Tarta cu dovlecei

de anca_rm in Mancaruri de legume, 30 Iul 2015 | 4743 vizualizari

 

In gradina s-au facut foarte multi dovlecei anul asta, sunt asa frumosi si cruzi incat iti este mila de ei sa nu-i mananci. Dar cum ne-am saturat de dovlecei pane, chiftele de dovlecei in combinatie cu de toate , am decis sa incerc o tarta .

 

INGREDIENTE

  • Pt crusta:
  • -250 gr faina
  • -100 gr unt
  • -6 linguri apa
  • -sare
  • -1 ou
  • -o lingurita praf de nucsoara (optional)
  • Pt umplutura:
  • -1 kg dovlecei curatati si razuiti
  • -300 gr branza telemea nu foarte sarata
  • -2 oua
  • -200 gr carnati sau salam usor picant
  • -frunze patrunjel si marar
  • -cateva rosii
  • -masline negre
  • -sare
  • -2 linguri ulei
  • -1 ceapa
  • -2 catei usturoi
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovlecei:

Incepem prin a spala, curate si razui dovlecei . Ii amestecam cu putina sare si ii lasam sa lase apa .

Razuim branza , taiem carnatul si batem cu o furculita ouale doar atat cat sa se amestece albusul cu galbenusul.

Intr-o tigaie pe foc punem uleiul si calim ceapa taiata pestisori, adaugam salamul/ carnatul si usturoiul zdrobit. Amestecam de cateva ori si adaugam dovlecelul scurs de apa lasata si stors in maini.

Lasam sa se gateasca putin , cam 10 minute  amestecand din cand in cand sa nu se prinda.

Acoperim vasul cu un capac si lasam sa se inabuse si sa se raceasca putin .

Intr-un castron framantam faina cu untul , sare, nucsoara , oul si apa pana cand avem un aluat legat , nu foarte mare pe care il putem intinde . Formama din aluat o bila si o intindem pentru a acoperi o tava de tarta cu diametru de 20 cm .

Punem aluatul in tava , ridicam usor aluatul si pe margini , impungem aluatul cu o furculita si crestam cu un cutit formand astfel viitoarele felii.

Dam  la cuptorul incins pentru 10 minute .

Pana se coace aluatul amestecam dovlecelul cu branza razuita si cu ouale batute .

Dupa zece minute de stat in cuptor aluatul va fi gata , il scoatem si turnam peste el compozitia de dovlecei. Nivelam , iar deasupra punem rosii si masline.

Dam din nou la cuptor cam 30 minute .

 

Servim calda sau rece cu salata de legume sau cu sos de usturoi . 

TIPS-URI

1

adaugati orice altceva va place : ardei , cimbru, busuioc etc

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Rocsi 1

30.07.2015, 21:49

Ce faina

Bya Ralu 1

01.08.2015, 16:57

super

Gicuta 1

10.08.2015, 11:31

Foarte buna tarata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Quiche dovlecei si pancetta