Clatite aperitiv, cu malai in aluat si umplutura de pizza

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 30 Iul 2015 | 7899 vizualizari

 

Tineam eu minte ca am vazut undeva o reteta de clatite cu malai in compozitie, am dat cautare pe net si am vazut ca sunt destule, asa ca m-am gandit sa incerc si eu.
Eu mi-am preparat compozitia in stilul meu, nu am urmat o reteta anume.
Mi-a fost un picut teama ca malaiul nu se va prepara, dar nu a fost chiar asa.
Putin de tot, mai rontaie, printre dinti, dar asta chiar mi-a placut.
Aaa si sa nu uit sa-i multumesc asistentului meu, Panini Maker Breville, ca tare util este!
Pe langa faptul ca preparatele ies de-a dreptul delicioase si frumoase, ma scuteste si de caldura pe care ar degaja-o aragazul.

 

INGREDIENTE

  • Pentru clatite:
  • 2 oua
  • 2 linguri ulei de masline
  • 300 ml kefir
  • 100 gr malai
  • 100 gr faina
  • 1 legatura marar
  • 1 varf cutit sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
  • Pentru umplut:
  • 3 carnati picanti
  • 270 gr ciuperci din conserva
  • 1 ceapa mica, rosie
  • 3 bucati(felii) gogosar murat
  • 100 gr cascaval
  • 1 lingura ulei
  • cateva fire patrunjel
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite aperitiv, cu malai in aluat si umplutura de pizza:

Pentru aluat, mixam ouale cu putina sare pana se spumeaza, apoi adaugam uleiul, kefirul si imediat praful de copt si bicarbonatul, mixand energic.

Tocam mararul si il adaugam in compozitie, iar la final, malaiul si faina.

Obtinem un aluat gros ca o smantana, dar usor cursiv, pe care il lasam sa se odihneasca 10 minute.

Conectam aparatul la sursa de curent, iar cand se incing plitele si se aprinde ledul verde, intindem prima clatita, punand aluatul cu un polonic, la centrul plitei inferioare.

Nivelam usor aluatul cu dosul polonicului sa-i dam forma rotunda si inchidem capacul, sau pur si simplu il inchidem si aluatul se va presa si se va intinde singur.

In acest timp ledul verde se va stinge, iar cand clatita este preparata, se va aprinde din nou.

Cu o spatula transferam clatita pe platou si repetam procedeul pana se termina aluatul.

Pentru umplutura, tocam ceapa solzisori si o calim usor in ulei, apoi adaugam ciupercile si carnatii taiati rondele.

Lasam ingredientele pe foc 2-3 minute, amestecandu-le sa se prajeasca uniform, apoi le punem intr-o sita sa se scurga uleiul.

Amestecam ingredientele calde cu gogosarul taiat marunt si cascavalul ras si le intindem imediat peste clatitele, de asemeni, calde.

Rulam imediat clatitele si le asezam pe un platou, apoi le acoperim pana la servire.

Cascavalul din interior se va topi usor si va uni astfel ingredientele intre ele, asa incat sa nu se imprastie in timp ce portionam clatitele sau pur si simplu muscam din ele...asa ca la tara :))))

Daca ingredientele se racesc pana umplem noi clatitele, putem da clatitele la cuptorul cu microunde, pentru a se topi usor, cascavalul din interior.

 

Recomand cu incredere aceste clatite, dar si aparatul Panini Maker Breville, care face sa fie usoara si placuta activitatea din bucatarie.

 

TIPS-URI

1

Se pot servi cu ketchup, cu rosii, sau simple, dupa preferintele fiecaruia.

2

Se pot umple cu o crema de branza sau diverse salate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite aperitiv, cu malai in aluat si umplutura de pizza" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Săculeți cu piure de mazăre, somon fume și rucola