Orez cu lapte si sos de capsuni

de Oana in Mancare copii, 13 Mai 2015 | 8013 vizualizari

 

Un desert delicios pentru copii si nu numai! 

 

INGREDIENTE

    • orez- 100 gr
    • lapte- 400 ml
    • zahar- 3 linguri
    • coaja rasa de la o lamaie
    • scortisoara macinata- ½ lingurita
    • Pentru sos de capsuni:
    • capsuni- 300 gr
    • zahar- 2 linguri
    • anason- o steluta
    • cuisoare- 3 buc
    • scortisoara- 1 baton mic
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu lapte si sos de capsuni:

  • spalati orezul in mai multe ape si puneti peste el un litru de apa rece, apoi puneti-l la fiert cu un praf de sare. Amestecati din cand in cand, sa nu se lipeasca orezul. Scurgeti orezul intr-o sita cand este fiert.

  • Puneti laptele la fiert impreuna cu zaharul, iar cand incepe sa fiarba adaugati orezul fierbinte, scurs de apa. Fierbeti la foc mic inca 5 minute, apoi acoperiti craticioara cu un capac si lasati-l sa se odihneasca 15 minute. Adaugati apoi coaja rasa de lamaie si scortisoara macinata.

  • Intre timp pregatiti sosul de capsuni. Puneti 200 gr de capsuni in vasul pentru mixare si cu ajutorul Hand Blenderului Breville pasati capsunile pana obtineti un piure.

  • Puneti piureul de capsuni intr-o craticioara, impreuna cu zaharul si condimentele si fierbeti la foc mic, amestecand continuu, pana se ingroasa putin. Anasonul, cuisoarele si batonul de scortisoara le puteti pune intr-un infuzor de ceai. Lasati apoi sa se racoreasca si scoateti steluta de anason, cuisoarele si batonul de scortisoara.

  • Taiati restul de capsuni cubulete si amestecati-le in sosul de capsuni.

  • Puneti orezul cu lapte in patru boluri si impartiti sosul de capsuni deasupra.

 

 

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte si sos de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Budinca de orez cu lapte condensat