Ghiveci de legume

de Bunica in Mancaruri de post, 11 Iul 2015 | 4012 vizualizari

 

Am programat pentru prânz o friptura,dar n-aveam garnitură. Am scos tot ce aveam prin frigider și m-am apucat de treabă. A iesit un ghiveci foarte bun!

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 1 dovlecel
  • o mână de mazăre
  • o mână de porbumb din conservă
  • 3-4 ciuperci
  • 3 roșii
  • sare,piper
  • o legătură pătrunjel
  • 2 linguri ulei de măsline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de legume:

Cureți ceapa,o speli și o tai mărunt.

Intr-o cratiță pune uleiul și lasăla încins.

Pune ceapa în uleiul încis și lasă la călit până devine sticloasă.

Cureți  morcovul, îl speli și-l tai rondele subțiri.

Adaugi morcovul peste ceapă.

După ce ai adăugat morcovul adaugi o ceașcă de apă si lași la fiert până se fierbe morcovul (circa 10 minute).

Ardeiul curățat,spălat îl tai julien și îl adaugi peste morcov.

Crăță dovlecelul de coajă, spală-l și toacă-l în cuburi mici.

După ce ai adăugat dovlecelul, adaugă ciupercile tăiate grosier.

Fierbe la foc potrivit timp de 15 minute.

Adaugă mazărea, porumbul și rosiile tocate marunt și lasă la fiert încă 10-15 minute.

Cănd toate legumele sunt fierte săreaza și condmentează după gust.

Stinge focul și adaugă pătrunjelul spălat si tocat mărunt.

Servește ca atare sau ca garnitură la o friptură.

 

 

 

 

TIPS-URI

1

Se pot adăuga și alte legume,după preferinșa fiecăruia

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Merisor 1

13.07.2015, 08:09

Yummy!

-Licurici- 1

15.07.2015, 13:47

mmm... bun, bun

RuxyRux 1

12.08.2015, 21:34

La bunatatea asta nu rezist buni scumpa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ghiveci calugaresc in vas smaltuit