Prajitura cu visine, glazura de visine si crema de vanilie

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 14 Iul 2015 | 9257 vizualizari

 

V-am adus o prajitura delicioasa pe care sper sa o incercati cat inca se mai gasesc visine pe piata.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua;
  • 10 linguri zahar;
  • 5 linguri ulei;
  • esenta de vanilie;
  • un praf de sare;
  • 250 g faina;
  • 400 g visine fara samburi.
  • Glazura de visine:
  • 500 g visine fara samburi;
  • doua linguri amidon;
  • 3 linguri zahar.
  • Crema de vanilie:
  • 60 g amidon;
  • 500 ml lapte;
  • doua galbenusuri;
  • 100 g zahar;
  • esenta de vanilie;
  • 150 g unt moale.
  • Decor:
  • ciocolata rasa.
  • Dimensiune tava: 27/37 cm.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine, glazura de visine si crema de vanilie:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Blat:

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana cand devin bezea. Se adauga galbensurile, uleiul si esenta si se omogenizeaza. Se adauga faina treptat si se incorporeaza, amestecand usor cu o lingura de lemn, de jos in sus. Se adauga visinele si se incorporeaza in aluat. Se toarna compozitia in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pana cand se rumeneste frumos. 

Glazura de visine:

Se pun visinele, zaharul si amidonul intr-o cratita la foc mic si se amesteca pana cand se ingroasa, apoi se ia cratita de pe foc.

Crema de vanilie:

Intr-o cratita se amesteca amidonul cu putin lapte pana cand se dilueaza. Se adauga galbenusurile, zaharul, esenta de vanilie si restul de lapte si se fierb la foc mic pana cand se ingroasa. Se lasa la racit, apoi se incorporeaza untul, putin cate putin.

Asamblare:

Peste blat se pune glazura de visine, crema, iar la final se decoreaza cu ciocolata rasa. Se da la rece, apoi se poate servi.

 

 

 

TIPS-URI

1

Ca sa nu se topeasca crema, blatul si glazura trebuie sa fie reci sau cel putin la temperatura camerei atunci cand aceasta se pune pe blat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine, glazura de visine si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

ieri la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

ieri la 12:28

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

pe 22.12 la 16:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu piscoturi incorporate in blat