Prăjitură cu brânză şi fructe

de diaconta in Prajituri, 28 Iun 2015 | 7097 vizualizari

 

Cum sâmbăta merg de regulă la piaţă, iar acum se găsesc fructe de tot felul, desertul pentru acest sfârşit de săptămână nu putea fi altfel decât unul răcoros şi cu multe fructe.
Nu m-am zgârcit deloc la fructe şi am folosit vişine,afine,zmeură şi coacăze roşii.
Cu această ocazie am pus la păstrare ,la congelator multe fructe,vişinele urmează să le pun în borcane,ca în fiecare an.

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat:

  • 500 g brânza de vaci
  • 170 g unt
  • 5 oua
  • 6 linguri griş
  • 120 g zahar pudra
  • 50 g zahar tos
  • 1 plic budinca vanilie Dr.Oetker
  • 1 plic praf de copt
  • Suc si coaja de lamâie
  • Vanilie de Bourbon
  • Sare
  • 250 g visine(fara sâmburi)+ 2 linguri zahar
  • Afine,zmeura,coacaze roşii

Ingrediente crema:

  • 300 g fructe(zmeura,afine)
  • 5 linguri zahar gelifiant
  • 150 g ciocolata alba

Ingrediente glazura:

  • 50 g ciocolata alba
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu brânză şi fructe:

Am scos sâmburii visinelor si le-am pus cu zahar.

An sfarâmat brânza cu o furculita. Nu este nevoie sa fie pasata foarte fin.Am pus coaja de lamâie si vanilia în brânza.

Am separat galbenusurile de albusul oualor.

Am mixat foarte bine untul cu zaharul pudra,apoi am adaugat câte un galbenus,mixând bine dupa fiecare.

Am adaugat apoi grisul, praful de budinca amestecat cu praful de copt.

Albusurile le-am mixat foarte bine cu un praf de sare si am adaugat cele 50 g zahar.

Peste  crema de unt am pus brânza amestecând cu o paleta, iar apoi am încorporat usor spuma de albusuri.

Am pus compozitia într-o tava de 33x25 cm tapetata cu hârtie de copt.

Peste blat am pus visinele scurse de sirop si restul fructelor.

Am pus la cuptor la 180 de grade pentru 30 de minute.

Am lasat sa se raceasca si între timp am pregatit crema.

Am amestecat fructele cu zaharul gelifian si le-am pus sa fiarba pâna ce amestecul a scazut si s-a îngrosat.

Cu zaharul gelifiant dureaza doar câteva minute, daca folositi zahar normal, va dura ceva mai mult.

Am lasat sa se raceasca.

Intre timp am topit ciocolata alba pe baie de aburi, apoi am încorporat-o în sosul de fructe.

Am lasat-o putin la frigider sa se întareasca.

Am taiat blatul în doua pe lungime, am pus un strat de crema si am acoperit cu al doilea blat.

Peste al doilea blat am pus iarasi crema si peste aceasta ciocolata alba topita.

Am mai lasat la frigider o ora,apoi am servit-o.

 

Poftă bună !!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu brânză şi fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

anca_rm 1

02.07.2015, 14:50

ce nebunie ai facut aici , si ce-mi place blatul

RuxyRux 1

12.08.2015, 21:09

O minunatie cu amprenta ta Diuta scumpa!

Panacris 1

04.09.2017, 20:03

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu brânză şi fructe de pădure