Chiftelute de dovlecei

de poa in Aperitive / Garnituri, 28 Iun 2015 | 9042 vizualizari

 

Acum cand a venit vara si e sezonul dovleceilor, sa profitam de ei.

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei mai mici
  • 3 cartofi potriviti ca si marime
  • 1 ou
  • 7-8 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • sare, piper
  • ulei pentru prajit
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei:

Se curata dovleceii, se spala, se rad pe razatoarea mare, apoi se sareaza si se lasa sa stea aproximativ 30 minute pentru a iesi apa din ei.

Se curata cartofii de coaja, se spala si apoi se rad si acestia pe razatoarea mare. Se amesteca cu dovleceii si apoi se storc bine.

Peste dovlecei si cartofi, se rade usturoiul si ceapa, se adauga faina, oul, sare, piper. Se amesteca bine.

Intr-o tigaie se incinge uleiul bine, se ia cu lingura din amestec si se pune in tigaie.Se prajesc pe ambele parti.

Cand sunt bine prajiti, se scot din tigaie si se pun pe un servetel pentru a se scurge de ulei.

Se servesc calde sau reci.

 

TIPS-URI

1

Peste chiftelutele calde se paote rade cascaval.

2

Cine doreste poate adauga in amestec si cateva frunze de patrunjel tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Rocsi 1

29.06.2015, 11:37

Ce bune sunt!

poa 1

29.06.2015, 21:42

Multumesc

mihaelar63 1

07.07.2015, 21:29

Delicioase

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu prune - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 07:30

Ghiveci de legume cu cârnați afumați - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 15.09 la 08:23

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane - Reteta savuroasa cu fructe

de oanapl 8

pe 14.09 la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Parjoale de legume si branza