A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Aperitive bruschete cu naut

Postat de: katty in Aperitive / Garnituri

Tocam ceapa fin si o punem la calit in uleiul de masline. Cand ceapa a devenit translucida adaugam usturoiul curatat si tocat fin. Lasam cateva secunde, stingem cu o jumatate de cana apa calduta...Citeste continuarea

Rulouri cu merisoare

Postat de: katty in Dulciuri

Intr-un castron cernem faina si o amestecam cu zaharul , sarea si drojdia. Incalzim laptele cat sa tinem un deget in el  fara a ne arde. Facem o adancitura  in faina in care turnam...Citeste continuarea

Prajitura cu nuci, gem de merisoare...

Postat de: katty in Dulciuri

Incepem cu prepararea blatului. Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem in continuare pana obtinem consistenta unei smantani groase. Adaugam uleiul , omogenizam,...Citeste continuarea

Placinta cu spanac salbatic

Postat de: caroline in Aperitive / Garnituri

Pregatim mai intai aluatul deoarece va necesita dospire.  Punem intr-un castron faina,oul,sare,drojdia zdrobita,laptele caldut ( nu fierbinte) si incepem sa framantam aluatul. Pe parcurs...Citeste continuarea

Oua cu sos de ton

Postat de: licurici_lra in Ton

Am pus ouale la fier si m-am apucat de maioneza (am facut aproape un castron mai mic). Tonul l-am scurs de uleiul din conserva si l-am pus in Chopper impreuna cu maslinele si ceapa...Citeste continuarea

Tocanita cu aripi de curcan

Postat de: licurici_lra in Curcan

Am spalat aripa de curcan, am portionat-o in bucati mai mici, iar legumele le-am tocat marunt. Am pus putin ulei intr-o cratita, apoi am adaugat carnea si am lasat sa se prajeasca...Citeste continuarea

Salata calda de dovlecei

Postat de: andaoana in Mancaruri de legume

Dovlecei ii spalam si ii curatam partial . Ii taiem rondele mai groase , cam de 0,5 cm grosime si ii punem sa stea presarati cu putina sare . Intr-o tava antiaderenta asezam dovlecei ,...Citeste continuarea

Tiramisu reţetă originală, cu...

Postat de: deea2686 in Dulciuri

Tiramisu reţetă originală Bati mascarponele cu galbenusurile si zahar dupa gust(eu am pus 2 linguri).Dai la rece.Bati albusurile cu un strop de sare si cu zahar tot dupa gust pina devine...Citeste continuarea

Negresa cu menta si rubarba

Postat de: andaoana in Prajituri

Ciocolata o topim impreuna cu untul pe foc mic, avand grija sa nu fiarba . O lasam deoparte sa se raceasca. Pana se raceste ciocolata putem pregati rubarba : taiem frunzele si portionam...Citeste continuarea

Tort Cappuccino

Postat de: reisnaor_2006 in Torturi

      Blatul :Albusurile se bat spuma cu zahar, separat intr-un bol mixam uleiul, galbenusurile , sare, cappuccino. Cand albusurile sunt gata se amesteca usor cu...Citeste continuarea

Cheesecake cu fragute si dulceata...

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Intr-un bol mixam mascarponele cu smanatana. Adaugam crema de branza, zaharul, mixam pana obtinem o crema spumoasa. La final incorporam semintele de la pastaia de vanilie. Spalam fragutele, le...Citeste continuarea

Prajitura cu crema de branza si...

Postat de: Irina in Prajituri

Am curatat portocalele de coaja si le-am pus in blender, unde am obtinut un piure de portocale. Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am mixat impreuna cu jumatate din...Citeste continuarea

Chifle cu brânză şi seminţe

Postat de: diaconta in Piine

Faina cernuta am amestecat-o cu drojdia,sarea si zaharul. Am pus telemeaua data pe razatoare,oul si laptele amestecat cu apa minerala. Am framântat si am adaugat câte putin...Citeste continuarea

Tort cu mascarpone,zmeură şi...

Postat de: diaconta in Torturi

Blatul de tort l-am pregatit dupa reteta de aici .Este o reteta pe care o folosesc foarte des pentru torturi. Dupa ce blatul s-a racit,l-am taiat în doua pe orizontala si înca...Citeste continuarea

Paste cu ton si somon afumat

Postat de: mihaelar63 in Paste

Puneti la fiert ina pa clocotita cu sare pastele rupte bucati . Fierbeti respectand instructiunile de pe pachet . Cand sunt fierte se scurg de apa . Spalati legumele .Feliati ceapa ,...Citeste continuarea

Peste avat cu cartofi- la cuptor

Postat de: mihaelar63 in Peste

Pestele curatat si spalat se pune intr-o tava de yena . Se sareaza , se pipareaza, se stropeste cu zeama de lamaie si in interior se pune crenguta de cimbru . Ceapa rosie curatata ,...Citeste continuarea

Pandispan cu visine si fulgi de...

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Separam albusurile de galbenusuri.Mixam albusurile spuma, adaugam zaharul si mixam in continuare pana se topeste .Adaugam galbenusurile si apoi faina amestecand usor.Dupa ce am incorporat toata...Citeste continuarea

Rulada cu frisca si capsuni -...

Postat de: ctlina in Dulciuri

Se incalzeste cuptorul la 180 ° C . Separați albusurile de galbenusuri.  Mixati albusurile pentru cateva secunde cu praful de sare, apoi adaugati 3 linguri de zahar. Mixati-le bine...Citeste continuarea

Dulceata de trandafiri

Postat de: privatelaura in Dulceata / Gem

Intr-un vas, punem la fiert apa cu zaharul. Amestecam cu lingura din lemn, pana se topeste zaharul. Apoi lasam la fiert aproximativ 45- 50 minute, pana cand se leaga un sirop ce aluneca mai greu...Citeste continuarea

Dulceata de rubarba

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulceata / Gem

Se indeparteaza frunzele, se spala tijele de rubarba si se decojesc. Se taie rondele si se pune un strat de rubarba intr-o cratita, apoi un strat de zahar si tot asa pana cand se termina rubarba,...Citeste continuarea

Cartofi cu smântână la cuptor

Postat de: botcrina in Mancaruri cu carne

Se pun cartofii în coajă la fiert, apoi se storc de apă, se spală cu apă rece şi se curăţă de coajă. Se fierb oăle şi se curăţă de coajă. Se prăjeşte cârnatul...Citeste continuarea

Dulceata de capsuni reteta

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulceata / Gem

Dulceata de capsuni reteta Se spala capsunile si li se indeparteaza coditele. Se pun intr-un tuci, iar peste ele se adauga zaharul. Se pun la fiert la foc mic pana cand se leaga. Dulceata se...Citeste continuarea

Pui cu orez si ciuperci la cuptor

Postat de: Valclaudia in Pui

Curatam pulpele de piele, le clatim cu apa rece. Preincalzim cuptorul la 200 grade. Intr-o forma de yena asezam ciupercile scurse din conserva, apoi pulpele de pui asezonate cu sare si piper...Citeste continuarea

Prajitura cu capsuni, bezea si...

Postat de: Moni_alex in Dulciuri

Spalam bine capsunile si le lasam la scurs intr-o strecuratoare. Pentru blat se amesteca 3 galbenusuri, 100 g zahar, zaharul vanilinat si un praf de sare si se mixeaza bine pana se...Citeste continuarea

Pogăci cu jumări

Postat de: botcrina in Aperitive / Garnituri

Se încălzeşte laptele puţin apoi se pune drojdia în acesta, amestecând bine, se lasă la crescut 15 minute. Se cerne făina şi se amestecă cu jumările măcinate...Citeste continuarea

Chec "Tatin" cu caise

Postat de: ctlina in Dulciuri

Incalziti cuptorul la 180 °C. Intr-o tigaie puneti 75 gr zahar si faceti un caramel colorat. Adaugati caisele taiate in 4 si le gatiti cam 5 minute . In bolul robotului amestecam untul...Citeste continuarea

Salata de paste cu salam crud uscat

Postat de: MotanLaOale in Salate

Pastele se fierb dupa indicatiile de pe pachet, se trec pe sub un jet de apa rece si se scurg. Se lasa la racit. Legumele se spala si se toaca marunt. Costita si salamul se taie...Citeste continuarea

Tocana de cartofi la multicooker

Postat de: gurita_ta2005 in Porc

Carnea se taie cubulete,punem vegeta,piper si boia dulce,ulei de masline si vin rosu si se pun la marinat pentru 2-3 ore la frigider. Se pune carnea impreuna cu sosul de la marinada in...Citeste continuarea

Tarta cu crema de vanilie,...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Ciresele se spala, se curata de samburi si se lasa sa se scurga. Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul, mixand bine dupa fiecare, apoi...Citeste continuarea

Cornulete de post cu dulceata de...

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Se amesteca drojdia cu sarea si zaharul. Adaugam apa minerala, faina si uleiul. Framantam aluatul pe care il vom lasa la dospit o ora si jumatate, pana isi tripleaza volumul. Preincalzim...Citeste continuarea

Cartofi noi la cuptor cu sos de iaurt

Postat de: margo in Aperitive / Garnituri

Se aleg cartofi noi de aproximativ aceeasi marime.Cu partea aspra a unui burete de vase curat se spala bine cartofii.Nu e musai sa-i decojiti.Daca sunt cartofi mai mari se taie in jumatati.Se pun...Citeste continuarea

Salata asortata cu piept de pui

Postat de: margo in Salate

Pieptul de pui se taie cubulete si se trage la tigaie in putin ulei de cocos pana se rumeneste frumos.Ouale se fierb tari,se curata apoi se taie in jumatati.Baranza se taie si ea...Citeste continuarea

Dulceata de capsuni la Multicooker

Postat de: gurita_ta2005 in Dulceata / Gem

Curatam capsuniile de codite,le spalam bine cu apa rece si le lasam la scurs. In vasul din multicooker punem capsuniile si zaharul,eu le-am lasat cateva ore cu capacul inchis. Lamaia se...Citeste continuarea

Prajitura "Valurile Dunarii"

Postat de: Pungasa_Rogue in Prajituri

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Blat: Se amesteca untul cu zaharul pudra, sarea si esenta de vanilie. Se incorporeaza ouale, unul cate unul. Se adauga faina amestecata cu...Citeste continuarea

Chec Alb - Negru

Postat de: Alepaty in Prajituri

Albusurile se bat spuma cu zaharul adaugat treptat, galbenusurile se omogenizeaza cu uleiul si laptele. Se amesteca usor cu albusurile apoi se adauga si faina amestecata cu praful de copt.Aluatul...Citeste continuarea

Omleta cu branza si marar servita...

Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / Garnituri

Se incepe cu prepararea salatei. Salata verde se spala si se taie fasii. Ceapa se curata, se spala si se taie rondele. Castravetele se curata de coaja, se spala si se taie rondele....Citeste continuarea

Ciorba usoara de legume cu orez

Postat de: Valclaudia in Ciorbe

Curatam si spalam ceapa si ardeiul. Punem uleiul in oala la foc mic, adaugam ceapa tocata marunt si ardeiul taiat bucati, lasam sa se caleasca 2-3 minute la foc mic, adaugam mixul de legume,...Citeste continuarea

Sandvisuri la cuptor

Postat de: Valclaudia in Sandvisuri

Preincalzim cuptorul la 170 grade. Tapetam tava cu hartie de copt. Ungem feliile de paine cu crema de branza Delaco, Ceva fin cu verdeata, apoi le asezam una langa alta in tava tapetata....Citeste continuarea

Prajitura frageda cu mere

Postat de: Valclaudia in Prajituri

Preparam aluatul pentru foi astfel: -intr-un castron amestecam untul/margarina (topite) cu zaharul, praful de copt, smantana si oul; -adaugam faina si framantam un aluat elastic pe care il...Citeste continuarea

Tigaie cu vanat si ciuperci brune

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carne

Carnea si inima se spala bine cu apa rece si se feliaza . Ciupercile se curata si se taie jumati apoi bucati mai mici . Legumele se curata , se spala si se toaca marunt . Caliti...Citeste continuarea

Supa de fasole verde cu smantana si...

Postat de: mihaelar63 in Supe

Costita se spala bine si se feliaza . Legumele se curata si se spala . Morcovul  ardeiul si patrunjelul se taie rondele . Ceapa , usturoiul  se maruntesc ....Citeste continuarea

Dulceata de capsuni reteta aromata...

Postat de: Corina33 in Dulceata / Gem

Dulceata de capsuni reteta Se spala si se curata capsunile de codite, apoi se amesteca cu zeama de la lamai si se pun la fiert la foc mic pentru aprox. o ora. Se amesteca lavanda cu 100 g de...Citeste continuarea

Socata reteta bunicii, cu citrice...

Postat de: mihaelar63 in Cocktail

Socata reteta bunicii Citricele se spala se feliaza . Florile de soc culese din zona nepoluata se limpezesc cu apa rece  se pun intr-un botrcan de sticla mare impreuna cu 4 l apa ....Citeste continuarea

Copanele in sos de ciuperci cu orez...

Postat de: Corina33 in Pui

Punem la incalzit intr-o cratita incapatoare 3 linguri de ulei, adaugam ceapa tocata, morcovul feliat si la urma usturoiul pisat. Dupa cateva minute adaugam si ciupercile tocate cubulete si lasam...Citeste continuarea

Salata calda din naut cu carnati...

Postat de: Satisfyyourcravings in Salate

Carnatul se taie felii de grosime potrivita si se prajeste intr-o tigaie fara ulei pana devine crocant. Se scot bucatile de carnat pe o farfurie. In grasimea de la carnat se soteaza ardeiul...Citeste continuarea

Plăcinte moldovenești cu brânză

Postat de: gabitsa in Prajituri

Într-un vas punem făina și facem în mijlocul vasului o groapă unde punem drojdia sfărămată împreuna cu paharul de apă(calduță).Amestecăm pentru ca drojdia să se...Citeste continuarea

Phad Thai cu creveti

Postat de: Satisfyyourcravings in Fructe de mare

Taiteii se lasa la inmuiat in apa fierbinte 10 minute.  Se amesteca zaharul cu sucul de lime si sosul de soia.  Se taie frunzele firelor de ceapa in batoane de 2-3 cm, iar restul...Citeste continuarea

Chiftele din carne la cuptor cu...

Postat de: Valclaudia in Porc

Preincalzim cuptorul la 200 grade. Carnea tocata se pune intr-un castron incapator, adaugam ouale, usturoiul tocat marunt,fulgii de ovaz si condimente dupa gust. Tapetam tava cu hartie de...Citeste continuarea

Otet cu aroma de capsuni

Postat de: Valclaudia in Conserve

Capsunile se spala sub jet de apa rece si se lasa apoi la zvantat sa se usuce bine, sa nu mai ramana apa pe ele. Feliem capsunile si le punem intr-un borcan curat, turnam otetul alb peste ele...Citeste continuarea

Cartofi cu carnati la cuptor

Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carne

Curatam cartofii si ii taiem rondele nu foarte groase,le dam sare.Taiem marunt frunzele de ceapa.Carnatii ii taiem rondele.Radem cascavalul.Intr-un bol punem ouale,adaugam sare si piper,le...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

ieri la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

Cheesecake cu Oreo la pahar - Rețeta delicioasă și rapidă

pe 26.09 la 05:59

Crackers cu mac - Rețeta gustoasă de casă

de RODIMUR 8

pe 25.09 la 13:19

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]