Branza proaspata din lapte de vaca

de Andra_Constantinescu in Cook and smile, 17 Mai 2015 | 7250 vizualizari

 

Pana acum credeam ca este foarte complicat sa faci branza...si azi am descoperit ca, de fapt, este foarte simplu. Asa ca priviti ce branza frumoasa mi-a iesit, dupa ce am aflat micile secrete de la bunica sotului meu. Si sa va mai spun ca merge foarte bine cu mamaliguta calda.

 

INGREDIENTE

  • 6 l lapte proaspat muls de la vaca;
  • 2 ml cheag;
  • o lingura sare grunjoasa.
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branza proaspata din lapte de vaca:

Se strecoara laptele intr-o cratita si se incalzeste la 35˚C, dupa care se ia de pe foc si se adauga cheagul, se amesteca laptele, apoi se lasa sa se inchege timp de o jumatate de ora la loc caldut.

Cand laptele s-a inchegat, se amesteca din nou si se adauga o lingura de sare grunjoasa. Dupa aceea se lasa sa iasa zarul deasupra, apoi se pune branza intr-un saculete (sau panza sau strecuratoare) si se lasa la scurs timp de 3-4 ore.

Dupa ce s-a scurs zarul, branza se pune intr-un castron si se mai presara sare peste ea, in functie de cat de sarata se doreste.

 

TIPS-URI

1

Daca nu aveti termometru, temperatura laptelui se poate incerca pe mana. Deci, laptele trebuie sa aiba temperatura corpului.

2

Daca lasati laptele sa se raceasca prea tare dupa ce a trecut timpul alocat inchegarii, se incalzeste din nou la foc pentru ca altfel nu se mai leaga (incheaga, omogenizeaza) atunci cand puneti branza in saculete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Branza proaspata din lapte de vaca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Lasagna clasica reteta traditionala italiana