Chiftelute de dovlecei

de poa in Aperitive / Garnituri, 28 Iun 2015 | 9170 vizualizari

 

Acum cand a venit vara si e sezonul dovleceilor, sa profitam de ei.

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei mai mici
  • 3 cartofi potriviti ca si marime
  • 1 ou
  • 7-8 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • sare, piper
  • ulei pentru prajit
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei:

Se curata dovleceii, se spala, se rad pe razatoarea mare, apoi se sareaza si se lasa sa stea aproximativ 30 minute pentru a iesi apa din ei.

Se curata cartofii de coaja, se spala si apoi se rad si acestia pe razatoarea mare. Se amesteca cu dovleceii si apoi se storc bine.

Peste dovlecei si cartofi, se rade usturoiul si ceapa, se adauga faina, oul, sare, piper. Se amesteca bine.

Intr-o tigaie se incinge uleiul bine, se ia cu lingura din amestec si se pune in tigaie.Se prajesc pe ambele parti.

Cand sunt bine prajiti, se scot din tigaie si se pun pe un servetel pentru a se scurge de ulei.

Se servesc calde sau reci.

 

TIPS-URI

1

Peste chiftelutele calde se paote rade cascaval.

2

Cine doreste poate adauga in amestec si cateva frunze de patrunjel tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

Rondele de ceapa pane, la tigaie – delicioase si simplu de facut

de vasimur 4

pe 21.11 la 11:23

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]