A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Spaghetti cu ciuperci, sunca,...

Postat de: mirela0911 in Spaghete

Se pun pastele la fiert in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Dupa ce se fierb se strecoara. Se taie feliile de paine in cubulete mici. Sunca se taie in patratele mici si se pun...Citeste continuarea

Mini-Cornuri pufoase

Postat de: andreea91 in Dulciuri

Intr-un vas cernem faina si facem o gaura in mijlocul acesteia . In alt vas  adaugam drojdia cu iaurtul incalzit o  dizolvam iar apoi o adaugam in gaura din faina si framantam pana ce...Citeste continuarea

Nuggets Dukan

Postat de: Valclaudia in Pui

Spalam pieptul de pui si il taiem fasii de marimea dorita. Amestecam taratele de ovaz cu sarea, piperul si praful de boia intr-un castron. Preincalzim cuptorul la 170 grade. Captusim o...Citeste continuarea

Tocana de ied cu ceapa

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carne

Carnea de ied se portioneaza, se spala . Tamponati carnea   cu un prosop curat sa fie fara umiditate si o prajiti in untura proaspata de porc pana devine crocanta ....Citeste continuarea

Tiramisu reţetă fara oua

Postat de: Adele in Dulciuri

Tiramisu reţetă originală Se pregateste cafeaua, in cafetiera sau cum va place mai mult, se amesteca cu apa si se pune intr-un vas. Intr-un alt  vas se mixeaza mascarponele cu...Citeste continuarea

Tocana de vitel- Blanquette

Postat de: ctlina in Vita

Se curata morcovii, usturoiul si ceapa.  Se toaca marunt prazul, usturoiul si ceapa. Se taie morcovii în rondele.  Se pun la fiert 2 litri de apă într-o oală mare,...Citeste continuarea

Biscuiti cu ovaz si merisoare

Postat de: iuliana_florentina in Retete diabetici

Intai am pregatit toate ingredientele,astfel incat untul sa aiba timp sa se inmoaie. In vasul robotului am pus untul impreuna cu zaharul si am inceput sa mixez, am adaugat oul mixand in...Citeste continuarea

Ciorba de galuste cu rosii si busuioc

Postat de: Valclaudia in Ciorbe

In oala punem 2 linguri de ulei la incins. Adaugam ceapa tocata, morcovul si pastarnacul taiate bucati si lasam sa se caleasca cca.5 minute. Adaugam rosiile pasate, sare si piper dupa gust,...Citeste continuarea

Desert chec in trei culori

Postat de: iri_love in Prajituri

Separam gălbenușurile de albușuri.  Compozitie galbena : Galbenusurile le batem cu zahăr, după care adaugăm uleiul, esența de vanilie (o lingurita) si la final făina in care am...Citeste continuarea

Miel marinat in iaurt si lamaie

Postat de: mihaelar63 in Oaie

Mielul se curata, se spala si se portioneaza in bucati potrivite pentru o portie [ aproximativ 150 g ] Legumele se curata si se spala. Se amesteca cu iaurt, zeama de lamaie,...Citeste continuarea

Prajitura racoritoare cu mere

Postat de: Moni_alex in Dulciuri

Se rad merele pe razataorea mare sau la robot, se amesteca cu zaharul vanilat si scortisoara dupa gust. Se amesteca foarte bine faina, zaharul, grisul si praful de copt. Se impart merele in...Citeste continuarea

Rulada de pui

Postat de: privatelaura in Pui

Eu spal intotdeauna carnea, indiferent de ceea ce ar zice cine zice.... Asadar, spalam carnea si o uscam pe niste servete din hartie. Pregatim o folie de aluminiu cam cat o foaie de A4....Citeste continuarea

Tartă cu praz, pui, ciuperci,...

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Aluatul de foietaj se lasă la dezghețat lent în frigider. Între timp se va prepara umplutura.   Prazul și ceapa verde se curăță, apoi se toacă mărunt. Eu m-am folosit...Citeste continuarea

Prajitura cu branza si piersici

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Aluatul: Untul (de la temperatura camerei) il mixam spuma cu zaharul si oul. Adaugam laptele, apoi cacaoa, praful de copt si esenta de rom. La final incorporam faina, treptat. Crema:...Citeste continuarea

Mini pizza lacto-vegetariana

Postat de: Valclaudia in Pizza

Punem drojdia cu zaharul si praful de sare intr-un castron, adaugam semintele de mac si cele de in. Amestecam pana se lichefiaza drojdia. Adaugam apa calduta, apoi faina si amestecam....Citeste continuarea

Spaghete cu sos Basilico,...

Postat de: cris2711 in Spaghete

Intai se pune apa la fiert ,intr-o oala mijlocie, pentru spaghete. Cand fierbe se introduc spaghetele in ea si se lasa la fiert dupa instructiunile de pe pachet. Se fierb la foc mediu, cand...Citeste continuarea

Desert baigli cu nuca si mac

Postat de: Prajituri_de_casa in Prajituri

Stafidele se pun la inmuiat circa o ora in apa calduta cat sa le acopere. Pe urma se scurg bine de apa. Pentru umplut, se amesteca separat ingredientele de la fie tip de umplutura. Pentru...Citeste continuarea

Chiftelute din carne cu cartofi

Postat de: Valclaudia in Porc

Curatam cartofii, ii spalam si ii trecem pe razatoarea fina. Feliile de paine le trecem sub jet de apa rece, le stoarcem apoi in maini sa scurgem apa si zdrobim painea peste cartofii rasi....Citeste continuarea

Albinita cu crema de castane

Postat de: Prajituri_de_casa in Prajituri

Pentru foi, intr-un vas se amesteca pudra de cacao, mierea, zaharul, ouale si untul/margarina si se pune pe baie de aburi, amestecand continuu, pana cand se topeste zaharul. Se ia de pe foc, se...Citeste continuarea

Fursecuri cuplate si tavalite

Postat de: cris2711 in Dulciuri

Se pregatesc toate ingredientele la indemana. Intr-un castron, foarte curat, se mixeaza frisca lichida cu intaritorul de frisca si zaharul vanilat. Intr-un castronel  se toarna un pahar...Citeste continuarea

Sarmalute de post cu legume si pasat

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Desprindem foile de varza cu grija sa ramana cat mai intregi. Daca varza este prea sarata lasam frunzele in apa rece la desarat pentru cca 30 minute. Curatam si spalam legumele. Ceapa o...Citeste continuarea

Hamburger de pui

Postat de: Catalinaflorea in Sandvisuri

Carnea de pui se toaca la robot nu foarte marunt se amesteca cu patrunjelul, pesmetul, oul, busuiocul si condimentele. Se formeaza hamburgerii si se pun in tigaia gril fara ulei. Se frig pe...Citeste continuarea

Minilangosi cu branza si marar

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Drojdia se amesteca cu sarea si zaharul pana devine lichida. Adaugam apa calduta, faina si framantam un aluat elastic. La final adaugam uleiul si framantam in continuare pana se deprinde...Citeste continuarea

Supa de telina cu rosii si crutoane

Postat de: Valclaudia in Supe

Curatam si spalam legumele sub jet de apa rece. Telina o trecem prin robot sa o maruntim. Punem uleiul la incins intr-o oala, adaugam telina, ardeiul tocat si ceapa taiata bucatele, le...Citeste continuarea

Tarta cu ciocolata si capsune

Postat de: timea in Dulciuri

Punem intr-un bol untul taiat bucatele, indulcitorul, un varf de sare, oul, coaja de portocala si bicarbonatul stins cu sucul de portocala. Amestecam ingredientele cu mana pentru ca asa se...Citeste continuarea

Cremsnit frantuzesc Mille-feuille

Postat de: ctlina in Dulciuri

Crema : Se înmoaie gelatina intr-un bol cu apa rece.  Se încălzește 75 cl de lapte cu vanilia și untul. Într-un castron diluam amidonul cu 25 cl de lapte, se...Citeste continuarea

Pancakes cu sos de ciocolata , nuca...

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si cu 25 g zahar. Mixam galbenusurile cu untul topit uleiul si praful de copt, adaugam apoi laptele iar la final...Citeste continuarea

RAVIOLI ALLA BOSCAIOLA

Postat de: mihaelar63 in Paste

Ravioli se fierb in apa cu sare si se scurg. Mazarea se blanseaza [se opareste in apa clocotita] cateva minute . Pentru rapiditate eu am fiert impreuna ravioli cu mazare....Citeste continuarea

Tiramisu reteta pentru copii

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Mancare copii

Tiramisu reţetă originală Punem pe foc 160 g ciocolata cu 200 ml frisca lichida  pana se topeste ciocolata. Lasam la racit apoi introducem la frigider cel putin o ora. Scoatem vasul...Citeste continuarea

Hamburgeri de vita - reteta video

Postat de: scortisoara in Vita

Linkul catre reteta video:https://youtu.be/Z3pQRt3rzfk Incepem prin a face maiaua. Intr-un bol maruntim drojdia, adaugam zaharul, si 1/4 cana de lapte. Amestecam cu un tel pana se topeste...Citeste continuarea

Tort tiramisu reteta cu sos de zmeura

Postat de: comanligia in Torturi

Tiramisu reţetă originală Mai intai se pregatesc toate ingredientele,apoi se tapeteaza tava cu hartie de copt (eu am folosit una mare de 30 cm), apoi se incinge cuptorul. Se separa...Citeste continuarea

Pandispan cu visine

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Separam albusurile de galbenusuri. Punem pe foc zaharul cu apa, lasam sa fiarba pana se face un sirop. Albusurule se bat spuma. Se aduga treptata siropul  fierbinte. Galbenusurile se freaca...Citeste continuarea

Peste la cuptor cu legume

Postat de: Catalinaflorea in Peste

Pestele se curata si i se taie capul. Legumele se curata si se taie cuburi. Peste legume punem conserva, condimentele si ulei de maslina. Condimentam pestele si ii punem in burta verdeata si o...Citeste continuarea

Nuci, prune, scoici si ciupercute...

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Cele 3 cescute de zahar pudra se freaca cu ouale pana se topeste zaharul. Se adauga uleiul, coaja de lamaie  si faina amestecata cu praful de copt. Coca nu trebuie sa fie foarte tare. Se...Citeste continuarea

Șnițele de porc

Postat de: robert_badica in Porc

Incepem cu muschiuletul, care trebuie foarte bine curatat de pielite. Taiem bucati mai grosute din muschiulet, si le batem bine pe ambele parti (cu ciocanul pentru snitele). Apoi asezonam cu sare...Citeste continuarea

Cozonac cu crema de cacao si stafide

Postat de: momo121 in Dulciuri

Intr-un lighean punem faina si praful de sare, de preferat sa le trecem printr-o sita sau le amestecam cu un tel pentru a aerisi faina. Punem drojdia cu cele 2 linguri de zahar intr-un bol pana...Citeste continuarea

Prajitura cu mascarpone

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Blat : Albusurile cu un  praf de sare le mixam foarte bine,apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare.Adaugam coaja si zeama de lamaie si mai mixam 2-3 min.Galbenusurile le mixam...Citeste continuarea

Guguluf ciocolatos

Postat de: panacris in Dulciuri

Margarina se topește cu ciocolata într-un vas de inox cu fundul gros, sau pe bain marie, apoi se lasă la răcorit. Se adaugă zahărul pudră, zahărul aromat, sarea, pudra de cacao și se...Citeste continuarea

Prajitura cu miere si nuci (reteta...

Postat de: Moni_alex in Prajituri

Pentru foi: se bat bine ouale intregi cu zaharul, se adauga mierea, cana de nuci, faina si bicarbonatul stins cu o lingura zeama de lamaie. Se framanta bine sa iasa un aluat elastic si care...Citeste continuarea

Tort Kodrit Kadir

Postat de: deyutzky in Torturi

Crema: Intr-un bol mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam laptele si esenta de vanilie. Blat:                     In alt bol mixam oul...Citeste continuarea

Sarmale de post cu varza acra

Postat de: mena29 in Mancaruri de post

Am pregatit foile de varza pentru sarmale. Varza ramasa am taiat-o fideluta. Am curatat ceapa si am taiat-o marunt dupa care am calit-o in ulei. Orezul l-am ales si l-am spalat bine. L-am...Citeste continuarea

Pizza cu sunca

Postat de: mena29 in Pizza

Am cernut faina cu praful de copt. Am adaugat sarea. Am amestecat cu un tel branza de vaci, laptele si uleiul. Am incorporat treptat ingredientele uscate in cele umede. Intinde aluatul cat vrei...Citeste continuarea

Rulada cu ciocolata

Postat de: poa in Prajituri

Se incalzeste cuptorul la 180 grade. Blat: Se bat spuma albusurile cu un praf de sare. Se amesteca bine galbenusurile cu zaharul, se adauga faina si la final se incorporeaza si...Citeste continuarea

Prajitura cu iaurt, visine si frisca

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Mai intai pregatim jeleul de visine. Visinele se pun pe foc cu 150 ml apa si 150 g zahar. Cele 3 linguri de amidon se amesteca cu  restul de 50 ml apa. Cand apa cu visinele dau in clocot se...Citeste continuarea

Varza a la Cluj cu varza murata

Postat de: poa in Mancaruri cu carne

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade. Varza murata se pune la desarat intr-un castron cu apa calduta. Daca ea este foarte acra, se va pune la desarat cu cateva ore bune inainte de a fi...Citeste continuarea

Ficatei de pui cu ceapa verde si...

Postat de: gurita_ta2005 in Ficat

Taiem ceapa verde, punem untul, lasam cateva minute sa se caleasca, dupa care adaugam ficatul curatat de pielite. Se adauga apa cat sa acopere ,se pune si un capac si se lasa la foc potrivit....Citeste continuarea

Salata

Postat de: Constelatialeu in Salate

Spalam salata frunza cu frunza,apoi scuturam fiecare frunza de apa si apoi rupem frunzele mai marunt. Curatam castravetii de coaja,ii taiem bucatele rotunde, ridichiile le spalam si le taiem...Citeste continuarea

Muschiulet de porc impletit,...

Postat de: merisor67 in Slow Cooker

Clatim muschiuletul de porc cu putina apa si il uscam bine tamponandu-l cu prosoape absorbante de hartie, apoi feliem fiecare bucata in trei, lasand un capat intreg. Curatam usturoiul, il...Citeste continuarea

Farfalle cu macrou afumat

Postat de: MotanLaOale in Farfalle

Pastele se fierb in apa cu sare dupa indicatiile de pe pachet. Se trec pe sub apa rece si se lasa la scurs. Macroul afumat se curata de piele si oase si se rupe bucati. Branzeturile, fara...Citeste continuarea

Cheesecake cu avocado si caramel cu...

Postat de: Oana in Prajituri

Maruntiti biscuitii in mini tocatorul Breville, apoi turnati peste ei untul topit si amestecati Rasturnati biscuitii intr-o forma de tort cu pereti detasabili si presati bine cu o lingura...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]