Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Mujdei de usturoi verde
Postat de: medioto59 in SosuriCuratam usturoiul (lasand bulbul, tija si frunzele) si apoi il spalam. Taiem usturoiul in bucati mici (de aproximativ 1-2 cm) si mixam. Adaugam rand pe rand uleiul, apa minerala si otetul sau...Citeste continuarea
Prajitura cu mere, crema de vanilie...
Postat de: Moni_alex in DulciuriSe curata merele de coaja, se dau pe razatoarea mare si se amesteca cu 4-5 linguri de zahar si scortisoara dupa gust. Se tapeteaza o tava cu dimensiunile de20/30 cm cu hartie de copt, se unge...Citeste continuarea
Prajitura pufoasa cu visine
Postat de: andreea91 in DulciuriSpalam visinile, le scoatem samburii si le lasam la scurs intr-o sita. Am batut spuma albusul cu praful de sare . Dupa care adaugam peste spuma de albus batuta bine zaharul si esenta...Citeste continuarea
Piept de pui la gratar cu sos alb...
Postat de: rocsi_1612 in PuiPrima data marinam puiul : Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servetel de bucatarie. Il taiem bucati potrivite, apoi il batem cu ciocanul de snitele, dar nu foarte tare. Intr-un bol...Citeste continuarea
Păstrăv umplut cu capere la cuptor
Postat de: ela2015 in PastravSe spală peştele, se curătă şi se lasă la scurs (pe cuburi de gheaţă) sau se şterg cu prosoape absorbante de bucătărie. Dupa această operaţiune se unge cu ulei, se sărează...Citeste continuarea
Prajitura cu capsuni
Postat de: caroline in PrajituriSpalam capsunele ,le scurgem bine de apa, indepartam coditele apoi taiem in jumatate pe lungime . Intr-un castron punem ouale intregi si un varf de sare.Mixam cu ajutorul mixerului...Citeste continuarea
Cheesecake cu crema de mascarpone...
Postat de: Catalinaflorea in DulciuriMascarponele se amesteca cu nutella si frisca. Biscuitii se macina si se amesteca cu untul topit si se pun intr-un borcan;apasati bine cu o lingura. Se pune peste jumatate din crema,briosa...Citeste continuarea
Muffins ciocolatoase cu crema de...
Postat de: Catalinaflorea in DulciuriSe amesteca faina cu cacao,praful de copt si ciocolata maruntita. Intr-un bol se amesteca untul la temperatura camerei cu zaharul pana devine cremos; se adauga pe rand ouale.In amestecul de unt...Citeste continuarea
Omleta cu salata verde
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriMai intai spalam bine salata frunza cu frunza, indepartam apa in exces si ''rupem'' frunzele de marime potrivita. Intr-un bol, punem ouale si cu ajutorul unui tel batem ouale spuma...Citeste continuarea
Cannelloni alla Bolognese cu sos...
Postat de: momo121 in CannelloniPentru inceput pregatim sosul bolognese: Intr-o tigaie punem uleiul, iar cand s-a incins punem ceapa si morcovul taiate marunt, apoi peste legume am pus carnea, am amestecat pana s-a patruns...Citeste continuarea
Pizza cu piept de pui si rosii cherry
Postat de: momo121 in PizzaPentru aluat: Intr-un bol punem apa calduta si peste turnam pliculetul de drojdie uscata, lasam cateva minute, fara sa umblam la el, iar cand s-a dizolvat, punem uleiul si sarea si amestecam usor...Citeste continuarea
Chec pufos cu cirese
Postat de: reisnaor_2006 in PrajituriIntr-un bol se mixeaza ouale cu zahar, se adauga uleiul, laptele, zaharul vanilat si praful de copt. Se mixeaza cca 3 minute, pana obtinem o compozitie omogena....Citeste continuarea
Salau cu ciuperci si cartofi noi -...
Postat de: mihaelar63 in SalauPestele curatat si spalat se sareaza, se pipareaza si se stropeste cu lamie si ulei. Coditele de ciuperci, usturoiul si o parte din patrunjel se toaca se sareaza, se pipareaza si se...Citeste continuarea
Penne cu carne tocata si sos Panzani
Postat de: reisnaor_2006 in PenneCeapa o taiem cubulete si o calim. Peste ceapa calita, adaugam carnea si vinul si lasam la foc mic pana cand sosul scade la jumatate. Sosul Panzani il amestecam cu...Citeste continuarea
Pulpe de cocos la Multicooker
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carneCuratati si spalati carnea de cocos. Spalati, curatai si tocati ceapa, usturoiul, ardeiul si telina . Se pune in cuva aparatului carnea, apa, vinul, uleiul, sarea, boiaua, ceapa si...Citeste continuarea
Caramel sarat
Postat de: Catalinaflorea in DulciuriZaharul se pune la "ars" intr-o cratita inalta. Se invarte din cand in cand fara sa se amestece cu lingura (aveti grija sa nu il ardeti); cand zaharul e caramelizat si lichid se pune...Citeste continuarea
Mazare cu ceapa verde si rosii
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carnePentru ca mazarea am fiert-o cu o seara inainte sa pun la congelator, am oprit si pentru mancarica, deci nu a durat foarte mult procesul de gatire. Mai intai am prajit carnea taiata bucatele, apoi...Citeste continuarea
Chiftele de ton cu sos de iaurt
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriDesfacem conservele si transferam continutul intr-o sita, pentru a se scurge bine de lichid. Apoi transferam bucatile de ton intr-un bol si adaugam peste ele ceapa tocata cat de marunt putem,...Citeste continuarea
Ce poti pregati daca ai ramas cu...
Postat de: AlexTeacher in SandvisuriAlegeti puiul de oase si tocati-l marunt; Adaugati 2 linguri de ulei de masline in tigaie; Caliti puiul in tigaie, asezonati dupa gust...Citeste continuarea
Prajitura de ciocolata cu zmeura
Postat de: RuxyRux in DulciuriPrajitura va fi un succes daca respectati cativa pasi: 1. Imediat ce ati separat albusurile de galbenusuri intr-un vas puneti-le la rece. 2. Spalati zmeura si uscati-o...Citeste continuarea
Salata salardeza
Postat de: ctlina in SalateTaiati baconul bucatele si prajiti-l fara sa adaugati ulei sau alta grasime. Scoateti-l si pastrati-l la cald. Pipotele de rata confiate le prajiti cu un pic din grasimea lor. Le scoateti si...Citeste continuarea
Lasagna cu sos bolognese si vinete
Postat de: cristeena20 in PasteSosul bolognese: Tocam ceapa marunt si o punem la calit cu ulei de masline. Cand s-a rumenit putin adaugam usturoiul tocat fin, foaia de dafin si adaugam carnea tocata. eu am folosit de porc, dar...Citeste continuarea
Pulpe de rata 'confiate' cu cartofi
Postat de: ctlina in RataCuratati cartofii si taiati-i felii. Pulpele se scot din grasime (indepartati cat mai multa grasime de pe pulpe). Se incalzesc in tigaie timp de 10 minute pana se rumenesc bine....Citeste continuarea
Prajitura cu aroma de menta si...
Postat de: simona72 in PrajituriPentru inceput facem siropul: amestecam apa rece plata cu siropul preferat. Trecem fiecare piscot, scurt, doar o secunda, prin sirop. Asezam piscoturile pe fundul unei tavi cu inel detasabil....Citeste continuarea
Placinta cu ceapa verde
Postat de: Dya in Aperitive / GarnituriIntr-un bol micut adaugam zaharul si drojdia; le pasam cu ajutorul unei lingurite pana ce compozitia devine lichida; pastram bolul intr-un loc caldut, pentru 10-15 minute, timp in care drojdia va...Citeste continuarea
Tocanita de pui cu ceapa si galuste
Postat de: reisnaor_2006 in PuiPuiul il curatam de impuritati si-l taiem bucati. Am folosit si pieptul de pui pe care l-am taiat cubulete. Ceapa si usturoiul le curatam si le taiem...Citeste continuarea
Rulada cu mousse de capsuni si...
Postat de: gicuta69 in PrajituriPreparare blat rulada: Mixam ouale cu un praf de sare si indulcitorul pana se albesc si isi dubleaza volumul. Punem uleiul, esentele si coaja de lamaie si mixam pana la omogenizare. Praful de...Citeste continuarea
Un cheesecake rapid si delicios
Postat de: mihaelad in TorturiBlat: Am dat piscoturile prin blender pana sunt bine maruntiti, apoi ii amestecam cu untul topit pana avem o pasta. Apasam compozitia pe fundul si peretii unei tavi de copt cu peretii...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor cu rosii si ceapa
Postat de: Moni_alex in Aperitive / GarnituriSe spala cartofii, se curata de coaja si se taie rondele mai groase de aprox 3-4 mm. Se lasa in apa rece. Rosiile se spala si se taie in rondele groase de aprox. 5 mm, se curata ceapa si se...Citeste continuarea
Tortulete din waffe si crema de...
Postat de: merisor67 in TorturiPentru waffe, spargem ouale intr-un bol si presaram sare peste ele, apoi adaugam zaharul pe care il rasnim si le mixam pana cand devin spumoase si se dizolva zaharul. Adaugam apoi, pe rand,...Citeste continuarea
Placinta ciobanului
Postat de: Ksenya in PiinePornim cuptorul la 180 grade. 1.In apa se dizolva drojdia 2. Faina se cerne si se adauga sarea,se amesteca si se adauga uleiul. 3.Peste faina se adauga drojdia cu apa si se formeaza o...Citeste continuarea
Briose cu branza topita si cabanos
Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / GarnituriSe da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Cabanosul se taie feliute si se prajeste. Intr-un castron se bat ouale, peste care se adauga laptele, uleiul, branza topita taiata in patratele,...Citeste continuarea
Bomboane raw
Postat de: Catalinaflorea in Vegan / Raw veganFructele uscate se lasa la hidratat peste noapte sau macar cu 2 ore inainte de a fi puse in blender. Se formeaza bilute mici care se dau prin cocos si se pastreaza la frigider. Tin cel mult...Citeste continuarea
Supa crema de praz
Postat de: ralu_ca in SupeSe curata cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem cubulete. Apoi se curata morcovii, spalam si taiem rondele. Am curatat telina o spalam si o taiem bucatele. Pastranacul se spala si il taiem...Citeste continuarea
Vinete pane la cuptor – fara gluten
Postat de: timea in Mancaruri de legumeSpalam si curatam vanata si o feliem apoi in rondele de aprox o jumatate de cm grosime (mie imi plac mai subtiri si mai crocante, dar le puteti taia si mai groase). Saram si piperam fiecare...Citeste continuarea
Ciorba de fasole verde acrita cu...
Postat de: licurici_lra in SupeAm pus pe foc oala cu apa si, pana incepe sa fiarba, m-am apucat de legume. Fasolea am spalat-o bine, apoi am rupt-o in bucati mai mici. Ceapa am tocat-o marunt, ardeiul bastonase,...Citeste continuarea
Tarta cu branzeturi si crusta de...
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriAluatul: Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva. Cernem faina intr-un bol, punem sarea. Adaugam iaurtul treptat, drojdia si incepem sa framantam. Cand aluatul devine omogen, elastic,...Citeste continuarea
Prajitura Tigru
Postat de: ctlina in DulciuriIncalziti cuptorul la 180°C. Ungeti si presarati cu faina tava. Se amesteca bine ouale intregi cu zaharul pana devin spumoase. Se adauga alternand laptele si vanilia amestecand in...Citeste continuarea
Cartofi noi la cuptor cu pesmet si...
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriCartofii se spala bine, se taie in bucati mari si se pun la fiert in apa cu sare pentru 10 minute. Se scurg de apa, se stropesc cu ulei de masline,punem condimentele si adaugam compozitia de...Citeste continuarea
Salata de varza cu morcov si ceapa...
Postat de: gurita_ta2005 in SalateVarza o clatim cu apa rece si o taiem cu un cutit cat mai marunt. Punem intr-un castron, punem sare si o "frecam" putin cu mainile. Morcovul il dam pe razatoarea mare, tocam si...Citeste continuarea
Supa crema de rosii italiana
Postat de: RuxyRux in DulciuriSe curata usturoiul, si ceapa si se toaca marunt. Rosiile se dau rapid pe razatoarea mare. Se incinge uleiul in tigaie( eu am folosit un wok Delimano), se adauga ceapa si usturoiul...Citeste continuarea
Crumble cu piersici
Postat de: Irina in DulciuriAm incalzit cuptorul la 180 grade. Piersicile decojite si curatate de sambure le-am taiat felii si le-am asezat intr-o tava unsa inainte cu putin unt. Am presarat peste ele 2 linguri de...Citeste continuarea
Prajitura cu frisca si capsune
Postat de: medioto59 in PrajituriIntr-un bol mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam frisca lichida si esenta de rom si mixam incontinuare. Cernem faina si o amestecam cu sarea. Adaugam treptat faina...Citeste continuarea
Tiramisu reteta cu capsuni si cocos
Postat de: Corina33 in PrajituriTiramisu reţetă originală Intr-un blender mixam apa fierbinte cu 100 g nuca de cocos, apoi o strecuram si lasam deoparte la racit. In laptele de cocos obtinut o sa inmuiem piscoturile....Citeste continuarea
Porridge englezesc cu fructe
Postat de: Catalinaflorea in DulciuriLaptele se pune la fiert impreuna cu fulgii si praful de scortisoara. Se lasa pana da in clocot si fulgi absorb tot lichidul.Se taie fructele, se aseaza intr-un castron alternand cu porridge....Citeste continuarea
Dovlecei umpluti cu ciuperci la cuptor
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriDovleceii se curata de coaja si se pun intr-o cratita cu apa si sare la fiert pentru 5 minute. Se pun intr-o strecuratoare si se lasa sa se raceasca.Se taie pe lung si se scoate cu grija...Citeste continuarea
Ciuperci umplute pariziene - a la...
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriCiupercile spalate cu jet de apa rece , zvantate , curatate de codite se sareaza si pipareaza . Rosia se spala si se taie cuburi nu foarte mari . Ouale se bat spuma cu putina...Citeste continuarea
Melci cu sunca si cascaval
Postat de: Irina in Aperitive / GarnituriAm folosit aluat pentru foietaj congelat, drept care, intai am lasat foaia sa se dezghete. Intre timp am pregatit celelalte ingrediente: am dat cascavalul pe razatoare, am spalat rosia si am...Citeste continuarea
Orez colorat cu legume
Postat de: raluca95 in Mancaruri de legumeIncepem prin a fierbe orezul in apa cu sare aproximativ 15 minute, in asa fel incat bobul sa ramana usor al dente, il scurgem, adaugam 2 linguri de ulei de masline si il lasam la racit (orezul...Citeste continuarea
Medalion de somon la gratar
Postat de: ela in SomonPregatim marinata:punem intr-un castron uleiul de masline,zeama de lamaie,usturoiul si condimentele(fiecare stie cum mananca de condimentat ) si amestecam bine totul. Punem pestele intr-un vas...Citeste continuarea