de: Steffy in Mancare copiiUntul trebuie sa fie la temperatura camerei, sa poata fi mixat. Dam drumul la cuptor si pregatim formele de briose, pe care le ungem cu unt. Eu am niste forme mari, nu sunt ca briosele clasice,...Citeste continuarea
Tarte cu rubarba si prune
Postat de: Oana in DulciuriAmestecati ingredientele pentru blat si mixati cu ajutorul unui robot sau cu mana pana obtineti o compozitie omogena Puneti aluatul in folie de plastic si...Citeste continuarea
Pui marinat in iaurt cu garnitura...
Postat de: simona72 in PuiAm transat un pui, am scos pulpele, aripile si pieptul. Am taiat pulpele in doua, iar pieptul in bucati mai mari. Am spalat bine carnurile de pui, le-am uscat cu prosop de hartie. Am amestecat...Citeste continuarea
Chec cu fructe de padure - Reteta...
Postat de: Oana in DulciuriCum se prepara Chec cu fructe de padure - Reteta simpla pentru un desert pufos si aromat Separati ouale si bateti albusurile cu un praf de sare. Adaugati apoi zaharul treptat pana obtineti...Citeste continuarea
Ciorba de fasole ardeleneasca cu...
Postat de: gurita_ta2005 in CiorbeFasolea se lasa peste noapte intr-o cratita acoperita cu apa. Pancetta cuburi se pune cateva minute la "prajit" fara a se pune ulei(isi lasa din grasimea ei),dupa care se adauga in oala de...Citeste continuarea
Omleta crocanta cu mozzarella
Postat de: Catalinaflorea in Aperitive / GarnituriSe separa albusurile de galenusuri;batem bine cele 9 albusuri cu un galbenus,adaugam condimentel,jumatate de mozzarella,salamul taiat si cele 4 felii de paine sfarmate bucatele.Se toarna in tigaia...Citeste continuarea
Salata de boeuf sau Salata ruseasca...
Postat de: ctlina in SalateSe fierb cartofii si morcovii in apa cu sare. Se curata si se lasa sa se raceasca bine. Carnea, ardeiul si castraveciorii se taie in cubulete mici. La fel si cartofii si morcovii....Citeste continuarea
Briose dospite cu ciocolata
Postat de: daniastefania in PrajituriDizolvam drojdia in laptele caldut, impreuna cu 1 lingura de zahar si 3 linguri de faina. Lasam amestecul 15-20 de minute, pana se umfla. Apoi adaugam restul ingredientelor, cu exceptia...Citeste continuarea
Capama greceasca de iepure
Postat de: Pungasa_Rogue in IepureSe portioneaza carnea, se spala, se adauga sare si boia de ardei dulce, dupa care se inabuse in ulei cu putina supa. Se curata ceapa si usturoiul, se spala, se taie bastonase, dupa care...Citeste continuarea
Prajitura cu morcov
Postat de: raluca95 in DulciuriAmestecam galbenusurile cu zaharul pana devin spumoase apoi adaugam uleiul si amestecam pana cand obtinem o compzitie omogena. Intr-un bol amestecam morcovii dati pe razatoare, faina,nuca si...Citeste continuarea
Salata de fasole uscata
Postat de: margo in SalateFasolea se spala si se pune la fiert in apa, la foc mic. Cand da in clocot se scurge si se pune din nou la fiert in apa fierbinte cu sare, la foc mare. Se lasa sa fiarba bine dupa care se...Citeste continuarea
Anghinare cu cous cous
Postat de: Catalinaflorea in Aperitive / GarnituriSe curata anghinarele se stropesc cu zeama de lamaie, se aseaza in tava si se toarna deasupra vinul, 5 linguri de ulei de masline sare si piper. Se introduc la cuptor la 170 grade pentru minim o...Citeste continuarea
Tortellini cu ciuperci, curcan si...
Postat de: mihaelar63 in TortelliniPieptul de curcan se taie fasii sau forma ce o doriti .si se prajeste usor in uleiul incins amestecat cu unt . Ceapa spalata si taiata rondele, ardeiul rosu cubulete se aduga la curcan....Citeste continuarea
Spaghete cu chiftele în sos...
Postat de: gicuta69 in SpagheteChiftele : peste carnea tocata punem ceapa data pe razatoare,usturoiul pisat, pesmetul, oul, verdeata, condimentam cu sare si piper si omogenizam. Cu mainile umede formam chiftele pe care le...Citeste continuarea
Ciocanele cu legume la cuptor si...
Postat de: reisnaor_2006 in PuiCiocanelele le-am curatat de impuritati, le-am spalat si le-am asezat intr-un vas de yena. Am stropit cu putin ulei de masline, ceapa, usturoiul si ardeiul kapia le-am taiat feliute si le-am pus...Citeste continuarea
Iepuras in Capsuni
Postat de: ctlina in DulciuriIngredientele pentru aluat trebuie să fie la temperatura camerei. Se toarna faina ploaie într-un castron. Adăugați restul de ingrediente si framantati până când...Citeste continuarea
Ciorba cu aripioare si varza de...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeCuratati si spalati aripile. Daca doriti sa le serviti la fiecare farfurie taiati-le in doua . Curatati si spalati legumele . Puneti la fiert in doi litrii de apa aripile, morcovii taiati...Citeste continuarea
Ficăței de pasăre in sos de...
Postat de: iri_love in FicatSpălăm ficăței si apoi ii punem intr-un vas in care am adăugat uleiul si apa cât să îi cuprindă, foi dafin, dupa care i-am pus la fiert la foc mic. ...Citeste continuarea
Salata de ciuperci cu smantana,...
Postat de: mihaelar63 in SalateSmantana se amesteca cu ulei, mustar si sare . Ciupercile se scurg de lichid, se limpezesc si se taie mai marunt daca este cazul . Se toaca usturoiul, castravetele murat, gogosarul marinat ....Citeste continuarea
Supa de chimen
Postat de: margo in SupeZarzavatul se curata, se spala si se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce a fiert bine se scoate din apa, iar zeama se strecoara. Intr-o craticioara se pune un pic de ulei la incins. In acest...Citeste continuarea
Ciorba de fasole verde cu perisoare
Postat de: mihaelar63 in CiorbeLegumele se curata si se spala . Ceapa , morcovul si telina se toaca marunt si se calesc usor in ulei Se aduga lingura de faina si se amesteca usor . Imediat se pun...Citeste continuarea
Salată caldă de orez cu leurdă...
Postat de: CulinaryRainbow in SalateAm pus orezul la fiert în apă cu sare urmând indicațiile de pe ambalaj. De regulă, acest orez este fiert când apa se evaporă complet. Între timp am sotat...Citeste continuarea
Desert cu biscuiti, nuca si rahat
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriSe rup biscuitii, iar rahatul se taie bucatele. Se pun intr-un castron. Formele de silicon se umezesc cu apa rece, apoi se lipesc de peretii lor pungute sau folie pentru a scoate desertul mai...Citeste continuarea
Cremsnit
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriGalbenusurile le frecam bine cu zaharul. Punem amidonul, cateva linguri de lapte si amestecam pana amidonul este complet dizolvat. La final adaugam semintele de la pastaia de vanilie. Restul de...Citeste continuarea
Gogosi vanilate si pufoase ca la...
Postat de: momo121 in DulciuriFacem maiaua ( 50 ml lapte caldut+ drojdia+ 2-3 linguri de faina) facem o pasta si o lasam 10 minute sau cat sa creasca putin. Intr-un bol punem faina si praful de sare, amestecam putin cu un...Citeste continuarea
Piept de pui cu ceapa verde si...
Postat de: gurita_ta2005 in PuiPieptul de pui se taie cuburi potrivite, se pun intr-o tigaie wok cu un cub de unt la prajit. Se adauga dupa cateva minute vinul rose,se lasa pana se evapora alcoolul si se adauga ceapa verde...Citeste continuarea
Humus reteta
Postat de: Ksenya in Aperitive / GarnituriHumus reteta Nautul il lasam in apa suficienta pana a 2-a zi. A 2-a zi il clatim sub jet de apa,il punem la fiert in suficienta apa(2 degete deasupra ) la foc mic si-l fierbem pana este...Citeste continuarea
Omleta cu leurda si gusa
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriFeliile de gusa le prajim putin pe amble parti dupa care le scoatem pe un servetel absorbant. In uleiul in care am prajit adaugam 3 oua batute cu sare si piper,deasupra leurda tocata si cu...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare cu carne de vita
Postat de: deea2686 in CiorbeSe spala carnea de vita si se pune la fiert cu apa pina fierbe.Se adauga zarzavatul si ceapa tocata si se lasa pana fierb.Apoi se adauga perisoarele(se amesteca toate ingredientele si se fac...Citeste continuarea
Cartofi cu broccoli si ciuperci la...
Postat de: Catalinaflorea in Mancaruri de legumeCiupercile se curata de pielita.Coditele se taie cubulete si se amesteca cu sare,piper,ulei de masline si patrunjel;compozitia se pune in ciuperci si se dau la cuptor pentru 10 minute la170...Citeste continuarea
Icre prajite cu oua
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriIntr-o tigaie se trage usor in untura incinsa ceapa si patrunjelul tocate . Se aduga icrele curatate de pelite si se amesteca de cateva ori pana cand incep sa-si schimbe culoarea- 1...Citeste continuarea
Rulada cu budinca si foi Lica
Postat de: reisnaor_2006 in DulciuriBiscuitii i-am sfaramat cu mana intr-un castron.Stafidele le-am pus in putina apa la hidratat.Rahatul l-am taiat...Citeste continuarea
Prajitura cu foi si crema de caramel
Postat de: sufletista in DulciuriFoile -intr-un bol mixam oul zu zaharul si vanilia,adaugam untura,laptele si amestecam,amoniacul dizolvat in putin lapte,incepem sa framantam adaugand treptat faina pana obtinem un aluat...Citeste continuarea
Sarmale cu piept de pui si bureti
Postat de: deea2686 in PuiToci ceapa marunt si o pui intr-un ceaunel cu ulei la calit.Cind e inmuiata adaugi morcovul,lasi inca vreo 5 minute apoi adaugi orezul,verdeata si bulionul si lasi pina se umfla putin orezul...Citeste continuarea
Eclere inimioare
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-o cratita adaugam apa, zaharul, zaharul vanilat, sarea, untul si punem pe foc, cand incepe sa fiarba luam de pe foc adaugam toata faina si amestecam pana ce se omogenizeaza, lasam sa se...Citeste continuarea
Fasole batuta cu carnati si varza...
Postat de: reisnaor_2006 in Mancaruri cu carneSe lasa fasolea in apa rece peste noapte. Se fierbe fasolea in apa rece, adaugand o ceapa, o ramura de cimbru, o foaie de dafin si piper. Cand da in clocot, strecuram fasolea si schimbam apa. Cand...Citeste continuarea
Coaste de porc cu cartofi la cuptor
Postat de: reisnaor_2006 in Mancaruri cu carneSpalam bine coasta de porc. O crestam usor si o punem intreaga intr-un castron. Peste coaste presaram usturoiul taiat feliute. Facem un amestec din uleiul de masline, vin, zeama de lamaie, miere,...Citeste continuarea