Blat:
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam indulcitorul Green Sugar si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Spuma de albusuri trebuie sa se tina bine de paletele mixerului.
Separat frecam galbenusurile cu uleiul si coaja de lamaie, pana obtinem o emulsie stabila. Aceasta emulsie o turnam peste albusuri.
Faina o cernem impreuna cu praful de copt peste compozitia de oua. Dam mixerul deoparte si amestecam totul cu o spatula, usor, cu miscari de jos in sus.
Compozitia o turnam intr-o tava (18 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor la foc mediu (150-160 grade la cuptor electric, cu ventilatie) pentru cca jumatate de ora, pana blatul devine ferm la atingere. Se poate testa cu scobitoarea.
Blatul se scoate pe un gratar si se lasa la racit, apoi se taie pe orizontala in 2 felii.
Jeleul de zmeura:
Gelatina se pune la hidratat in apa rece.
Zmeura se pune intr-un vas si se presara cu indulcitorul Green Sugar. Se lasa la temperatura camerei pana se dezgheata, apoi se pune la foc mic si se fierbe 5 minute de cand incepe sa clocoteasca. Se lasa sa se racoreasca putin, se adauga gelatina si se omogenizeaza. Se trece printr-o sita, pentru a elimina semintele. Daca nu va deranjeaza acest aspect puteti omite aceasta etapa. Se lasa la racit.
Crema de mascarpone:
Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa prinda consistenta. Se adauga indulcitorul si se mixeaza pana devine ferma.
Separat mixam mascarponele cu restul de indulcitor, apoi amestecam cele doua compozitii. Initial am vrut sa pun esenta de vanilie, pentru aroma. M-am razgandit si am pus 5 linguri din compozitia pentru jeleu (racita, dar nu inchegata) Crema a capatat o aroma subtila de zmeura si o culoare frumoasa
Am pus crema intre cele 2 blaturi ce le-am insiropat cu putin lapte indulcit si aromat cu esenta de vanilie.
Bordura de ciocolata:
Se masoara o fasie de hartie de copt, lunga si lata cat sa acopere marginea tortului. Se intinde ciocolata pe toata suprafata hartiei. Cu grija se infasoara hartia de copt in jurul tortului. Se toarna deasupra si compozitia pentru jeleu, racita si usor inchegata. Se da tortul la rece, pana se intareste bordura de ciocolata. Se inlatura cu grija hartia de copt si se orneaza tortul cu zmeura.
Pofta buna!