Intr-un ibric amestecam cele doua cani si jumatate de zahar cu 10 linguri apa. Punem ibricul pe foc si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul. Intre timp mixam spuma albusurile cu un praf de sare. Peste albusurile spuma turnam siropul fierbinte (direct de pe foc) putin cate putin mixand continuu.
Separat frecam galbenusurile cu uleiul, apoi le adaugam peste albusuri.Adaugam treptat faina si praful de copt amestecand usor.
Turnam trei sferturi din compozitie in tava aragazului in care am pus hartie de copt.
In compozitia ramasa adaugam 2-3 linguri de cacao amestecand bine. Turnam in tava si compozitia cu cacao, apoi cu coada unei furculite amestecam usor cele 2 compozitii din tava.
Deasupra asezam visinele si introducem tava in cuptorul incins. Coacem aproximativ 45-50 minute,facem si testul cu scobitoarea.
Taiem prajitura rece si o servim pudrata cu zahar.
1
Iese foarte buna si fara praf de copt.