Cartofi cu unt si usturoi

de -Licurici- in Aperitive / Garnituri, 28 Iul 2015 | 17667 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 cartofi mari
  • 80 g unt
  • o capatana de usturoi
  • o jumatate de lamaie
  • rozmarin
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu unt si usturoi:

Am curatat cartofii, i-am spalat, i-am taiat cubulete mici, apoi i-am amestecat cu rozmarin, sare si zeama de lamaie.

Untul l-am taiat cubulete si l-am pus la topit impreuna cu usturoiul pisat.

Cartofii i-am pus intr-un vas termorezistent, am adaugat untul si 2 cani cu apa, apoi i-am bagat la cuptor, pentru aproximativ o ora. I-am amestecat din cand in cand, sa se inmoaie si rumeneasca pe toate partile.

La sfarsit, am presarat patrunjel tocat peste ei.

TIPS-URI

1

Usturoiul se tine pe foc pana se topeste untul, nu mai mult, sa nu devina amar.

2

Daca nu s-au patruns bine, se mai adauga apa si se tin mai mult in cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu unt si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi la cuptor cu telemea