Este un tort dulce-acrisor si racoritor, pe care fetita mea l-a adorat.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Blat:
Se freaca untul intr-un castron pana cand devine cremos. Se adauga treptat zaharul, apoi ouale, unul cate unul. Se adauga esenta, apoi se incorporeaza putin cate putin faina amestecata cu sarea si praful de copt, alternand cu laptele. Compozitia se toarna intr-o cratita unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se introduce cratita la cuptor pana cand blatul trece de testul scobitorii, apoi se lasa la racit.
Crema:
Coacazele se spala si se fierb la foc mic impreuna cu zaharul pana cand se ingroasa putin. Dupa ce s-au racit, se strecoara.
Se bate frisca.
Gelatina se pune in apa rece timp de 10 minute, apoi se topeste pe baie de abur.
Peste siropul de coacaze se adauga gelatina si frisca si se omogenizeaza, lasandu-se apoi la rece pentru a se intari gelatina.
Asamblare:
Se taie blatul in 3. Se aseazape un platou: blat, crema, blat, crema, blat, crema, coacaze rosii.