Sufleu de conopida cu sunca si marar

de VanessaAli in Aperitive / Garnituri, 29 Iul 2015 | 15916 vizualizari

 

Imi place foarte mult gustul de conopida, dar totusi varianta cu maioneza nu mi-e foarte draga, asa ca am incercat sa o gatesc mai sanatos. Am mai mancat eu sufleu de conopida, dar niciodata nu am facut. M-am documentat de o reteta,am mai ajustat cate ceva iar rezultatul il vedeti si dumneavoastra.

 

INGREDIENTE

  • aprox. 750g conopida
  • 3 oua
  • 1 lingurita oregano(optional)
  • 2 linguri marar
  • sare
  • piper
  • 200 ml smantana
  • 50 ml lapte
  • 200g cascaval
  • 1 ardei kapia rosu
  • 200g sunca
  • 1/2 rosie mare
  • Pentru tava: unt,pesmet
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de conopida cu sunca si marar:

Curatam conopida de frunze, o rupem in buchetele si le punem la fiert in apa cu sare. Trebuie sa fiarba 10 min din momentul in care da in clocot. Turnam conopida intr-un storcator de paste si o lasam la racit.

Intr-un bol batem ouale cu putina sare,piper, oregano si marar.Adaugam smantana si laptele si amestecam bine. Razalim cascavalul,taiem ardeiul,sunca si le adaugam. Amestecam bine.

Luam o tava, o ungem cu unt si presaram pesmet pe margini si pe fund. Adaugam in ea cam 1/3 din compozitie si intindem pe fundul tavii.

Dupa ce conopida s-a racit o feliem sa fie putin mai mica si o punem in tava.Apasam conopida bine cu o lingura sa se fixeze. Turnam deasupra restul de compozitie si nivelam.

Presaram inca putin marar. Luam rosia si feliem 1/2 urmand sa decoram sufleul cu ea.

Dam tava la cuptorul preincalzit pentru 25-30 minute pana se rumeneste frumos.

Scoatem sufleul (acum o sa simtiti un miros tentant de conopida) si il lasati la racit.

Se feliaza cu cutitul si se scoate cu o paleta.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de conopida cu sunca si marar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (26)

VanessaAli 1

30.07.2015, 12:26

Multumesc! :* Da, a iesit super buna mirela0911!

Gicuta 1

10.08.2015, 11:39

ce bine arata!

kytz 1

13.09.2018, 09:16

Arată de milioane!!!! Bravo!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
ciuperci umplute cu sunca si cascaval