Chiftelute de dovlecei

de poa in Aperitive / Garnituri, 28 Iun 2015 | 9008 vizualizari

 

Acum cand a venit vara si e sezonul dovleceilor, sa profitam de ei.

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei mai mici
  • 3 cartofi potriviti ca si marime
  • 1 ou
  • 7-8 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • sare, piper
  • ulei pentru prajit
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei:

Se curata dovleceii, se spala, se rad pe razatoarea mare, apoi se sareaza si se lasa sa stea aproximativ 30 minute pentru a iesi apa din ei.

Se curata cartofii de coaja, se spala si apoi se rad si acestia pe razatoarea mare. Se amesteca cu dovleceii si apoi se storc bine.

Peste dovlecei si cartofi, se rade usturoiul si ceapa, se adauga faina, oul, sare, piper. Se amesteca bine.

Intr-o tigaie se incinge uleiul bine, se ia cu lingura din amestec si se pune in tigaie.Se prajesc pe ambele parti.

Cand sunt bine prajiti, se scot din tigaie si se pun pe un servetel pentru a se scurge de ulei.

Se servesc calde sau reci.

 

TIPS-URI

1

Peste chiftelutele calde se paote rade cascaval.

2

Cine doreste poate adauga in amestec si cateva frunze de patrunjel tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu iaurt și nectarine - Desertul rapid și delicios

ieri la 09:25

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

pe 26.08 la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

pe 26.08 la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv chiftele de legume