Branza proaspata din lapte de vaca

de Andra_Constantinescu in Cook and smile, 17 Mai 2015 | 7306 vizualizari

 

Pana acum credeam ca este foarte complicat sa faci branza...si azi am descoperit ca, de fapt, este foarte simplu. Asa ca priviti ce branza frumoasa mi-a iesit, dupa ce am aflat micile secrete de la bunica sotului meu. Si sa va mai spun ca merge foarte bine cu mamaliguta calda.

 

INGREDIENTE

  • 6 l lapte proaspat muls de la vaca;
  • 2 ml cheag;
  • o lingura sare grunjoasa.
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branza proaspata din lapte de vaca:

Se strecoara laptele intr-o cratita si se incalzeste la 35˚C, dupa care se ia de pe foc si se adauga cheagul, se amesteca laptele, apoi se lasa sa se inchege timp de o jumatate de ora la loc caldut.

Cand laptele s-a inchegat, se amesteca din nou si se adauga o lingura de sare grunjoasa. Dupa aceea se lasa sa iasa zarul deasupra, apoi se pune branza intr-un saculete (sau panza sau strecuratoare) si se lasa la scurs timp de 3-4 ore.

Dupa ce s-a scurs zarul, branza se pune intr-un castron si se mai presara sare peste ea, in functie de cat de sarata se doreste.

 

TIPS-URI

1

Daca nu aveti termometru, temperatura laptelui se poate incerca pe mana. Deci, laptele trebuie sa aiba temperatura corpului.

2

Daca lasati laptele sa se raceasca prea tare dupa ce a trecut timpul alocat inchegarii, se incalzeste din nou la foc pentru ca altfel nu se mai leaga (incheaga, omogenizeaza) atunci cand puneti branza in saculete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Branza proaspata din lapte de vaca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lasagna clasica reteta traditionala italiana