A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Spumă de zmeură

Postat de: gabitsa in Dulciuri

Zmeura am spălat-o și am pus-o într-un vas unde am adăugat zahărul și cele 2 albusuri. Mixam pană compoziția noastră devina spumă. Într-un bol am adaugat siropul facut din apa...Citeste continuarea

Budinca de tapioca si legume la...

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Curatam toate legumele si le spalam sub jet de apa rece. Pentru ca vom gati mancarea la aburi, in locul destinat aromelor punem busuiocul uscat. Apoi pe rand, in cele trei vase ale seamerului...Citeste continuarea

Paste cu sos de rosii si chiftele

Postat de: Valclaudia in Paste

Chiftelutele au fost preparate din ziua anterioara, la cuptor dupa retetab de aici . Pastele Hutton le fierbem in multa apa cu sare urmand instructiunile de pe ambalaj. Dupa ce au fiert le...Citeste continuarea

Paste cu ciuperci si pui

Postat de: cristeena20 in Paste

- Punem apa la fiert pentur paste si intre timp preparam sosul. - Intr-o tigaie tocam ceapa marunt si o calim cu margarina vegetala la foc mediu,si aduagam pieptul de pui taiat fasii micute....Citeste continuarea

Salata cu ton si sos cocktail

Postat de: cristeena20 in Salate

- Fierbem ouale si pastele; se lasa sa se raceasca. - Spalam salata si o uscam (eu am un castron care scurge apa de pe salata). O taiem julien.  Amestecam cu restul ingredientelor: cu...Citeste continuarea

Ciorba de vara cu scarita afumata

Postat de: Valclaudia in Ciorbe

Legumele se curata si se spala cu apa rece. Punem 3 linguri de ulei in oala, adaugam ceapa tocata, ardeiul taiat fasii, morcovul taiat rondele, boabele de piper si cele de mustar si foaia de...Citeste continuarea

Chiftele din carne cu dovlecel si...

Postat de: Valclaudia in Porc

Carnea tocata se pune intr-un vas incapator, peste care adaugam oul, dovlecelul si morcovul trecute prin razatoarea si scurse bine de apa lasata. Adaugam sare si piper dupa gust, patrunjelul...Citeste continuarea

Rulade din foi de lasagna cu...

Postat de: mirela0911 in Ficat

Ruladele: Ficatul se pune in apa rece si se lasa cca 1/2 ora. Se taie cubulete, se spala si se lasa la scurs. Ardeiul se spala si se taie felii subtiri. Rosia se opareste pt cateva secunde apoi...Citeste continuarea

Prajitura cu zmeura si vanilie

Postat de: Valclaudia in Prajituri

Pentru inceput separam albusurile de galbenusuri. Se bate intai spuma de albusuri, mixandu-le cu praful de sare. Intr-un bol separat mixam galbenusurile cu zaharul, untul  si praful de...Citeste continuarea

Prajitura cu piersici si lamaie

Postat de: margo in Prajituri

                Piersicile se curata de samburi si se taie felii.Se pun intr-o tava cat sa acopere bine fundul acesteia si se presara zaharul.Cantitatea de...Citeste continuarea

Placinta cu telemea si ardei kapia

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Aluatul: Se pregateste maiaua din 100 ml lapte caldut amestecat cu zaharul, 1 lg de faina si drojdia maruntita. Se lasa sa creasca. Intr-un bol se amesteca faina cu sarea, se face o adancitura...Citeste continuarea

Negresa cu mascarpone

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Preincalzim cuptorul la 175 grade. Topim ciocolata neagra impreuna cu untul/margarina intr-o craticioara la foc mic. Lasam amestecul la racit, apoi adaugam 4 oua batute ca pentru omleta cu...Citeste continuarea

Turtite cu branza si chimen la tigaie

Postat de: Valclaudia in Piine

Faina se cerne pe un ziar. In castronul de lucru punem drojdia, sarea, zaharul, branza si semintele de chimen. Adaugam apa calduta, apoi punem faina, lingura cu lingura si framantam. Din...Citeste continuarea

Pandispan cu prune

Postat de: AlexandraOrdean in Prajituri

Intr-un bol punem toate ingredientele, mai putin prunele. Mixam pana se omogenizeaza. Prunele se spala bine si se taie felii Punem compozitia obtinuta intr-o tava...Citeste continuarea

PRAJITURA CU CAISE

Postat de: AlexandraOrdean in Prajituri

BLATUL: Separam albusele de galbenusuri. Albusele le batem spuma tare cu 150 gr zahar si 2 vanilii. Galbenusurile le frecam bine cu praful de copt. Incorporam...Citeste continuarea

DESERT RAPID CU IAURT SI BANANE

Postat de: AlexandraOrdean in Mancare copii

Intr-o farfurie sfaramam biscuitii, adaugam iaurtul si bananele feliate. Amestecati. Citeste continuarea

DOVLECEL PANE

Postat de: AlexandraOrdean in Aperitive / Garnituri

Curatam dovlecelul de coaja si il taiem rondele de aproximativ 1 cm. Asezonam cu sare si piper. Trecem rondelele prin faine, dupa care prin ou batut , dupa care prajim in...Citeste continuarea

CIORBA DE ARDEI UMPLUTI

Postat de: AlexandraOrdean in Ciorbe

Scoatem cotorul din ardei, cu grija sa nu ii rupem SI SPALAM BINE Intr-un bol punem carnea tocata, orezul si 2 cepe tocate marunt, sare si piper. Omogenizam. Umplem...Citeste continuarea

Prajitura cu zmeura si bezea de mac

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Pentru inceput pregatim macul, dupa cum urmeaza: - se trece macul prin robot cateva secunde, apoi se pune intr-o craticioara la foc mic cu laptele si zaharul. -lasam pana fierbe macul si se...Citeste continuarea

Briose cu branza sarata

Postat de: Constelatialeu in Aperitive / Garnituri

Radem branza intr-un castron,adaugam ouale,ceapa taiata marunt,ardeiul taiat cubulete mici,omogenizam si adaugam faina cernuta.Ungem 12 forme de silicon,cu ulei si punem compozitia in fiecare...Citeste continuarea

Tarta cu zmeura

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Pentru crusta de tarta : Intr-un castron cernem faina,adaugam praful de sare si zaharul,amestecam,apoi adaugam untul rece,taiat cubulete.Incepem sa sfaramam untul amestecand cu faina pana obtinem...Citeste continuarea

Varza calita cu scarita afumata

Postat de: Valclaudia in Porc

Spalam varza, o tocam. Ceapa si ardeii se spala si se taie dupa preferinta. Punem o cratita pe foc, adaugam slanina taiata cubulete, ceapa si ardeiul bucati. Lasam sa se gateasca cca 10...Citeste continuarea

Ceafa de porc la cuptor

Postat de: rocsi_1612 in Porc

Spalam carnea, o stergem cu un servetel, apoi o taiem felii potrivit de groase. Ceapa verde o curata, cozile le taiem rondele, iar partea alba bucati potrivite. Decojim morcovul, il taiem rondele....Citeste continuarea

Prajitura cu cirese

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Pentru foi: Mixam ouale cu zaharul pana se topeste, adaugam o cana de faina si amoniacul stins cu otet. Dam la frigider pana a doua zi cand adaugam faina cat sa formam un aluat care se intinde...Citeste continuarea

Reteta delicioasa de pilaf de orez,...

Postat de: Moni_alex in Mancaruri cu carne

Preparare Reteta delicioasa de pilaf de orez, pregatit cu gaina de tara Carnea de gaina se spala bine si se pune la fiert cu apa si sare timp de o ora si jumatate la foc potrivit. Dupa ce...Citeste continuarea

Chec din albusuri

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Chec cu stafide si rahat : Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare,se adauga zaharul si se bate pana se obtine o bezea tare.Apoi adaugam uleiul si vanilia,amestecam usor pana se...Citeste continuarea

Ciorba de rosii

Postat de: Moni_alex in Supe/Ciorbe

Se curata ceapa si morcovii, se taie marunt si se pun intr-o oala la inabusit cu uleiul si un pahar de apa. Intre timp, rosiile se lasa putin in apa fierbinte pentru a se decoji mai usor, se...Citeste continuarea

Dovlecei umpluti cu cascaval pane...

Postat de: daniastefania in Mancaruri de legume

Punem un vas cu apa la fiert. Cand incepe sa fiarba adaugam sare si cus-cusul. Lasam sa fiarba 5 minute. Apoi strecuram. Lasam cus-cusul la scurs. Curatam ceapa si o tocam marunt. Curatam ardeiul...Citeste continuarea

Coronita cu ciocolata si nuca

Postat de: daniastefania in Prajituri

Cernem faina intr-un vas si facem o gropita in mijloc, unde punem drojdia dizolvata in apa calduta. Lasam sa se activeze drojdia, apoi adaugam restul ingredientelor. Framantam alutul pana devine...Citeste continuarea

Sirop de zmeura

Postat de: deyutzky in Sirop / Compot

Curatam zmeura si o spalam cu grija. O punem intr-o oala si adaugam peste ea 750 ml apa. Dam oala pe foc mediu si o lasam sa fiarba aprox. 10 minute. Dupa ce zmeura s-a inmuiat o punem...Citeste continuarea

Prajitura austriaca cu caise

Postat de: daniastefania in Prajituri

Separam ouale. Galbenusurile le mixam bine cu zaharul si untul, pana se deschid la culoare. Adaugam faina cernuta cu praful de copt. Mixam sa se incorporeze bine faina. Albusurile le batem spuma...Citeste continuarea

Negresa cu mascarpone si ciocolata

Postat de: Moni_alex in Dulciuri

Pentru blat: Topim 250 g unt si 100 g ciocolata intr-un vas pe baie de aburi apoi punem compozitia in vasul de la mixer.Se amesteca cu zaharul si cacaua, mixam bine pana se dizolva zaharul...Citeste continuarea

Ciuspais de dovlecei

Postat de: margo in Aperitive / Garnituri

 Dovleceii se curata de coaja si de seminte,daca e cazul.Se dau pe razatoarea mare,se sareaza si se lasa catava minute sa stea,pentru a lasa zeama. Ceapa se taie marunt si se caleste in...Citeste continuarea

Trufe de ciocolata

Postat de: VanessaAli in Prajituri

Incepem prin a pune ciocolata la bain-marie.Cand s-a topit complet adaugam frisca lichida treptat si amestecam cu o lingura de lemn. Continuam pana se incorporeaza perfect, dupa care adaugam...Citeste continuarea

Cocktail de fructe

Postat de: licurici_lra in Cocktail

Am scos samburii de la cirese si visine, iar mango l-am taiat bucatele. Am pus in blender fructele, gheata si apa minerala, am amestecat 1 min. Am decorat cu menta proaspata...Citeste continuarea

Rulouri cu crema de vanilie

Postat de: licurici_lra in Dulciuri

Pentru crema de vanilie am pus laptele la fiert cu zaharul, miezul de la pastaia de vanilie si faina. Am amestecat continuu cu un tel sa nu se faca cocoloase si l-am lasat pe foc...Citeste continuarea

ciorba radauteana

Postat de: madab in Ciorbe

Intr-o oala  se pune la fiert pieptul de pui Si boabele de piper. Cand este fiert se scoate din acea apa si se lasa la racit. Se curata legume si se pun 3 morcovi la fiert impreuna cu...Citeste continuarea

Friptura de purcel cu cartofi noi...

Postat de: madab in Porc

Carnea se spala si se condimenteaza dupa gust Cu sare, piper, cimbru, patrunjel si usturoi pisat sau taiat cubulete. Cartofii se curata de coaja si se condimenteaza Cu sare, piper, cimbru si...Citeste continuarea

Pilaf cu carne de curcan

Postat de: gicuta69 in Curcan

Carnea de curcan o punem la fiert cu un praf de sare. Indepartam spuma care se formeaza. Cand a fiert, o lasam sa se racoreasca , o alegem dupa oase si o taiem bucatele. Legumele le curatam, le...Citeste continuarea

Dulceata de capsuni reteta

Postat de: ella87 in Dulceata / Gem

Dulceata de capsuni reteta Am spalat capsunile si am indepartat coditele. Puteti lasa capsunile intregi sau daca sunt prea mari le puteti taia in bucati mai mici. Am pus capsunile intr-un...Citeste continuarea

Reteta de preparare a papanasilor

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Reteta de preparare a papanasilor Am batut oul cu zaharul si zaharul vanilat.Am adaugat urda,grisul si faina amestecata cu praful de copt, apoi coaja rasa de lamaie.Am modelat papanasii si i-am...Citeste continuarea

Prajitura cu visine, iaurt si cacao

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Separam albusurile de galbenusuri.Amestecam bine galbenusurile cu uleiul , apoi adaugam iaurtul.Mixam albusurile spuma, adaugam zaharul si mixam in continuare pana se topeste zaharul.Peste...Citeste continuarea

Inghetata de cirese

Postat de: ctlina in Dulciuri

Scoateti simburii, taiati ciresele in 4 si le puneti pe foc cu 2 linguri de zahar timp de 5 minute.   Lasati sa se raceasca si pastrati un pic din sirop pentru decorul final.  ...Citeste continuarea

Briose Muffins cu somon afumat

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Curatati si taiati ceapa in rondele. Taiati 6 rosii in cubulete. In bolul robotului puneti somonul, branza pentru tartinat si amestecati.. Adaugati ouale, pe rand unul cate unul si contnuati...Citeste continuarea

Paine alba cu iaurt si seminte

Postat de: andaoana in Piine

Incalzim apa putin si dizolvam in ea drojdia impreuna cu zaharul . Acoperim cu un prosop si lasam sa stea pana pregatim faina. Faina o cernem si o punem intr-un bol . In mijlocul fainii adaugam...Citeste continuarea

Inghetata cu pepene galben (tip dukan)

Postat de: adela_64 in Dulciuri

Se pune pepenele curatat si taiat cubulete intr-un blender. Se mixeaza bine apoi se pune intr-un bol cu celelalte ingrediente, se omogenizeaza si apoi se toarna in masina de inghetata. Asta-i tot!...Citeste continuarea

Biscuiti de casa

Postat de: daniastefania in Prajituri

Punem intr-un vas, pe foc, zaharul,untul, sarea si laptele. Lasam pe foc pana incepe sa fiarba. Cand a inceput sa fiarba, luam vasul de pe foc si lasam sa se raceasca 20 de minute. Apoi adaugam...Citeste continuarea

Cappuccino Freddo French Vanilla

Postat de: Adi_Caradeanu in Cafea

Preparati un espresso, eu am folosit Brevill Prima Latte Introduceti toate ingredientele in shaker si agitati puternic Adaugati in pahar  3 - 4 cuburi de gheata...Citeste continuarea

Supa crema de dovlecei cu chorizo

Postat de: Oana in Supe

Curatati cartoful si taiati-l cuburi Indepartati cotoarele de la dovlecel si taiati-l cuburi, cu tot cu coaja Puneti la fiert in 2 litri de...Citeste continuarea

Pui crocant

Postat de: Catalinaflorea in Pui

Puiul se taie felii sau fasii mai groase;ouale se bat cu condimentele, iar porumbul se sfarama cu mana.Se da puiul prin ou si fulgi de porumb si se pune la prajit pe ambele parti.Se scoate pe o...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

ieri la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

Cheesecake cu Oreo la pahar - Rețeta delicioasă și rapidă

pe 26.09 la 05:59

Crackers cu mac - Rețeta gustoasă de casă

de RODIMUR 8

pe 25.09 la 13:19

Tartă rustică cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 25.09 la 11:08

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]