De multa vreme astepta pe lista si i-a venit randul! Ca isi merita numele v-ati convins si voi, cu siguranta, iar pe langa faptul ca e inteligenta mai e si delicioasa!
Se separa ouale. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana obtinem o compozitie cremoasa si mai deschisa la culoare. Se adauga putin cate putin untul topit si racit, apoi faina mixandu-se la viteza mica pana se omogenizeaza. Se toarna laptele cate putin amestecandu-se incet pentru omogenizare.
Albusurile se bat spuma tare cu praful de sare. Se incorporeaza treptat in compozitia cu lapte, amestecand cu o spatula cu miscari usoare.
Se tapeteaza cu unt si faina o tava cu dimensiunile de 21x32 cm. Se toarna compozitia cu grija apoi se da la cuptor la foc mic pentru 70 de minute, dupa care se opreste focul si se lasa la racit in cuptor.
Se da la frigider pentru o ora dupa care se portioneaza si se serveste pudrata cu zahar praf cu aroma de vanilie.
Pofta buna!
1
Nu se deschide deloc usa la cuptor cat timp prajitura se coace!
2
Se poate adauga coaja rasa de portocale sau lamaie pentru un plus de aroma.