Pandispan cu zmeura

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 14 Iul 2015 | 43991 vizualizari

 

Ce noroc ca am zmeura in gradina pentru ca am vazut ca pe piata este foarte scumpa, peste 50 lei/kg.
Si vreau sa va mai spun ca imi place tare mult pandispanul cu zmeura pentru ca iese dulce-acrisor.

 

INGREDIENTE

  • Pandispan:
  • 8 oua;
  • 8 linguri ulei;
  • 8 linguri lapte;
  • 16 linguri zahar;
  • 400 g faina;
  • un praf de sare;
  • esenta de vanilie;
  • 500 g zmeura.
  • Pentru decor:
  • zahar pudra.
  • Dimensiune tava: 29/40 cm
Portii: 28
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu zmeura:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, uleiul si esenta si se amesteca. Se adauga faina treptat si se incorporeaza cu ajutorul unei linguri de lemn, amestecand de jos in sus. Aluatul se dilueaza cu laptele, apoi se adauga 2/3 din zmeura clatita cu apa si scursa, incorporand-o incet. Se pune compozitia in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, presarand pe deasupra restul de zmeura. Se introduce tava la cuptor pana cand pandispanul trece de testul scobitorii. Se scoate tava din cuptor si cand se raceste se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

diaconta 1

17.07.2015, 22:03

Eu zic ca un desert cu zmeura este intotdeauna excelent

diaconta 1

17.07.2015, 22:04

Sunt putine retete pe care le stiu pe de rost )))) mereu fac modificari

Andra_Constantinescu 1

17.07.2015, 22:46

Bine, eu la pandispan si la checuri pun faina din ochi, am masurta-o doar cand am postat aici retetele . Si da, chiar este excelent un desert cu zmeura. Pacat ca s-a cam trecut

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert la rece cu piscoturi si crema de iaurt cu mure