Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Spaghetti cu ciuperci, sunca,...
Postat de: mirela0911 in SpagheteSe pun pastele la fiert in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Dupa ce se fierb se strecoara. Se taie feliile de paine in cubulete mici. Sunca se taie in patratele mici si se pun...Citeste continuarea
Mini-Cornuri pufoase
Postat de: andreea91 in DulciuriIntr-un vas cernem faina si facem o gaura in mijlocul acesteia . In alt vas adaugam drojdia cu iaurtul incalzit o dizolvam iar apoi o adaugam in gaura din faina si framantam pana ce...Citeste continuarea
Nuggets Dukan
Postat de: Valclaudia in PuiSpalam pieptul de pui si il taiem fasii de marimea dorita. Amestecam taratele de ovaz cu sarea, piperul si praful de boia intr-un castron. Preincalzim cuptorul la 170 grade. Captusim o...Citeste continuarea
Tocana de ied cu ceapa
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carneCarnea de ied se portioneaza, se spala . Tamponati carnea cu un prosop curat sa fie fara umiditate si o prajiti in untura proaspata de porc pana devine crocanta ....Citeste continuarea
Tiramisu reţetă fara oua
Postat de: Adele in DulciuriTiramisu reţetă originală Se pregateste cafeaua, in cafetiera sau cum va place mai mult, se amesteca cu apa si se pune intr-un vas. Intr-un alt vas se mixeaza mascarponele cu...Citeste continuarea
Tocana de vitel- Blanquette
Postat de: ctlina in VitaSe curata morcovii, usturoiul si ceapa. Se toaca marunt prazul, usturoiul si ceapa. Se taie morcovii în rondele. Se pun la fiert 2 litri de apă într-o oală mare,...Citeste continuarea
Biscuiti cu ovaz si merisoare
Postat de: iuliana_florentina in Retete diabeticiIntai am pregatit toate ingredientele,astfel incat untul sa aiba timp sa se inmoaie. In vasul robotului am pus untul impreuna cu zaharul si am inceput sa mixez, am adaugat oul mixand in...Citeste continuarea
Ciorba de galuste cu rosii si busuioc
Postat de: Valclaudia in CiorbeIn oala punem 2 linguri de ulei la incins. Adaugam ceapa tocata, morcovul si pastarnacul taiate bucati si lasam sa se caleasca cca.5 minute. Adaugam rosiile pasate, sare si piper dupa gust,...Citeste continuarea
Desert chec in trei culori
Postat de: iri_love in PrajituriSeparam gălbenușurile de albușuri. Compozitie galbena : Galbenusurile le batem cu zahăr, după care adaugăm uleiul, esența de vanilie (o lingurita) si la final făina in care am...Citeste continuarea
Miel marinat in iaurt si lamaie
Postat de: mihaelar63 in OaieMielul se curata, se spala si se portioneaza in bucati potrivite pentru o portie [ aproximativ 150 g ] Legumele se curata si se spala. Se amesteca cu iaurt, zeama de lamaie,...Citeste continuarea
Prajitura racoritoare cu mere
Postat de: Moni_alex in DulciuriSe rad merele pe razataorea mare sau la robot, se amesteca cu zaharul vanilat si scortisoara dupa gust. Se amesteca foarte bine faina, zaharul, grisul si praful de copt. Se impart merele in...Citeste continuarea
Rulada de pui
Postat de: privatelaura in PuiEu spal intotdeauna carnea, indiferent de ceea ce ar zice cine zice.... Asadar, spalam carnea si o uscam pe niste servete din hartie. Pregatim o folie de aluminiu cam cat o foaie de A4....Citeste continuarea
Tartă cu praz, pui, ciuperci,...
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriAluatul de foietaj se lasă la dezghețat lent în frigider. Între timp se va prepara umplutura. Prazul și ceapa verde se curăță, apoi se toacă mărunt. Eu m-am folosit...Citeste continuarea
Prajitura cu branza si piersici
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriAluatul: Untul (de la temperatura camerei) il mixam spuma cu zaharul si oul. Adaugam laptele, apoi cacaoa, praful de copt si esenta de rom. La final incorporam faina, treptat. Crema:...Citeste continuarea
Mini pizza lacto-vegetariana
Postat de: Valclaudia in PizzaPunem drojdia cu zaharul si praful de sare intr-un castron, adaugam semintele de mac si cele de in. Amestecam pana se lichefiaza drojdia. Adaugam apa calduta, apoi faina si amestecam....Citeste continuarea
Spaghete cu sos Basilico,...
Postat de: cris2711 in SpagheteIntai se pune apa la fiert ,intr-o oala mijlocie, pentru spaghete. Cand fierbe se introduc spaghetele in ea si se lasa la fiert dupa instructiunile de pe pachet. Se fierb la foc mediu, cand...Citeste continuarea
Desert baigli cu nuca si mac
Postat de: Prajituri_de_casa in PrajituriStafidele se pun la inmuiat circa o ora in apa calduta cat sa le acopere. Pe urma se scurg bine de apa. Pentru umplut, se amesteca separat ingredientele de la fie tip de umplutura. Pentru...Citeste continuarea
Chiftelute din carne cu cartofi
Postat de: Valclaudia in PorcCuratam cartofii, ii spalam si ii trecem pe razatoarea fina. Feliile de paine le trecem sub jet de apa rece, le stoarcem apoi in maini sa scurgem apa si zdrobim painea peste cartofii rasi....Citeste continuarea
Albinita cu crema de castane
Postat de: Prajituri_de_casa in PrajituriPentru foi, intr-un vas se amesteca pudra de cacao, mierea, zaharul, ouale si untul/margarina si se pune pe baie de aburi, amestecand continuu, pana cand se topeste zaharul. Se ia de pe foc, se...Citeste continuarea
Fursecuri cuplate si tavalite
Postat de: cris2711 in DulciuriSe pregatesc toate ingredientele la indemana. Intr-un castron, foarte curat, se mixeaza frisca lichida cu intaritorul de frisca si zaharul vanilat. Intr-un castronel se toarna un pahar...Citeste continuarea
Sarmalute de post cu legume si pasat
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postDesprindem foile de varza cu grija sa ramana cat mai intregi. Daca varza este prea sarata lasam frunzele in apa rece la desarat pentru cca 30 minute. Curatam si spalam legumele. Ceapa o...Citeste continuarea
Hamburger de pui
Postat de: Catalinaflorea in SandvisuriCarnea de pui se toaca la robot nu foarte marunt se amesteca cu patrunjelul, pesmetul, oul, busuiocul si condimentele. Se formeaza hamburgerii si se pun in tigaia gril fara ulei. Se frig pe...Citeste continuarea
Minilangosi cu branza si marar
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriDrojdia se amesteca cu sarea si zaharul pana devine lichida. Adaugam apa calduta, faina si framantam un aluat elastic. La final adaugam uleiul si framantam in continuare pana se deprinde...Citeste continuarea
Supa de telina cu rosii si crutoane
Postat de: Valclaudia in SupeCuratam si spalam legumele sub jet de apa rece. Telina o trecem prin robot sa o maruntim. Punem uleiul la incins intr-o oala, adaugam telina, ardeiul tocat si ceapa taiata bucatele, le...Citeste continuarea
Tarta cu ciocolata si capsune
Postat de: timea in DulciuriPunem intr-un bol untul taiat bucatele, indulcitorul, un varf de sare, oul, coaja de portocala si bicarbonatul stins cu sucul de portocala. Amestecam ingredientele cu mana pentru ca asa se...Citeste continuarea
Cremsnit frantuzesc Mille-feuille
Postat de: ctlina in DulciuriCrema : Se înmoaie gelatina intr-un bol cu apa rece. Se încălzește 75 cl de lapte cu vanilia și untul. Într-un castron diluam amidonul cu 25 cl de lapte, se...Citeste continuarea
Pancakes cu sos de ciocolata , nuca...
Postat de: Valclaudia in DulciuriSeparam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si cu 25 g zahar. Mixam galbenusurile cu untul topit uleiul si praful de copt, adaugam apoi laptele iar la final...Citeste continuarea
RAVIOLI ALLA BOSCAIOLA
Postat de: mihaelar63 in PasteRavioli se fierb in apa cu sare si se scurg. Mazarea se blanseaza [se opareste in apa clocotita] cateva minute . Pentru rapiditate eu am fiert impreuna ravioli cu mazare....Citeste continuarea
Tiramisu reteta pentru copii
Postat de: GeorgianaGrigorescu in Mancare copiiTiramisu reţetă originală Punem pe foc 160 g ciocolata cu 200 ml frisca lichida pana se topeste ciocolata. Lasam la racit apoi introducem la frigider cel putin o ora. Scoatem vasul...Citeste continuarea
Hamburgeri de vita - reteta video
Postat de: scortisoara in VitaLinkul catre reteta video:https://youtu.be/Z3pQRt3rzfk Incepem prin a face maiaua. Intr-un bol maruntim drojdia, adaugam zaharul, si 1/4 cana de lapte. Amestecam cu un tel pana se topeste...Citeste continuarea
Tort tiramisu reteta cu sos de zmeura
Postat de: comanligia in TorturiTiramisu reţetă originală Mai intai se pregatesc toate ingredientele,apoi se tapeteaza tava cu hartie de copt (eu am folosit una mare de 30 cm), apoi se incinge cuptorul. Se separa...Citeste continuarea
Pandispan cu visine
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriSeparam albusurile de galbenusuri. Punem pe foc zaharul cu apa, lasam sa fiarba pana se face un sirop. Albusurule se bat spuma. Se aduga treptata siropul fierbinte. Galbenusurile se freaca...Citeste continuarea
Peste la cuptor cu legume
Postat de: Catalinaflorea in PestePestele se curata si i se taie capul. Legumele se curata si se taie cuburi. Peste legume punem conserva, condimentele si ulei de maslina. Condimentam pestele si ii punem in burta verdeata si o...Citeste continuarea
Nuci, prune, scoici si ciupercute...
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriCele 3 cescute de zahar pudra se freaca cu ouale pana se topeste zaharul. Se adauga uleiul, coaja de lamaie si faina amestecata cu praful de copt. Coca nu trebuie sa fie foarte tare. Se...Citeste continuarea
Șnițele de porc
Postat de: robert_badica in PorcIncepem cu muschiuletul, care trebuie foarte bine curatat de pielite. Taiem bucati mai grosute din muschiulet, si le batem bine pe ambele parti (cu ciocanul pentru snitele). Apoi asezonam cu sare...Citeste continuarea
Cozonac cu crema de cacao si stafide
Postat de: momo121 in DulciuriIntr-un lighean punem faina si praful de sare, de preferat sa le trecem printr-o sita sau le amestecam cu un tel pentru a aerisi faina. Punem drojdia cu cele 2 linguri de zahar intr-un bol pana...Citeste continuarea
Prajitura cu mascarpone
Postat de: Constelatialeu in DulciuriBlat : Albusurile cu un praf de sare le mixam foarte bine,apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare.Adaugam coaja si zeama de lamaie si mai mixam 2-3 min.Galbenusurile le mixam...Citeste continuarea
Guguluf ciocolatos
Postat de: panacris in DulciuriMargarina se topește cu ciocolata într-un vas de inox cu fundul gros, sau pe bain marie, apoi se lasă la răcorit. Se adaugă zahărul pudră, zahărul aromat, sarea, pudra de cacao și se...Citeste continuarea
Prajitura cu miere si nuci (reteta...
Postat de: Moni_alex in PrajituriPentru foi: se bat bine ouale intregi cu zaharul, se adauga mierea, cana de nuci, faina si bicarbonatul stins cu o lingura zeama de lamaie. Se framanta bine sa iasa un aluat elastic si care...Citeste continuarea
Tort Kodrit Kadir
Postat de: deyutzky in TorturiCrema: Intr-un bol mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam laptele si esenta de vanilie. Blat: In alt bol mixam oul...Citeste continuarea
Sarmale de post cu varza acra
Postat de: mena29 in Mancaruri de postAm pregatit foile de varza pentru sarmale. Varza ramasa am taiat-o fideluta. Am curatat ceapa si am taiat-o marunt dupa care am calit-o in ulei. Orezul l-am ales si l-am spalat bine. L-am...Citeste continuarea
Pizza cu sunca
Postat de: mena29 in PizzaAm cernut faina cu praful de copt. Am adaugat sarea. Am amestecat cu un tel branza de vaci, laptele si uleiul. Am incorporat treptat ingredientele uscate in cele umede. Intinde aluatul cat vrei...Citeste continuarea
Rulada cu ciocolata
Postat de: poa in PrajituriSe incalzeste cuptorul la 180 grade. Blat: Se bat spuma albusurile cu un praf de sare. Se amesteca bine galbenusurile cu zaharul, se adauga faina si la final se incorporeaza si...Citeste continuarea
Prajitura cu iaurt, visine si frisca
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriMai intai pregatim jeleul de visine. Visinele se pun pe foc cu 150 ml apa si 150 g zahar. Cele 3 linguri de amidon se amesteca cu restul de 50 ml apa. Cand apa cu visinele dau in clocot se...Citeste continuarea
Varza a la Cluj cu varza murata
Postat de: poa in Mancaruri cu carneSe incalzeste cuptorul la 180 de grade. Varza murata se pune la desarat intr-un castron cu apa calduta. Daca ea este foarte acra, se va pune la desarat cu cateva ore bune inainte de a fi...Citeste continuarea
Ficatei de pui cu ceapa verde si...
Postat de: gurita_ta2005 in FicatTaiem ceapa verde, punem untul, lasam cateva minute sa se caleasca, dupa care adaugam ficatul curatat de pielite. Se adauga apa cat sa acopere ,se pune si un capac si se lasa la foc potrivit....Citeste continuarea
Salata
Postat de: Constelatialeu in SalateSpalam salata frunza cu frunza,apoi scuturam fiecare frunza de apa si apoi rupem frunzele mai marunt. Curatam castravetii de coaja,ii taiem bucatele rotunde, ridichiile le spalam si le taiem...Citeste continuarea
Muschiulet de porc impletit,...
Postat de: merisor67 in Slow CookerClatim muschiuletul de porc cu putina apa si il uscam bine tamponandu-l cu prosoape absorbante de hartie, apoi feliem fiecare bucata in trei, lasand un capat intreg. Curatam usturoiul, il...Citeste continuarea
Farfalle cu macrou afumat
Postat de: MotanLaOale in FarfallePastele se fierb in apa cu sare dupa indicatiile de pe pachet. Se trec pe sub apa rece si se lasa la scurs. Macroul afumat se curata de piele si oase si se rupe bucati. Branzeturile, fara...Citeste continuarea
Cheesecake cu avocado si caramel cu...
Postat de: Oana in PrajituriMaruntiti biscuitii in mini tocatorul Breville, apoi turnati peste ei untul topit si amestecati Rasturnati biscuitii intr-o forma de tort cu pereti detasabili si presati bine cu o lingura...Citeste continuarea