Aluatul pentru blat este facut dupa reteta lui Merisor, iar mie imi place tare mult. Si mi-ar fi placut si mai mult daca nu uitam sa pun sare in aluat :)))
Am facut una in cuptor si una la tigaie.
Intr-un castron, drojdia se freaca cu zaharul, iar cand se dilueaza se adauga laptele caldut si o mana de faina. Se amesteca totul, apoi se lasa la crescut la loc cald, acoperind castronul cu un prosop. Cand maiaua isi dubleaza volumul, se incepe framantarea aluatului cu faina si uleiul, adaugandu-se si sarea (aluatul nu trebuie sa fie foarte tare). Se formeaza o bila, care se pune din nou la crescut. Cand aluatul este gata se pune intr-un vas uns cu ulei. se unge cu ketchup, se adauga muschiul file taiat feliute, ciupercile spalate si taiate felii, maslinele feliate si mozzarella rasa. Pizza se baga la cuptorul preincalzit daca este in tava ori cratita sau se pune la foc mic, daca este in tigaie cu capac. Este gata cand se rumeneste frumos.
Pofta buna!
1
Pentru blat mai mult si mai pufos, aluatul se poate pune la crescut direct in tava.