O tocanita delicioasa cu legume proaspete preferata de familie pe timpul verii.
Se poate face si cu carne de vitel sau piept de pui.
Carnea de porc se taie bucatele potrivite si se pune cu uleiul sa se caleasca putin intr-un ceaun.
Se curata ceapa, se taie julien, se adauga peste carne, se sareaza putin si se adauga 1/2 pahar de apa se se inabuse la foc mic pana se inmoaie ceapa.
Rosiile se decojesc si se dau pe razatoare sau la robot si se adauga peste compozitia de pe foc.
Se lasa sa fiarba bine apoi se adauga ardeii copti taiati bucati mai mari inclusiv zeama pe care au lasat-o acestia.
Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper si se da la focx mic la cuptor pentru 30 de minute.
Se scoate de la cuptor, se adauga patrunjel verde proaspat si se serveste cu mamaliguta.
POFTA BUNA!
1
se poate adauga si usturoi in tocanita, dupa gustul fiecaruia