Un deliciu de primavara, aromate si racoritoare!
Puneti in vasul unui robot faina, zaharul pudra si un praf de sare, untul moale taiat cubulete si oul batut. Mixati la viteza maxima pana se obtine un aluat omogen, nelipicios. Puneti aluatul in folie de plastic si lasati-l la frigider pana preparati crema
Pentru crema, incalziti smantana lichida si untul pana la punctul de fierbere, apoi luati de pe foc si adaugati ciocolata rupta bucati. Amestecati usor pana se obtine o crema fina si ciocolata este topita. Lasati sa se raceasca putin, apoi adaugati mascarpone si coaja rasa de lamaie. Omogenizati cu mixerul si lasati crema la rece, in frigider
Tapetati cu unt si faina 6 forme de minitarte, impartiti aluatul in 6 si intindeti-l cu facaletul, apoi asezati-l in fiecare forma, presand usor pe margini. Taiati cu un cutit marginile care depasesc forma.
Asezati peste aluatul din fiecare tarta hartie de copt si umpleti cu boabe de fasole uscata sau linte si coaceti tartele in cuptorul preincalzit, la 180 de grade, pentru 20 de minute. Verificati daca sunt usor aurii pe margini.
Scoateti tartele din cuptor, indepartati hartia de copt si lasati-le la racit
Umpleti apoi tartele cu crema de ciocolata alba si ornati cu felii de capsuni
Preparati jeleul dupa instructiunile de pe plic si puneti deasupra capsunilor cate 2 linguri de jeleu pe fiecare tarta
Lasati la frigider pana in momentul servirii.
Pofta buna!