Biscuiti cu mac si lamaie

de laura_n in Dulciuri, 15 Iul 2015 | 5970 vizualizari

 

Eu le-am spus non-conformisti, dar foarte gustosi

 

INGREDIENTE

  • pentru aluatul de biscuiti
  • - 125 g unt gras, moale
  • - 80 zahar zahar pudra
  • - 1 praf sare
  • - 40 g mac
  • - 250 gr faina alba
  • - 1/2 plic praf de copt
  • - 1 lamaie
  • - pentru crema de ciocolata:
  • - 100 g ciocolata alba
  • - 1 lingura mare cu branza mascarpone
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu mac si lamaie:

Intr-un castron, punem untul moale, un praf de sare si zaharul. Amestecam cu un tel pana se omogenizeaza.

Spalam lamaia, o taiem si stoarcem sucul. Adaugam sucul in compozitia de unt. Amestecam pana se incorporeaza, apoi adaugam macul. Amestecam.

Faina o cernem impreuna cu praful de copt si o adaugam in doua transe peste compozitia de unt. Cand devine densa, incepem sa framantam cu mana, pana obtinem un aluat nelipicios. Dam deoparte si pornim cuptorul.

Pregatim o tava cu hartie de copt.

Intindem aluatul intr-un strat gros de 1,5 - 2 cm, decupam cercuri, si apoi presam cu stampila de biscuiti. Daca nu vreti sa ii imprimati, atunci intindeti aluatul in strat mai subtire, eventual pana intr-un cm.

Asezam biscuitii in tava si ii punem la copt, in cuptor, la foc mediu, aproximativ 10 minute. Cand deja devin rumeni pe spate, puteti inchide focul. Ii lasam sa se raceasca in tava.

Cat timp sunt la copt biscuitii, topim ciocolata alba, o lasam sa se raceasca un pic, apoi incorporam branza mascarpone in ea. Dam la rece.

Biscuitii raciti ii umplem cu crema sau ii servim simpli. Dintr-o portie de aluat, ies 20 de biscuiti marisori, simpli, sau 10 buc umpluti cu crema.

TIPS-URI

1

daca nu folositi stampila de biscuiti, intindeti aluatul in strat mai subtire. Mie imi plac mai grosi, in cazul acestui aluat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu mac si lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mascarpone si caise