A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Omleta coapta, cu ceapa...

Postat de: scortisoara in Mancare copii

Linkul catre reteta video: https://youtu.be/qTHL5kQ2Ovc Incepem prin a carameliza ceapa taiata solzisori in untul topit, la foc mediu. Adaugam condimentele si amestecam. Prajim ceapa timp...Citeste continuarea

Placinta cu pui

Postat de: alexandranistor in Pui

Pentru ca eu am folosit resturile, am rupt bucatile de pui si le-am facut fasiute. Le-am calit impreuna cu ciupercile si ceapa verde, am asezonat cu sare si piper dupa gust. Dupa ce s-au rumenit...Citeste continuarea

Supa vietnameza de pui

Postat de: alexandranistor in Supe

Se pun la inmuiat taiteii de orez intr-un castron cu apa calduta de la chiuveta. Cat timp se inmoaie taiteii, taiati pieptul de pui felii subtiri julienne. Puneti la prajit in uleiul de alune...Citeste continuarea

Pui in stil vietnamez

Postat de: alexandranistor in Cook and smile

Se taie ceapa felii subtiri, puiul in bucati de aproximativ 2 cm. Intr-o tigaie mai adanca se pune la incins uleiul si se pune ceapa pana prinde o culoare aurie. Dupa ce ceapa prinde acea culoare...Citeste continuarea

Ardei umpluti, in sos de rosii cu...

Postat de: merisor67 in Mancaruri cu carne

Nu am trecut cantitati la condimente, acestea se pun in functie de gustul fiecaruia.  Eu obisnuiesc sa pun cate putin, pe parcursul prepararii si gust mancarea din cand in cand sa vad daca...Citeste continuarea

Ciorba de miel reteta cu tarhon si...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Capul de miel  si coastele se curata, se spala, se fierbe 10 minute in apa sarata si se arunca apa. Legumele se curata si se spala Morcovul se taie rondele, cartofii se...Citeste continuarea

Bulete colorate

Postat de: dantes in Aperitive / Garnituri

Cascavalul se da pe razatoare si se amesteca cu branza de vaci si se condimenteaza cu piper dupa gust.Se fac din aceasta compzitie bile si se tavalesc jumate prin patrunjelul taiat marunt si...Citeste continuarea

Rulouri cu scortisoara

Postat de: merisor67 in Dulciuri

Intr-un bol, sfaramam drojdia, adaugam o lingura de zahar peste ea si le frecam cu ajutorul unei linguri de lemn, pana se dilueaza. Incalzim jumatate din cantitatea de lapte, si il adaugam...Citeste continuarea

Cotlet de porc in sos de unt cu...

Postat de: gurita_ta2005 in Porc

Intr-o tigaie punem bucatiile de carne clatite cu apa rece si sterse cu un prosop de hartie,se condimenteaza pe ambele parti, se pune ulei de masline si se lasa putin la prajit. Se adauga vinul...Citeste continuarea

Mini tarte cu ciuperci si porumb

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Aluatul: Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva. Cernem faina intr-un bol, presaram sare, adaugam drojdia si amestecam cu mana. Turnam putin lapte, framantam, apoi incorporam untul topit....Citeste continuarea

Chec cu cirese confiate la slow...

Postat de: timea in Slow Cooker

Mixam albusurile cu un varf de sare pana devin spuma. Adaugam zaharul si mixam pana se topeste zaharul, apoi adaugam pe rand mixand dupa fiecare: galbenusurile, uleiul si laptele. La final...Citeste continuarea

Desert prajitura Budapesta

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Foi : Intr-un castron punem faina cernuta, untura, zaharul, galbenusul, sarea si praful de copt si amestecam bine, apoi adaugam cacaua si smantana si framantam pana obtinem o coca omogena....Citeste continuarea

Prajitura cu ness si krant

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Blat: Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare,se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea tare. Peste albusuri se adauga galbenusurile si se omogenizeaza. Apoi faina si nuca...Citeste continuarea

Briose cu migdale, fara zahar

Postat de: Steffy in Mancare copii

Untul trebuie sa fie la temperatura camerei, sa poata fi mixat. Dam drumul la cuptor si pregatim formele de briose, pe care le ungem cu unt. Eu am niste forme mari, nu sunt ca briosele clasice,...Citeste continuarea

Tarte cu rubarba si prune

Postat de: Oana in Dulciuri

Amestecati ingredientele pentru blat si mixati cu ajutorul unui robot sau cu mana  pana obtineti o compozitie omogena Puneti aluatul in folie de plastic si...Citeste continuarea

Pui marinat in iaurt cu garnitura...

Postat de: simona72 in Pui

Am transat un pui, am scos pulpele, aripile si pieptul. Am taiat pulpele in doua, iar pieptul in bucati mai mari. Am spalat bine carnurile de pui, le-am uscat cu prosop de hartie. Am amestecat...Citeste continuarea

Chec cu fructe de padure - Reteta...

Postat de: Oana in Dulciuri

Cum se prepara Chec cu fructe de padure - Reteta simpla pentru un desert pufos si aromat Separati ouale si bateti albusurile cu un praf de sare. Adaugati apoi zaharul treptat pana obtineti...Citeste continuarea

Ciorba de fasole ardeleneasca cu...

Postat de: gurita_ta2005 in Ciorbe

Fasolea se lasa peste noapte intr-o cratita acoperita cu apa. Pancetta cuburi se pune cateva minute la "prajit" fara a se pune ulei(isi lasa din grasimea ei),dupa care se adauga in oala de...Citeste continuarea

Omleta crocanta cu mozzarella

Postat de: Catalinaflorea in Aperitive / Garnituri

Se separa albusurile de galenusuri;batem bine cele 9 albusuri cu un galbenus,adaugam condimentel,jumatate de mozzarella,salamul taiat si cele 4 felii de paine sfarmate bucatele.Se toarna in tigaia...Citeste continuarea

Salata de boeuf sau Salata ruseasca...

Postat de: ctlina in Salate

Se fierb cartofii si morcovii in apa cu sare. Se curata si se lasa sa se raceasca bine. Carnea, ardeiul si castraveciorii se taie in cubulete mici. La fel si cartofii si morcovii....Citeste continuarea

Briose dospite cu ciocolata

Postat de: daniastefania in Prajituri

Dizolvam drojdia in laptele caldut, impreuna cu 1 lingura de zahar si 3 linguri de faina. Lasam amestecul 15-20 de minute, pana se umfla. Apoi adaugam restul ingredientelor, cu exceptia...Citeste continuarea

Capama greceasca de iepure

Postat de: Pungasa_Rogue in Iepure

Se portioneaza carnea, se spala, se adauga sare si boia de ardei dulce, dupa care se inabuse in ulei cu putina supa.  Se curata ceapa si usturoiul, se spala, se taie bastonase, dupa care...Citeste continuarea

Prajitura cu morcov

Postat de: raluca95 in Dulciuri

Amestecam galbenusurile cu zaharul pana devin spumoase apoi adaugam uleiul si amestecam pana cand obtinem o compzitie omogena. Intr-un bol amestecam morcovii dati pe razatoare, faina,nuca si...Citeste continuarea

Salata de fasole uscata

Postat de: margo in Salate

Fasolea se spala si se pune la fiert in apa, la foc mic. Cand da in clocot se scurge si se pune din nou la fiert in apa fierbinte cu sare, la foc mare. Se lasa sa fiarba bine dupa care se...Citeste continuarea

Anghinare cu cous cous

Postat de: Catalinaflorea in Aperitive / Garnituri

Se curata anghinarele se stropesc cu zeama de lamaie, se aseaza in tava si se toarna deasupra vinul, 5 linguri de ulei de masline sare si piper. Se introduc la cuptor la 170 grade pentru minim o...Citeste continuarea

Tortellini cu ciuperci, curcan si...

Postat de: mihaelar63 in Tortellini

Pieptul de curcan se  taie fasii sau forma ce o doriti .si se prajeste usor in uleiul incins amestecat cu unt . Ceapa spalata si taiata rondele, ardeiul rosu cubulete se aduga la curcan....Citeste continuarea

Spaghete cu chiftele în sos...

Postat de: gicuta69 in Spaghete

Chiftele : peste carnea tocata punem ceapa data pe razatoare,usturoiul pisat, pesmetul, oul, verdeata, condimentam cu sare si piper si omogenizam. Cu mainile umede formam chiftele pe care le...Citeste continuarea

Ciocanele cu legume la cuptor si...

Postat de: reisnaor_2006 in Pui

Ciocanelele le-am curatat de impuritati, le-am spalat si le-am asezat intr-un vas de yena. Am stropit cu putin ulei de masline, ceapa, usturoiul si ardeiul kapia le-am taiat feliute si le-am pus...Citeste continuarea

Iepuras in Capsuni

Postat de: ctlina in Dulciuri

Ingredientele pentru aluat trebuie să fie la temperatura camerei.  Se toarna faina ploaie într-un castron. Adăugați restul de ingrediente si  framantati până când...Citeste continuarea

Ciorba cu aripioare si varza de...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Curatati si spalati aripile. Daca doriti sa le serviti la fiecare farfurie taiati-le in doua . Curatati si spalati legumele . Puneti la fiert in doi litrii de apa aripile, morcovii taiati...Citeste continuarea

Ficăței de pasăre in sos de...

Postat de: iri_love in Ficat

Spălăm ficăței  si apoi ii punem intr-un vas in care am adăugat uleiul si  apa cât să îi cuprindă, foi dafin, dupa care i-am pus la fiert la foc mic.    ...Citeste continuarea

Salata de ciuperci cu smantana,...

Postat de: mihaelar63 in Salate

Smantana se amesteca cu ulei, mustar si sare . Ciupercile se scurg de lichid, se limpezesc si se taie mai marunt daca este cazul . Se toaca usturoiul, castravetele murat, gogosarul marinat ....Citeste continuarea

Supa de chimen

Postat de: margo in Supe

Zarzavatul se curata, se spala si se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce a fiert bine se scoate din apa, iar zeama se strecoara. Intr-o craticioara se pune un pic de ulei la incins. In acest...Citeste continuarea

Ciorba de fasole verde cu perisoare

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Legumele se curata si se spala . Ceapa , morcovul si telina se toaca marunt si se calesc usor in ulei  Se aduga lingura de faina si se amesteca usor . Imediat se pun...Citeste continuarea

Salată caldă de orez cu leurdă...

Postat de: CulinaryRainbow in Salate

Am pus orezul la fiert în apă cu sare urmând indicațiile de pe ambalaj. De regulă, acest orez este fiert când apa se evaporă complet.   Între timp am sotat...Citeste continuarea

Desert cu biscuiti, nuca si rahat

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Se rup biscuitii, iar rahatul se taie bucatele. Se pun intr-un castron. Formele de silicon se umezesc cu apa rece, apoi se lipesc de peretii lor pungute sau folie pentru a scoate desertul mai...Citeste continuarea

Cremsnit

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Galbenusurile le frecam bine cu zaharul. Punem amidonul, cateva linguri de lapte si amestecam pana amidonul este complet dizolvat. La final adaugam semintele de la pastaia de vanilie. Restul de...Citeste continuarea

Gogosi vanilate si pufoase ca la...

Postat de: momo121 in Dulciuri

Facem maiaua ( 50 ml lapte caldut+ drojdia+ 2-3 linguri de faina) facem o pasta si o lasam 10 minute sau cat sa creasca putin. Intr-un bol punem faina si praful de sare, amestecam putin cu un...Citeste continuarea

Piept de pui cu ceapa verde si...

Postat de: gurita_ta2005 in Pui

Pieptul de pui se taie cuburi potrivite, se pun intr-o tigaie wok cu un cub de unt la prajit. Se adauga dupa cateva minute vinul rose,se lasa pana se evapora alcoolul si se adauga ceapa verde...Citeste continuarea

Humus reteta

Postat de: Ksenya in Aperitive / Garnituri

Humus reteta Nautul il lasam in apa suficienta pana a 2-a zi. A 2-a zi il clatim sub jet de apa,il punem la fiert in suficienta apa(2 degete deasupra ) la foc mic si-l fierbem pana este...Citeste continuarea

Omleta cu leurda si gusa

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Feliile de gusa le prajim putin pe amble parti dupa care le scoatem pe un servetel absorbant. In uleiul in care am prajit adaugam 3 oua batute cu sare si piper,deasupra leurda tocata si cu...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare cu carne de vita

Postat de: deea2686 in Ciorbe

Se spala carnea de vita si se pune la fiert cu apa pina fierbe.Se adauga zarzavatul si ceapa tocata si se lasa pana fierb.Apoi se adauga perisoarele(se amesteca toate ingredientele si se fac...Citeste continuarea

Cartofi cu broccoli si ciuperci la...

Postat de: Catalinaflorea in Mancaruri de legume

Ciupercile se curata de pielita.Coditele se taie cubulete si se amesteca cu sare,piper,ulei de masline si patrunjel;compozitia se pune in ciuperci si se dau la cuptor pentru 10 minute la170...Citeste continuarea

Icre prajite cu oua

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Intr-o tigaie se trage usor in untura incinsa ceapa si patrunjelul tocate . Se aduga icrele curatate de pelite si se amesteca de cateva ori pana cand incep sa-si schimbe culoarea- 1...Citeste continuarea

Rulada cu budinca si foi Lica

Postat de: reisnaor_2006 in Dulciuri

             Biscuitii i-am sfaramat cu mana intr-un castron.Stafidele le-am pus in putina apa la hidratat.Rahatul l-am taiat...Citeste continuarea

Prajitura cu foi si crema de caramel

Postat de: sufletista in Dulciuri

Foile -intr-un bol mixam oul zu zaharul si vanilia,adaugam untura,laptele si amestecam,amoniacul dizolvat in putin lapte,incepem sa framantam adaugand treptat faina pana obtinem un aluat...Citeste continuarea

Sarmale cu piept de pui si bureti

Postat de: deea2686 in Pui

Toci ceapa marunt si o pui intr-un ceaunel cu ulei la calit.Cind e inmuiata adaugi morcovul,lasi inca vreo 5 minute apoi adaugi orezul,verdeata  si bulionul si lasi pina se umfla putin orezul...Citeste continuarea

Eclere inimioare

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-o cratita adaugam apa, zaharul, zaharul vanilat, sarea, untul si punem pe foc, cand incepe sa fiarba luam de pe foc adaugam toata faina si amestecam pana ce se omogenizeaza, lasam sa se...Citeste continuarea

Fasole batuta cu carnati si varza...

Postat de: reisnaor_2006 in Mancaruri cu carne

Se lasa fasolea in apa rece peste noapte. Se fierbe fasolea in apa rece, adaugand o ceapa, o ramura de cimbru, o foaie de dafin si piper. Cand da in clocot, strecuram fasolea si schimbam apa. Cand...Citeste continuarea

Coaste de porc cu cartofi la cuptor

Postat de: reisnaor_2006 in Mancaruri cu carne

Spalam bine coasta de porc. O crestam usor si o punem intreaga intr-un castron. Peste coaste presaram usturoiul taiat feliute. Facem un amestec din uleiul de masline, vin, zeama de lamaie, miere,...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]