Budinca de cozonac

de Sim0na in Dulciuri, 10 Mai 2015 | 4584 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o jumatate cozonac maricel
  • 5 oua
  • 300 ml frisca dulce
  • 500 ml lapte dulce
  • 150 g zahar
  • 1 esenta vanilie
  • sare
  • stafide
  • agrise
  • ciocolata
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de cozonac:

Cozonacul l-am taiat felii, apoi am eliminat marginile si am taiat bucati de cca 2-4 cm pe care le-am pus intr-un vas de ceramica. Peste bucatile de cozonac am adaugat stafide si agrise. Laptele, frisca, zaharul si un praf de sare le-am pus intr-un vas, la foc mic, amestecand mereu pana zaharul s-a topit iar amestecul s-a incalzit foarte putin. Am oprit focul si am pus esenta de vanilie. Ouale le-am amestecat cu un tel, apoi am adaugat amestecul de lapte, omogenizand totul. Peste bucatile de cozonac am pus lichidul si am lasat putin sa se absoarba.

Cu o lingura am apasat usor peste toate bucatile de cozonac, apoi am pus bucati de ciocolata si am dat vasul la cuptorul preincalzit la 170 C pentru 45 de minute. Cand a fost gata am scos vasul de cuptor si am lasat budinca sa se raceasca.

Absolut delicios a fost!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cozonac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

tarasmariana 1

13.05.2015, 01:28

ella 87 1

18.12.2015, 23:51

Acum am scos-o d la cuptor si nu mia iesit sa lasat si nu sa inchegat

Sim0na 1

20.12.2015, 17:22

Ela, ai respectat cantitățile?! Este imposibil sa nu iasă, ouăle vor lega compoziția, iar bucatile de cozonac vor absorbi tot lichidul. Cozonacul a fost facut în casa sau cumpărat? Posibil ca cel cumpărat sa absoarbă mai puțin lichid... Cum s-a lăsat? Compozitia nu creste, ci doar se leaga! Este posibil ca atunci când o tai calda nu sa fie foarte legata, eu am tăiat-o rece, așa cum am spus si-n rețetă, și era legata. După sărbători vor repeta și eu rețetă ca tare m-ai pus pe gânduri... mai ales ca eu cântăresc toate ingredientele..

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert budinca de cozonac