Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Spumă de zmeură
Postat de: gabitsa in DulciuriZmeura am spălat-o și am pus-o într-un vas unde am adăugat zahărul și cele 2 albusuri. Mixam pană compoziția noastră devina spumă. Într-un bol am adaugat siropul facut din apa...Citeste continuarea
Budinca de tapioca si legume la...
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postCuratam toate legumele si le spalam sub jet de apa rece. Pentru ca vom gati mancarea la aburi, in locul destinat aromelor punem busuiocul uscat. Apoi pe rand, in cele trei vase ale seamerului...Citeste continuarea
Paste cu sos de rosii si chiftele
Postat de: Valclaudia in PasteChiftelutele au fost preparate din ziua anterioara, la cuptor dupa retetab de aici . Pastele Hutton le fierbem in multa apa cu sare urmand instructiunile de pe ambalaj. Dupa ce au fiert le...Citeste continuarea
Paste cu ciuperci si pui
Postat de: cristeena20 in Paste- Punem apa la fiert pentur paste si intre timp preparam sosul. - Intr-o tigaie tocam ceapa marunt si o calim cu margarina vegetala la foc mediu,si aduagam pieptul de pui taiat fasii micute....Citeste continuarea
Salata cu ton si sos cocktail
Postat de: cristeena20 in Salate- Fierbem ouale si pastele; se lasa sa se raceasca. - Spalam salata si o uscam (eu am un castron care scurge apa de pe salata). O taiem julien. Amestecam cu restul ingredientelor: cu...Citeste continuarea
Ciorba de vara cu scarita afumata
Postat de: Valclaudia in CiorbeLegumele se curata si se spala cu apa rece. Punem 3 linguri de ulei in oala, adaugam ceapa tocata, ardeiul taiat fasii, morcovul taiat rondele, boabele de piper si cele de mustar si foaia de...Citeste continuarea
Chiftele din carne cu dovlecel si...
Postat de: Valclaudia in PorcCarnea tocata se pune intr-un vas incapator, peste care adaugam oul, dovlecelul si morcovul trecute prin razatoarea si scurse bine de apa lasata. Adaugam sare si piper dupa gust, patrunjelul...Citeste continuarea
Rulade din foi de lasagna cu...
Postat de: mirela0911 in FicatRuladele: Ficatul se pune in apa rece si se lasa cca 1/2 ora. Se taie cubulete, se spala si se lasa la scurs. Ardeiul se spala si se taie felii subtiri. Rosia se opareste pt cateva secunde apoi...Citeste continuarea
Prajitura cu zmeura si vanilie
Postat de: Valclaudia in PrajituriPentru inceput separam albusurile de galbenusuri. Se bate intai spuma de albusuri, mixandu-le cu praful de sare. Intr-un bol separat mixam galbenusurile cu zaharul, untul si praful de...Citeste continuarea
Prajitura cu piersici si lamaie
Postat de: margo in PrajituriPiersicile se curata de samburi si se taie felii.Se pun intr-o tava cat sa acopere bine fundul acesteia si se presara zaharul.Cantitatea de...Citeste continuarea
Placinta cu telemea si ardei kapia
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriAluatul: Se pregateste maiaua din 100 ml lapte caldut amestecat cu zaharul, 1 lg de faina si drojdia maruntita. Se lasa sa creasca. Intr-un bol se amesteca faina cu sarea, se face o adancitura...Citeste continuarea
Negresa cu mascarpone
Postat de: Valclaudia in DulciuriPreincalzim cuptorul la 175 grade. Topim ciocolata neagra impreuna cu untul/margarina intr-o craticioara la foc mic. Lasam amestecul la racit, apoi adaugam 4 oua batute ca pentru omleta cu...Citeste continuarea
Turtite cu branza si chimen la tigaie
Postat de: Valclaudia in PiineFaina se cerne pe un ziar. In castronul de lucru punem drojdia, sarea, zaharul, branza si semintele de chimen. Adaugam apa calduta, apoi punem faina, lingura cu lingura si framantam. Din...Citeste continuarea
Pandispan cu prune
Postat de: AlexandraOrdean in PrajituriIntr-un bol punem toate ingredientele, mai putin prunele. Mixam pana se omogenizeaza. Prunele se spala bine si se taie felii Punem compozitia obtinuta intr-o tava...Citeste continuarea
PRAJITURA CU CAISE
Postat de: AlexandraOrdean in PrajituriBLATUL: Separam albusele de galbenusuri. Albusele le batem spuma tare cu 150 gr zahar si 2 vanilii. Galbenusurile le frecam bine cu praful de copt. Incorporam...Citeste continuarea
DESERT RAPID CU IAURT SI BANANE
Postat de: AlexandraOrdean in Mancare copiiIntr-o farfurie sfaramam biscuitii, adaugam iaurtul si bananele feliate. Amestecati. Citeste continuarea
DOVLECEL PANE
Postat de: AlexandraOrdean in Aperitive / GarnituriCuratam dovlecelul de coaja si il taiem rondele de aproximativ 1 cm. Asezonam cu sare si piper. Trecem rondelele prin faine, dupa care prin ou batut , dupa care prajim in...Citeste continuarea
CIORBA DE ARDEI UMPLUTI
Postat de: AlexandraOrdean in CiorbeScoatem cotorul din ardei, cu grija sa nu ii rupem SI SPALAM BINE Intr-un bol punem carnea tocata, orezul si 2 cepe tocate marunt, sare si piper. Omogenizam. Umplem...Citeste continuarea
Prajitura cu zmeura si bezea de mac
Postat de: Valclaudia in DulciuriPentru inceput pregatim macul, dupa cum urmeaza: - se trece macul prin robot cateva secunde, apoi se pune intr-o craticioara la foc mic cu laptele si zaharul. -lasam pana fierbe macul si se...Citeste continuarea
Briose cu branza sarata
Postat de: Constelatialeu in Aperitive / GarnituriRadem branza intr-un castron,adaugam ouale,ceapa taiata marunt,ardeiul taiat cubulete mici,omogenizam si adaugam faina cernuta.Ungem 12 forme de silicon,cu ulei si punem compozitia in fiecare...Citeste continuarea
Tarta cu zmeura
Postat de: Constelatialeu in DulciuriPentru crusta de tarta : Intr-un castron cernem faina,adaugam praful de sare si zaharul,amestecam,apoi adaugam untul rece,taiat cubulete.Incepem sa sfaramam untul amestecand cu faina pana obtinem...Citeste continuarea
Varza calita cu scarita afumata
Postat de: Valclaudia in PorcSpalam varza, o tocam. Ceapa si ardeii se spala si se taie dupa preferinta. Punem o cratita pe foc, adaugam slanina taiata cubulete, ceapa si ardeiul bucati. Lasam sa se gateasca cca 10...Citeste continuarea
Ceafa de porc la cuptor
Postat de: rocsi_1612 in PorcSpalam carnea, o stergem cu un servetel, apoi o taiem felii potrivit de groase. Ceapa verde o curata, cozile le taiem rondele, iar partea alba bucati potrivite. Decojim morcovul, il taiem rondele....Citeste continuarea
Prajitura cu cirese
Postat de: Constelatialeu in PrajituriPentru foi: Mixam ouale cu zaharul pana se topeste, adaugam o cana de faina si amoniacul stins cu otet. Dam la frigider pana a doua zi cand adaugam faina cat sa formam un aluat care se intinde...Citeste continuarea
Reteta delicioasa de pilaf de orez,...
Postat de: Moni_alex in Mancaruri cu carnePreparare Reteta delicioasa de pilaf de orez, pregatit cu gaina de tara Carnea de gaina se spala bine si se pune la fiert cu apa si sare timp de o ora si jumatate la foc potrivit. Dupa ce...Citeste continuarea
Chec din albusuri
Postat de: Constelatialeu in DulciuriChec cu stafide si rahat : Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare,se adauga zaharul si se bate pana se obtine o bezea tare.Apoi adaugam uleiul si vanilia,amestecam usor pana se...Citeste continuarea
Ciorba de rosii
Postat de: Moni_alex in Supe/CiorbeSe curata ceapa si morcovii, se taie marunt si se pun intr-o oala la inabusit cu uleiul si un pahar de apa. Intre timp, rosiile se lasa putin in apa fierbinte pentru a se decoji mai usor, se...Citeste continuarea
Dovlecei umpluti cu cascaval pane...
Postat de: daniastefania in Mancaruri de legumePunem un vas cu apa la fiert. Cand incepe sa fiarba adaugam sare si cus-cusul. Lasam sa fiarba 5 minute. Apoi strecuram. Lasam cus-cusul la scurs. Curatam ceapa si o tocam marunt. Curatam ardeiul...Citeste continuarea
Coronita cu ciocolata si nuca
Postat de: daniastefania in PrajituriCernem faina intr-un vas si facem o gropita in mijloc, unde punem drojdia dizolvata in apa calduta. Lasam sa se activeze drojdia, apoi adaugam restul ingredientelor. Framantam alutul pana devine...Citeste continuarea
Sirop de zmeura
Postat de: deyutzky in Sirop / CompotCuratam zmeura si o spalam cu grija. O punem intr-o oala si adaugam peste ea 750 ml apa. Dam oala pe foc mediu si o lasam sa fiarba aprox. 10 minute. Dupa ce zmeura s-a inmuiat o punem...Citeste continuarea
Prajitura austriaca cu caise
Postat de: daniastefania in PrajituriSeparam ouale. Galbenusurile le mixam bine cu zaharul si untul, pana se deschid la culoare. Adaugam faina cernuta cu praful de copt. Mixam sa se incorporeze bine faina. Albusurile le batem spuma...Citeste continuarea
Negresa cu mascarpone si ciocolata
Postat de: Moni_alex in DulciuriPentru blat: Topim 250 g unt si 100 g ciocolata intr-un vas pe baie de aburi apoi punem compozitia in vasul de la mixer.Se amesteca cu zaharul si cacaua, mixam bine pana se dizolva zaharul...Citeste continuarea
Ciuspais de dovlecei
Postat de: margo in Aperitive / GarnituriDovleceii se curata de coaja si de seminte,daca e cazul.Se dau pe razatoarea mare,se sareaza si se lasa catava minute sa stea,pentru a lasa zeama. Ceapa se taie marunt si se caleste in...Citeste continuarea
Trufe de ciocolata
Postat de: VanessaAli in PrajituriIncepem prin a pune ciocolata la bain-marie.Cand s-a topit complet adaugam frisca lichida treptat si amestecam cu o lingura de lemn. Continuam pana se incorporeaza perfect, dupa care adaugam...Citeste continuarea
Cocktail de fructe
Postat de: licurici_lra in CocktailAm scos samburii de la cirese si visine, iar mango l-am taiat bucatele. Am pus in blender fructele, gheata si apa minerala, am amestecat 1 min. Am decorat cu menta proaspata...Citeste continuarea
Rulouri cu crema de vanilie
Postat de: licurici_lra in DulciuriPentru crema de vanilie am pus laptele la fiert cu zaharul, miezul de la pastaia de vanilie si faina. Am amestecat continuu cu un tel sa nu se faca cocoloase si l-am lasat pe foc...Citeste continuarea
ciorba radauteana
Postat de: madab in CiorbeIntr-o oala se pune la fiert pieptul de pui Si boabele de piper. Cand este fiert se scoate din acea apa si se lasa la racit. Se curata legume si se pun 3 morcovi la fiert impreuna cu...Citeste continuarea
Friptura de purcel cu cartofi noi...
Postat de: madab in PorcCarnea se spala si se condimenteaza dupa gust Cu sare, piper, cimbru, patrunjel si usturoi pisat sau taiat cubulete. Cartofii se curata de coaja si se condimenteaza Cu sare, piper, cimbru si...Citeste continuarea
Pilaf cu carne de curcan
Postat de: gicuta69 in CurcanCarnea de curcan o punem la fiert cu un praf de sare. Indepartam spuma care se formeaza. Cand a fiert, o lasam sa se racoreasca , o alegem dupa oase si o taiem bucatele. Legumele le curatam, le...Citeste continuarea
Dulceata de capsuni reteta
Postat de: ella87 in Dulceata / GemDulceata de capsuni reteta Am spalat capsunile si am indepartat coditele. Puteti lasa capsunile intregi sau daca sunt prea mari le puteti taia in bucati mai mici. Am pus capsunile intr-un...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriReteta de preparare a papanasilor Am batut oul cu zaharul si zaharul vanilat.Am adaugat urda,grisul si faina amestecata cu praful de copt, apoi coaja rasa de lamaie.Am modelat papanasii si i-am...Citeste continuarea
Prajitura cu visine, iaurt si cacao
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriSeparam albusurile de galbenusuri.Amestecam bine galbenusurile cu uleiul , apoi adaugam iaurtul.Mixam albusurile spuma, adaugam zaharul si mixam in continuare pana se topeste zaharul.Peste...Citeste continuarea
Inghetata de cirese
Postat de: ctlina in DulciuriScoateti simburii, taiati ciresele in 4 si le puneti pe foc cu 2 linguri de zahar timp de 5 minute. Lasati sa se raceasca si pastrati un pic din sirop pentru decorul final. ...Citeste continuarea
Briose Muffins cu somon afumat
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriCuratati si taiati ceapa in rondele. Taiati 6 rosii in cubulete. In bolul robotului puneti somonul, branza pentru tartinat si amestecati.. Adaugati ouale, pe rand unul cate unul si contnuati...Citeste continuarea
Paine alba cu iaurt si seminte
Postat de: andaoana in PiineIncalzim apa putin si dizolvam in ea drojdia impreuna cu zaharul . Acoperim cu un prosop si lasam sa stea pana pregatim faina. Faina o cernem si o punem intr-un bol . In mijlocul fainii adaugam...Citeste continuarea
Inghetata cu pepene galben (tip dukan)
Postat de: adela_64 in DulciuriSe pune pepenele curatat si taiat cubulete intr-un blender. Se mixeaza bine apoi se pune intr-un bol cu celelalte ingrediente, se omogenizeaza si apoi se toarna in masina de inghetata. Asta-i tot!...Citeste continuarea
Biscuiti de casa
Postat de: daniastefania in PrajituriPunem intr-un vas, pe foc, zaharul,untul, sarea si laptele. Lasam pe foc pana incepe sa fiarba. Cand a inceput sa fiarba, luam vasul de pe foc si lasam sa se raceasca 20 de minute. Apoi adaugam...Citeste continuarea
Cappuccino Freddo French Vanilla
Postat de: Adi_Caradeanu in CafeaPreparati un espresso, eu am folosit Brevill Prima Latte Introduceti toate ingredientele in shaker si agitati puternic Adaugati in pahar 3 - 4 cuburi de gheata...Citeste continuarea
Supa crema de dovlecei cu chorizo
Postat de: Oana in SupeCuratati cartoful si taiati-l cuburi Indepartati cotoarele de la dovlecel si taiati-l cuburi, cu tot cu coaja Puneti la fiert in 2 litri de...Citeste continuarea
Pui crocant
Postat de: Catalinaflorea in PuiPuiul se taie felii sau fasii mai groase;ouale se bat cu condimentele, iar porumbul se sfarama cu mana.Se da puiul prin ou si fulgi de porumb si se pune la prajit pe ambele parti.Se scoate pe o...Citeste continuarea