Si tot cautand prin cutiuta mea cu poze....hihihi.....mi-am adus aminte ca ast' toamna eu am "confectionat" o delicioasa pasta de ardei iute.
Am tot cautat la momentul respectiv o reteta de pasta de ardei iuti si in cele din urma am gasit o reteta traditionala italieneasca din zona Calabria care mi.a captat atentia.
Am folosit ardei iuti rotunzi(ciresica) de la mama din gradina.
Sunt extrem de iuti asa ca folositi neaparat manusi!!!
Curatam ardeii de cotoare, lasand insa semintele.
Se pun intr-un castron si adaugam sarea.
Amestecam.
Acoperim cu un capac peste care punem o greutate astfel incat sa fie bine presati.
Lasam 48 de ore avand grija insa ca din cand in cand sa mai amestecam.
Punem ardeii intr-o strecuratoare pe care o acoperim cu un capac si deasupra caruia punem o greutate astfel incat sa se elimine toata apa.Este de preferat sa tinem peste noapte sau de pe o zi pe alta.
Dam ardeii la blender .
Adaugam incetul cu incetul (ca la maioneza) uleiul, amestecand pana ce obtinem o pasta fina.
Repartizam pasta in borcanele cat mai mici pe care le capacim.
Intr-o cratita mai mare asezam pe fundul acesteia un prosop de bucatarie si punem borcanele cu pasta de ardei.
Turnam apa pana la buza borcanelor.
Sterilizam timp de 30 min din momentul in care apa a inceput sa fiarba.
Tragem de pe foc si lasam borcanele pana a doua zi acoperite cu ceva gros.
A doua zi scoatem borcanele si le depozitam la loc racoros.
In momentul in care desfacem un borcanel trebuie neaparat tinut la frigider.