Sirop din flori de salcam

de Gicuta in Sirop / Compot, 18 Mai 2015 | 4668 vizualizari

 

-

 

INGREDIENTE

  • -1 kg de flori de salcam
  • -1 kg de zahar
  • -2 litri de apa
  • -zeama de la o lamaie
  • -coaja de la o lamaie, taiata bucati mari
  • -3 plicuri de zahar vanilinat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop din flori de salcam:

     1.  Florile de salcam proaspat culese le-am  adunat de pe ciorchine si le-am spalat bine in mai multe ape reci. Le-am lasat la scurs  intr-o sita.

     2.  Am pus 1,5 l apa intr-o oala , am adus-o  la punctul de fierbere,am adaugat  florile si am lasat  sa fiarba 20 minute la foc mare. Am acoperit oala cu capac si am lasat pana a doua zi.

      3.  A doua zi, am stercurat ceaiul rezultat si am presat  bine florile.
      4.  Am facut  un sirop din 500 ml apa, 1 kg de zahar, am adaugat  zeama de lamaie  lasand sa fiarba la foc mare cca 10 min. Am indepartat  spuma formata.
     5.  Am adaugat  ceaiul peste sirop, zaharul vanilinat si coaja de lamaie. Am  lasat la fiert, la foc moderat  pana siropul a scazut la jumatate.
     6. Am scos coaja de lamaie si am pus siropul fierbinte in sticle sterilizate.

     7. Am acoperit sticlele cu o patura si le- am lasat pana a doua zi sa se raceasca.



Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop din flori de salcam" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Bunica 1

18.05.2015, 15:26

Tare bun!

Rocsi 1

18.05.2015, 18:40

RuxyRux 1

18.05.2015, 21:15

Il iubesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sirop de coacaze rosii