Acesta este unul dintre deserturile copilariei mele, pe care mama il prepara aproape saptamanal.
Este o reteta simpla, pe care incepusem sa o prepar si eu in lipsa mamei, iar acum aducandu-mi aminte de ea, am zis sa-mi reimprospatez memoria.
Se pune apa la fiert, impreuna cu sarea, iar cand incepe sa clocoteasca se adauga spaghetele, rupte in doua.
Se lasa la fiert pana cand isi dubleaza volumul si sunt bine patrunse, apoi se scurge apa, rasturnand spaghetele intr-o sita, se trec prin jet de apa rece si se lasa la scurs.
Se amesteca branza proaspata cu branza sarata sfaramata, se adauga zaharul, esenta, zaharul vanilat, ouale si se omogenizeaza bine.
Se unge o forma termorezistenta cu unt, apoi se intind in ea spaghetele amestecate cu 1/3 din compozitia de branza.
Restul de branza se intinde deasupra spaghetelor.
Se da forma la cuptor pentru 35-40 de minute, pana cand se rumeneste bine budinca pe margini.
Se serveste atat calda cat si rece.
Este foarte buna, usor dulce si cu aroma puternica de vanilie!
1
Se mai pot adauga coji rase de lamaie sau portocale.
2
Daca se doresc mai dulci, se pot decora cu zahar tos.