Chiftelute de dovlecei cu porumb SunFood

de Criss in Aperitive / Garnituri, 29 Iun 2015 | 6470 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • -1 dovlecel mediu
  • -2 cartofi
  • -80 g telemea
  • -4 linguri porumb dulce Sunfood
  • -1 ou
  • -2 linguri faina
  • -1 lingura pesmet
  • -1 catel de usturoi
  • -sare
  • -piper
  • -cateva frunzulite de patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei cu porumb SunFood:

Dovlecelul se curata de coaja, se indeparteaza miezul cu seminte, apoi se rade pe razatoarea mare. Se presara sare peste ei si se lasa sa stea 10 minute, timp in care vor lasa destul de multa apa. Apoi se storc.

Cartofii se curata de coaja si se rad pe razatoarea mica si se storc si acestia. Intr-un bol se pun dovleceii, cartofii, se adauga porumbul, telemeaua rasa, usturoiul pisat, piperul, oul, faina, pesmetul si patrunjelul. Se amesteca cu o lingura sau cu mana si se formeaza chiftelute care se prajesc in baie de ulei.

Se scot pe hartie de bucatarie pentru a absorbi surplusul de ulei. Se servesc cu sos tzatziki. De regula la dovlecei se prepara un sos de usturoi, dar cum noi nu prea suntem prieteni cu usturoiul, am preferat sa fac un sos tzatziki, la care am adaugat doar foarte putin usturoi pentru aroma.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de dovlecei cu porumb SunFood" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 15.10 la 10:04

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

pe 14.10 la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]