Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Aperitive bruschete cu naut
Postat de: katty in Aperitive / GarnituriTocam ceapa fin si o punem la calit in uleiul de masline. Cand ceapa a devenit translucida adaugam usturoiul curatat si tocat fin. Lasam cateva secunde, stingem cu o jumatate de cana apa calduta...Citeste continuarea
Rulouri cu merisoare
Postat de: katty in DulciuriIntr-un castron cernem faina si o amestecam cu zaharul , sarea si drojdia. Incalzim laptele cat sa tinem un deget in el fara a ne arde. Facem o adancitura in faina in care turnam...Citeste continuarea
Prajitura cu nuci, gem de merisoare...
Postat de: katty in DulciuriIncepem cu prepararea blatului. Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem in continuare pana obtinem consistenta unei smantani groase. Adaugam uleiul , omogenizam,...Citeste continuarea
Placinta cu spanac salbatic
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriPregatim mai intai aluatul deoarece va necesita dospire. Punem intr-un castron faina,oul,sare,drojdia zdrobita,laptele caldut ( nu fierbinte) si incepem sa framantam aluatul. Pe parcurs...Citeste continuarea
Oua cu sos de ton
Postat de: licurici_lra in TonAm pus ouale la fier si m-am apucat de maioneza (am facut aproape un castron mai mic). Tonul l-am scurs de uleiul din conserva si l-am pus in Chopper impreuna cu maslinele si ceapa...Citeste continuarea
Tocanita cu aripi de curcan
Postat de: licurici_lra in CurcanAm spalat aripa de curcan, am portionat-o in bucati mai mici, iar legumele le-am tocat marunt. Am pus putin ulei intr-o cratita, apoi am adaugat carnea si am lasat sa se prajeasca...Citeste continuarea
Salata calda de dovlecei
Postat de: andaoana in Mancaruri de legumeDovlecei ii spalam si ii curatam partial . Ii taiem rondele mai groase , cam de 0,5 cm grosime si ii punem sa stea presarati cu putina sare . Intr-o tava antiaderenta asezam dovlecei ,...Citeste continuarea
Tiramisu reţetă originală, cu...
Postat de: deea2686 in DulciuriTiramisu reţetă originală Bati mascarponele cu galbenusurile si zahar dupa gust(eu am pus 2 linguri).Dai la rece.Bati albusurile cu un strop de sare si cu zahar tot dupa gust pina devine...Citeste continuarea
Negresa cu menta si rubarba
Postat de: andaoana in PrajituriCiocolata o topim impreuna cu untul pe foc mic, avand grija sa nu fiarba . O lasam deoparte sa se raceasca. Pana se raceste ciocolata putem pregati rubarba : taiem frunzele si portionam...Citeste continuarea
Tort Cappuccino
Postat de: reisnaor_2006 in TorturiBlatul :Albusurile se bat spuma cu zahar, separat intr-un bol mixam uleiul, galbenusurile , sare, cappuccino. Cand albusurile sunt gata se amesteca usor cu...Citeste continuarea
Cheesecake cu fragute si dulceata...
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriIntr-un bol mixam mascarponele cu smanatana. Adaugam crema de branza, zaharul, mixam pana obtinem o crema spumoasa. La final incorporam semintele de la pastaia de vanilie. Spalam fragutele, le...Citeste continuarea
Prajitura cu crema de branza si...
Postat de: Irina in PrajituriAm curatat portocalele de coaja si le-am pus in blender, unde am obtinut un piure de portocale. Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am mixat impreuna cu jumatate din...Citeste continuarea
Chifle cu brânză şi seminţe
Postat de: diaconta in PiineFaina cernuta am amestecat-o cu drojdia,sarea si zaharul. Am pus telemeaua data pe razatoare,oul si laptele amestecat cu apa minerala. Am framântat si am adaugat câte putin...Citeste continuarea
Tort cu mascarpone,zmeură şi...
Postat de: diaconta in TorturiBlatul de tort l-am pregatit dupa reteta de aici .Este o reteta pe care o folosesc foarte des pentru torturi. Dupa ce blatul s-a racit,l-am taiat în doua pe orizontala si înca...Citeste continuarea
Paste cu ton si somon afumat
Postat de: mihaelar63 in PastePuneti la fiert ina pa clocotita cu sare pastele rupte bucati . Fierbeti respectand instructiunile de pe pachet . Cand sunt fierte se scurg de apa . Spalati legumele .Feliati ceapa ,...Citeste continuarea
Peste avat cu cartofi- la cuptor
Postat de: mihaelar63 in PestePestele curatat si spalat se pune intr-o tava de yena . Se sareaza , se pipareaza, se stropeste cu zeama de lamaie si in interior se pune crenguta de cimbru . Ceapa rosie curatata ,...Citeste continuarea
Pandispan cu visine si fulgi de...
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriSeparam albusurile de galbenusuri.Mixam albusurile spuma, adaugam zaharul si mixam in continuare pana se topeste .Adaugam galbenusurile si apoi faina amestecand usor.Dupa ce am incorporat toata...Citeste continuarea
Rulada cu frisca si capsuni -...
Postat de: ctlina in DulciuriSe incalzeste cuptorul la 180 ° C . Separați albusurile de galbenusuri. Mixati albusurile pentru cateva secunde cu praful de sare, apoi adaugati 3 linguri de zahar. Mixati-le bine...Citeste continuarea
Dulceata de trandafiri
Postat de: privatelaura in Dulceata / GemIntr-un vas, punem la fiert apa cu zaharul. Amestecam cu lingura din lemn, pana se topeste zaharul. Apoi lasam la fiert aproximativ 45- 50 minute, pana cand se leaga un sirop ce aluneca mai greu...Citeste continuarea
Dulceata de rubarba
Postat de: Pungasa_Rogue in Dulceata / GemSe indeparteaza frunzele, se spala tijele de rubarba si se decojesc. Se taie rondele si se pune un strat de rubarba intr-o cratita, apoi un strat de zahar si tot asa pana cand se termina rubarba,...Citeste continuarea
Cartofi cu smântână la cuptor
Postat de: botcrina in Mancaruri cu carneSe pun cartofii în coajă la fiert, apoi se storc de apă, se spală cu apă rece şi se curăţă de coajă. Se fierb oăle şi se curăţă de coajă. Se prăjeşte cârnatul...Citeste continuarea
Dulceata de capsuni reteta
Postat de: Pungasa_Rogue in Dulceata / GemDulceata de capsuni reteta Se spala capsunile si li se indeparteaza coditele. Se pun intr-un tuci, iar peste ele se adauga zaharul. Se pun la fiert la foc mic pana cand se leaga. Dulceata se...Citeste continuarea
Pui cu orez si ciuperci la cuptor
Postat de: Valclaudia in PuiCuratam pulpele de piele, le clatim cu apa rece. Preincalzim cuptorul la 200 grade. Intr-o forma de yena asezam ciupercile scurse din conserva, apoi pulpele de pui asezonate cu sare si piper...Citeste continuarea
Prajitura cu capsuni, bezea si...
Postat de: Moni_alex in DulciuriSpalam bine capsunile si le lasam la scurs intr-o strecuratoare. Pentru blat se amesteca 3 galbenusuri, 100 g zahar, zaharul vanilinat si un praf de sare si se mixeaza bine pana se...Citeste continuarea
Pogăci cu jumări
Postat de: botcrina in Aperitive / GarnituriSe încălzeşte laptele puţin apoi se pune drojdia în acesta, amestecând bine, se lasă la crescut 15 minute. Se cerne făina şi se amestecă cu jumările măcinate...Citeste continuarea
Chec "Tatin" cu caise
Postat de: ctlina in DulciuriIncalziti cuptorul la 180 °C. Intr-o tigaie puneti 75 gr zahar si faceti un caramel colorat. Adaugati caisele taiate in 4 si le gatiti cam 5 minute . In bolul robotului amestecam untul...Citeste continuarea
Salata de paste cu salam crud uscat
Postat de: MotanLaOale in SalatePastele se fierb dupa indicatiile de pe pachet, se trec pe sub un jet de apa rece si se scurg. Se lasa la racit. Legumele se spala si se toaca marunt. Costita si salamul se taie...Citeste continuarea
Tocana de cartofi la multicooker
Postat de: gurita_ta2005 in PorcCarnea se taie cubulete,punem vegeta,piper si boia dulce,ulei de masline si vin rosu si se pun la marinat pentru 2-3 ore la frigider. Se pune carnea impreuna cu sosul de la marinada in...Citeste continuarea
Tarta cu crema de vanilie,...
Postat de: mirela0911 in PrajituriCiresele se spala, se curata de samburi si se lasa sa se scurga. Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul, mixand bine dupa fiecare, apoi...Citeste continuarea
Cornulete de post cu dulceata de...
Postat de: Valclaudia in DulciuriSe amesteca drojdia cu sarea si zaharul. Adaugam apa minerala, faina si uleiul. Framantam aluatul pe care il vom lasa la dospit o ora si jumatate, pana isi tripleaza volumul. Preincalzim...Citeste continuarea
Cartofi noi la cuptor cu sos de iaurt
Postat de: margo in Aperitive / GarnituriSe aleg cartofi noi de aproximativ aceeasi marime.Cu partea aspra a unui burete de vase curat se spala bine cartofii.Nu e musai sa-i decojiti.Daca sunt cartofi mai mari se taie in jumatati.Se pun...Citeste continuarea
Salata asortata cu piept de pui
Postat de: margo in SalatePieptul de pui se taie cubulete si se trage la tigaie in putin ulei de cocos pana se rumeneste frumos.Ouale se fierb tari,se curata apoi se taie in jumatati.Baranza se taie si ea...Citeste continuarea
Dulceata de capsuni la Multicooker
Postat de: gurita_ta2005 in Dulceata / GemCuratam capsuniile de codite,le spalam bine cu apa rece si le lasam la scurs. In vasul din multicooker punem capsuniile si zaharul,eu le-am lasat cateva ore cu capacul inchis. Lamaia se...Citeste continuarea
Prajitura "Valurile Dunarii"
Postat de: Pungasa_Rogue in PrajituriSe da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Blat: Se amesteca untul cu zaharul pudra, sarea si esenta de vanilie. Se incorporeaza ouale, unul cate unul. Se adauga faina amestecata cu...Citeste continuarea
Chec Alb - Negru
Postat de: Alepaty in PrajituriAlbusurile se bat spuma cu zaharul adaugat treptat, galbenusurile se omogenizeaza cu uleiul si laptele. Se amesteca usor cu albusurile apoi se adauga si faina amestecata cu praful de copt.Aluatul...Citeste continuarea
Omleta cu branza si marar servita...
Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / GarnituriSe incepe cu prepararea salatei. Salata verde se spala si se taie fasii. Ceapa se curata, se spala si se taie rondele. Castravetele se curata de coaja, se spala si se taie rondele....Citeste continuarea
Ciorba usoara de legume cu orez
Postat de: Valclaudia in CiorbeCuratam si spalam ceapa si ardeiul. Punem uleiul in oala la foc mic, adaugam ceapa tocata marunt si ardeiul taiat bucati, lasam sa se caleasca 2-3 minute la foc mic, adaugam mixul de legume,...Citeste continuarea
Sandvisuri la cuptor
Postat de: Valclaudia in SandvisuriPreincalzim cuptorul la 170 grade. Tapetam tava cu hartie de copt. Ungem feliile de paine cu crema de branza Delaco, Ceva fin cu verdeata, apoi le asezam una langa alta in tava tapetata....Citeste continuarea
Prajitura frageda cu mere
Postat de: Valclaudia in PrajituriPreparam aluatul pentru foi astfel: -intr-un castron amestecam untul/margarina (topite) cu zaharul, praful de copt, smantana si oul; -adaugam faina si framantam un aluat elastic pe care il...Citeste continuarea
Tigaie cu vanat si ciuperci brune
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carneCarnea si inima se spala bine cu apa rece si se feliaza . Ciupercile se curata si se taie jumati apoi bucati mai mici . Legumele se curata , se spala si se toaca marunt . Caliti...Citeste continuarea
Supa de fasole verde cu smantana si...
Postat de: mihaelar63 in SupeCostita se spala bine si se feliaza . Legumele se curata si se spala . Morcovul ardeiul si patrunjelul se taie rondele . Ceapa , usturoiul se maruntesc ....Citeste continuarea
Dulceata de capsuni reteta aromata...
Postat de: Corina33 in Dulceata / GemDulceata de capsuni reteta Se spala si se curata capsunile de codite, apoi se amesteca cu zeama de la lamai si se pun la fiert la foc mic pentru aprox. o ora. Se amesteca lavanda cu 100 g de...Citeste continuarea
Socata reteta bunicii, cu citrice...
Postat de: mihaelar63 in CocktailSocata reteta bunicii Citricele se spala se feliaza . Florile de soc culese din zona nepoluata se limpezesc cu apa rece se pun intr-un botrcan de sticla mare impreuna cu 4 l apa ....Citeste continuarea
Copanele in sos de ciuperci cu orez...
Postat de: Corina33 in PuiPunem la incalzit intr-o cratita incapatoare 3 linguri de ulei, adaugam ceapa tocata, morcovul feliat si la urma usturoiul pisat. Dupa cateva minute adaugam si ciupercile tocate cubulete si lasam...Citeste continuarea
Salata calda din naut cu carnati...
Postat de: Satisfyyourcravings in SalateCarnatul se taie felii de grosime potrivita si se prajeste intr-o tigaie fara ulei pana devine crocant. Se scot bucatile de carnat pe o farfurie. In grasimea de la carnat se soteaza ardeiul...Citeste continuarea
Plăcinte moldovenești cu brânză
Postat de: gabitsa in PrajituriÎntr-un vas punem făina și facem în mijlocul vasului o groapă unde punem drojdia sfărămată împreuna cu paharul de apă(calduță).Amestecăm pentru ca drojdia să se...Citeste continuarea
Phad Thai cu creveti
Postat de: Satisfyyourcravings in Fructe de mareTaiteii se lasa la inmuiat in apa fierbinte 10 minute. Se amesteca zaharul cu sucul de lime si sosul de soia. Se taie frunzele firelor de ceapa in batoane de 2-3 cm, iar restul...Citeste continuarea
Chiftele din carne la cuptor cu...
Postat de: Valclaudia in PorcPreincalzim cuptorul la 200 grade. Carnea tocata se pune intr-un castron incapator, adaugam ouale, usturoiul tocat marunt,fulgii de ovaz si condimente dupa gust. Tapetam tava cu hartie de...Citeste continuarea
Otet cu aroma de capsuni
Postat de: Valclaudia in ConserveCapsunile se spala sub jet de apa rece si se lasa apoi la zvantat sa se usuce bine, sa nu mai ramana apa pe ele. Feliem capsunile si le punem intr-un borcan curat, turnam otetul alb peste ele...Citeste continuarea
Cartofi cu carnati la cuptor
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carneCuratam cartofii si ii taiem rondele nu foarte groase,le dam sare.Taiem marunt frunzele de ceapa.Carnatii ii taiem rondele.Radem cascavalul.Intr-un bol punem ouale,adaugam sare si piper,le...Citeste continuarea