Ciorba de miel reteta
Am facut si eu aceasta ciorba renumita si pot sa va spun ca-si merita renumele.
Carnea de miel se spala bine si se da un clocot in apa rece cu sare.
Se scoate, se clateste si se pune deoparte.
Zarzavaturile se curata si se toaca.
Intr-o oala se pune uleiul, ceapa si zarzavatul si se caleste 3-4 minute.
Se pune vegeta, piper si carnea, se pune si apa si se lasa sa fiarba incet o ora.
Se adauga orezul spalat.
Se adauga loboda si leurda tocata marunt si se mai lasa 15-20 minute.
Se adauga borsul, fiert separat, si se mai lasa cateva clocote.
Se pune leusteanul si tarhonul tocate marunt si tarhonul si se mai lasa cateva clocote.
Se potriveste de sare si se da la o parte de pe foc.
Intr-un castron se amesteca smantana cu ouale si putina sare.
Se ia din ciorba fierbinte cate un polonic si se toarna in castron amestecand.
Se toarna in oala castronul si se amesteca bine.
Se serveste cu ardei iute.
Pofta Buna!