Heee...am facut un tortulet, dar pofticiosii nu au mai avut rabdare sa se inchege de tot, asa ca a trebuit sa il tai mai devreme.
Blat:
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin bezea. Se incorporeaza apa, esenta si galbenusurile, apoi se adauga faina, amestecandu-se cu o lingura de lemn de jos in sus, foarte usor. Se incorporeaza cacaua, dupa care aluatul se pune intr-o forma de tort unsa cu ulei si tapetata cu faina si se baga la cuptor pana cand trece de testul scobitorii. Dupa aceea, se scoate blatul din forma dupa vreo 10-15 minute de cand a fost luat din cuptor si se lasa la racit.
Sirop:
Se pune zaharul intr-o craticioara la foc mic, amestecandu-se din cand in cand, pana cand se caramelizeaza, apoi se adauga apa si se fierbe pana cand se topeste tot zaharul. Se lasa la racit.
Crema:
Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga laptele si se fierb la foc mic, amestecand continuu pana cand se ingroasa.
Se pune gelatina in apa rece.
Se bate frisca.
Peste frisca se pune crema de galbenusuri si gelatina, care se topeste pe baie de abur, si se amesteca. Se lasa vreo 30 de minute la frigider ca sa se inchege putin, apoi se adauga fructele din conserva si se amesteca.
Asamblare:
Se clateste o cratita cu apa rece, se pune o folie in ea, apoi se pune blatul de sus, se insiropeaza, se adauga crema, apoi se pune celalalt blat insiropat. Se da la rece cateva ore sau pana a doua zi pana se incheaga crema. Dupa aceea, frisca se bate cu un plic de zahar vanilat si se orneaza tortul cu ea si cu un kiwi curatat de coaja.