Supă cremă de brânză

de Rita Ilies in Supe, 11 Mai 2015 | 4178 vizualizari

 

Mereu am fost fanul nr. 1 al supelor. Îmi plac toate, însă supele cremă sunt preferatele mele. Și-mi mai place ceva: să experimentez.
Jamie Oliver este cu siguranță preferat de mulți, astfel că, azi m-am gândit să vă aduc o rețetă inedită și de-a dreptul delicioasă.
E o supă fină, poate puțin pretențioasă, dar poate fi asul din mânecă atunci când aveți musafiri la masă. Cu siguranță vor fi foarte plăcut surprinși.

 

INGREDIENTE

  • 800 ml zeamă de oase
  • 200 ml bere
  • doi cartofi potriviți
  • o rădăcină de ceapă verde
  • un cățel de usturoi
  • 200 g brânză Cheddar
  • 100 g cașcaval Emmentaler
  • 50 g brânză de vaci
  • câteva boabe de piper roșu și verde
  • un vârf de linguriță boabe de muștar
  • un praf de sare roz
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă cremă de brânză:

   Am pus zeama la fiert. Am adăugat boabele de piper, boabele de muștar, cartofii tăiați cubulețe, ceapa și usturoiul. 

   În timp ce supa a fiert am pregătit brânzeturile pe care le-am ras pe răzătoarea mică.

   Când legumele din supă s-au fiert, am luat oala de pe foc și cu ajutorul mixerului vertical le-am mărunțit obținând o compoziție mai groasă.

 

   Am pus din nou oala pe foc, am adăugat berea și brânza de vaci apoi am amestecat continuu cu telul.

 

   Când aceasta s-a omogenizat și a dat în clocot am oprit focul și am adăugat celelalte brânzeturi. Am continuat să amestec energic cu telul până când brânzeturile s-au topit iar supa a căpătat consistența aceea fină și cremoasă.

 

   Am potrivit-o de sare și am servit-o caldă cu rondele crocante de cașcaval Emmentaler. 

 

   Poftă bună!

TIPS-URI

1

Când pregătiți supă limpede de pui păstrați din zeamă 500 ml sau un litru la congelator. Vă va prinde foarte bine când gătiți supe cremă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă cremă de brânză" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Supa de pui cu galuste de gris