Ciorba de ied cu loboda si smantana

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 11 Mai 2015 | 3526 vizualizari

 

Buna mai este ciorba aceasta cu verdeturi de primavara. Am loboda de gradina verde ca smaraldul si rosie ca rubinul. Imi place loboda cu gustul ei delicat -acrisor mai mult decat macrisul.

 

INGREDIENTE

  • oase si cap de ied
  • 100 ml otet
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 ardei rosu
  • 1 castron mare de loboda verde si rosie, salata verde
  • 1 cana de smantana
  • patrunjel verde
  • usturoi verde
  • zeama de lamaie
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de ied cu loboda si smantana:

  1. Oasele si capul de ied curatat se pun la fiert in apa cu otet . Dupa ce da un clocot aceasta se arunca .
  2. Legumele [ ceapa , morcovii , ardeiul ] se curata, se spala si se taie grosier. Se maruntesc cu ajutorul blenderului de mana in vasul special. Folositi functia ,,Pulse'' astfel puteti controla gradul de maruntire.
  3. Puneti la fiert oasele si capul de ied in 2 l apa. Adugati si legumele. Sarati.
  4. Carnea va fierbe repede fiind iedul tanar. Legumele maruntite - idem.
  5. La sfarsit adugati verdeturile spalate, patrunjelul si usturoiul verde  taiat marunt.
  6. Dregeti gustul cu sare, piper si zeama de lamaie.
  7. Serviti ciorba calda cu smanatana si bucati de carne curatate de pe oase.
  8. Creierul este foarte apreciat si este impartit in mod egal in farfurii.

TIPS-URI

1

La servire insotiti ciorba de ridichi taiate, ceapa cerde si ardei iute .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de ied cu loboda si smantana" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de peste lipoveneasca