V-am adus o prajitura delicioasa pe care sper sa o incercati cat inca se mai gasesc visine pe piata.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Blat:
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana cand devin bezea. Se adauga galbensurile, uleiul si esenta si se omogenizeaza. Se adauga faina treptat si se incorporeaza, amestecand usor cu o lingura de lemn, de jos in sus. Se adauga visinele si se incorporeaza in aluat. Se toarna compozitia in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pana cand se rumeneste frumos.
Glazura de visine:
Se pun visinele, zaharul si amidonul intr-o cratita la foc mic si se amesteca pana cand se ingroasa, apoi se ia cratita de pe foc.
Crema de vanilie:
Intr-o cratita se amesteca amidonul cu putin lapte pana cand se dilueaza. Se adauga galbenusurile, zaharul, esenta de vanilie si restul de lapte si se fierb la foc mic pana cand se ingroasa. Se lasa la racit, apoi se incorporeaza untul, putin cate putin.
Asamblare:
Peste blat se pune glazura de visine, crema, iar la final se decoreaza cu ciocolata rasa. Se da la rece, apoi se poate servi.
1
Ca sa nu se topeasca crema, blatul si glazura trebuie sa fie reci sau cel putin la temperatura camerei atunci cand aceasta se pune pe blat.